Ξεριζώθηκαν 31 δένδρα από  τους θυελλώδεις ανέμους

Επί ποδός βρίσκονταν και χθες τα συνεργεία του Δήμου της Ρόδου για να αποκαταστήσουν τις ζημιές που άφησε πίσω της η σφοδρή κακοκαιρία και κυρίως οι ριπές ανέμων που «χτυπούσαν» το νησί μέχρι τα ξημερώματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λοιπόν, χθες οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου μάζεψαν συνολικά 31 δένδρα τα οποία ξεριζώθηκαν από τους σφοδρούς ανέμους! Υπενθυμίζεται, άλλωστε, ότι, προχθές, υπήρξαν τουλάχιστον δέκα περιστατικά με πτώσεις δένδρων και σε κάποιες περιπτώσεις συμπολίτες μας καρδιοχτύπησαν για το τι θα μπορούσε να συμβεί.

Έτσι, μόλις άρχισε να γίνεται αντιληπτό το πρόβλημα, συνεργεία του Δήμου, της Περιφέρειας και βέβαια της Πυροσβεστικής μετέβαιναν όπου υπήρχε πρόβλημα. Η χθεσινή ημέρα βρήκε τη Ρόδο με αρκετά προβλήματα που είχαν να κάνουν κυρίως με πτώσεις δένδρων, ευτυχώς όμως όχι τέτοια που να προκαλούν δυσλειτουργία στην καθημερινότητα των πολιτών.

Συνεργεία του Δήμου και συγκεκριμένα της Υπηρεσίας Πρασίνου και των Τεχνικών Υπηρεσιών,  αλλά και όποιας άλλης κρίθηκε αναγκαίο, με μηχανήματα, δούλευαν πυρετωδώς για να αποκαταστήσουν τις ζημιές. Οι πληροφορίες θέλουν τα συνεργεία να απομάκρυναν συνολικά 31 δένδρα!

Τρεις-τέσσερις περιπτώσεις, μάλιστα (σ.σ. όπως έγραφε και χθες η «Ρ» στο κύριο θέμα της) ήταν πιο σοβαρές καθώς δένδρο έπεσε πάνω σε αυτοκίνητο, σε άλλες περιπτώσεις χρειάστηκε να διακοπεί η κυκλοφορία κτλ. Μάλιστα, πτώση ενός πεύκου καταγράφηκε προχθές και στο δρόμο από Έμπωνα προς Κρητηνία, και υπήρξε άμεση παρέμβαση αφού εκείνη την ώρα βρίσκονταν στην περιοχή αρκετά μέλη της Δημοτικής Αρχής για την κοπή της πίτας.

Ανάμεσα σ’ αυτά που διαπιστώθηκαν χθες, ήταν ότι…σηκώθηκαν πεζοδρόμια από τις ρίζες δένδρων που έπεσαν και που βέβαια χρήζουν άμεσης αποκατάστασης.

Όσο για τα χωριά, σοβαρό πρόβλημα διαπιστώθηκε στην παραλία της Σορωνής η οποία υπέστη μεγάλη διάβρωση από τη θεομηνία και παρέσυρε το δίκτυο ύδρευσης, δίχως πάντως να δημιουργηθεί πρόβλημα στην υδροδότηση του χωριού. Αμέσως, επενέβη συνεργείο του Δήμου και αποκατέστησε τη ζημιά, ωστόσο πρέπει να γίνει συντήρηση στο δρόμο που γίνεται παράκαμψη στο καρναβάλι της περιοχής.