Δεν πρέπει να είμαστε οι αιωνίως και ραγιάδες και δαρμένοι

Γράφει ο πολιτευτής Δωδ/σου Ηλίας κ. Κυπραίος

Αργά ή γρήγορα θα αποκαλυφθούν τα βαθύτερα αίτια της πλεκτάνης που έστησαν στην Ελλάδα ιδιοτελείς άνθρωποι και την ενέπλεξαν σε μια ατέρμονη αντιδικία για το διαβόητο όνομα των Σκοπίων, καθώς και ποίοι είναι αυτοί που σοφίστηκαν την δήθεν «Δημοκρατία της Μακεδονίας», ενώ εξυπαρχής είναι βεβαιωμένο, ομολογημένο  και παραδεδεγμένο, από τους ίδιους τους Σκοπιανούς, ότι ήθελαν  να αποτινάξουν όχι μόνο το καθεστώς του Τίτο, αλλά και να  λυτρωθούν από ότιδήποτε τους συνέδεε με αυτό το καθεστώς,  μεταξύ των οποίων και η περίεργη, τεχνητή, καινοφανής και ξένη  γι’ αυτούς ονομασία «Μακεδονία».     

Το δόγμα της «Ανεξάρτητης Μακεδονίας και Θράκης» δημιουργήθηκε από τον Τίτο μέσω της Κομμουνιστικής Διεθνούς (Communist International), με απώτερο αντικειμενικό σκοπό την έξοδο και την κυριαρχία στο ελληνικό Αιγαίο Πέλαγος.     

Οι Σκοπιανοί ουδέποτε πίστεψαν και ούτε συνειδητοποίησαν ότι είναι «Μακεδόνες», με χαρακτηριστική την περίπτωση του πρώτου προέδρου τους Κίρο Γκλιγκόροφ (1917-2012), ο οποίος κατ’ επανάληψη είχε δηλώσει ότι οι κάτοικοι των Σκοπίων είναι Σλάβοι που έφθασαν εκεί τον 7ο μ.Χ. αιώνα και δεν έχουν καμιά σχέση με τον Μακεδονικό Λαό.    

Παρά τους ισχυρισμούς των υποστηρικτών τους ότι δήθεν οι Σκοπιανοί είναι «Μακεδόνες», αυτό εύκολα ανατρέπεται από το γεγονός ότι μιλούν ένα ιδιόμορφο σλαβικό γλωσσικό ιδίωμα και φυσικά δεν γνωρίζουν ούτε μία λέξη από την ελληνική μακεδονική γλώσσα, που παραμένει διαχρονική και αμετάβλητη, την οποία εμείς και τότε μιλούσαμε και μιλάμε μέχρι τις μέρες μας.         

Από τη συγκρότησή του το Ελληνικό Κράτος, δέχεται απρόκλητες εχθρικές επιθέσεις από ταραξίες και αρνητές της διεθνούς έννομης τάξης, υπό την παγερή αδιαφορία και απάθεια των κατεξοχήν υπόχρεων για την απόκρουσή τους συμμάχων μας και διεθνών οργανισμών.

Η Ελλάδα περιβάλλεται και εποφθαλμιάται από αρπακτικούς γείτονες, με στόχο κυρίως το Αιγαίο. 
Τελευταία αποθρασύνθηκαν και άλλοι επίδοξοι άρπαγες με βλέψεις στο Ιόνιο Πέλαγος. 

Οχυρωμένοι πίσω από τον ισχυρισμό ότι 140 χώρες χρησιμοποιούν για τα Σκόπια την ονομασία «Μακεδονία», οι υπέρμαχοι αυτής της γραμμής επιδιώκουν με παραπλανητικά  επιχειρήματα να κάνουν την Ελλάδα να υποκύψει.   

O OHE και οι άλλοι διεθνείς Οργανισμοί που κόπτονται  για την επίτευξη άμεσης λύσης στο θέμα της ονομασίας των Σκοπίων, δεν φαίνονται να λαμβάνουν σοβαρά υπόψη τους το γεγονός ότι καίτοι η Κύπρος είναι αναγνωρισμένη, από το 1959, ως ανεξάρτητο Κράτος από όλες τις χώρες της υφηλίου, εντούτοις η Τουρκία συνεχίζει να μην την αναγνωρίζει.     

Ουδείς εξ αυτών ενοχλείται από την πολιτική της γείτονος που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και μόνη αυτή δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο δε  ΟΗΕ δεν αισθάνεται την ανάγκη να αποστείλει στην Άγκυρα εκπρόσωπό του και να ζητήσει εξηγήσεις γι’ αυτήν τη συμπεριφορά που διαταράσσει τη διεθνή έννομη τάξη.    

Αντίθετα, επιστρατεύτηκαν και έχουν επιπέσει στην Ελλάδα για το διαβόητο «όνομα» των Σκοπίων, το οποίο όντως είναι παρωνυχίδα σε σχέση με το πελώριο διεθνές θέμα που είναι η άρνηση εκ μέρους της Τουρκίας να αναγνωρίσει την Κυπριακή Δημοκρατία.