Το μέλλον του στίβου στην Ρόδο

Από χαμογελαστά παιδικά πρόσωπα κατακλύστηκε χθες το κλειστό προπονητήριο του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» όπου και διεξήχθησαν για πρώτη φορά πανελλαδικά τα Mini Αθletics Games από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου. Το πλάνο του τεχνικού συμβούλου της  Ένωσής μας, Σάββα Διακονικόλα, στο συνέδριο της ΕΠΑΚΑΒ πριν  από έναν μήνα υιοθετήθηκε από τον ΣΕΓΑΣ κι έτσι αθλητές-αθλήτριες από 9 έως 11 ετών θα έχουν την ευκαιρία κάθε χρόνο να συμμετέχουν σε μια σειρά από αγώνες. Έτσι θα κάνουν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στο στίβο και δεν θ’ αναγκάζονται να τον εγκαταλείψουν για κάποιο ομαδικό άθλημα με περισσότερη δράση κατά τη διάρκεια κάθε περιόδου.

Χθες το πρωί λοιπόν δεκάδες παιδιά από τους συλλόγους μας που ανήκουν στην κατηγορία Παμπαίδων-Παγκορασίδων Μίνι συμμετείχαν στους αγώνες υπό το βλέμμα των γονιών αλλά και των προπονητών τους. Η διοργάνωση αυτή μπορεί και πραγματοποιείται χωρίς έξοδα αφού χρέη κριτών εκτελούν οι προπονητές των παιδιών, ενώ τα αγωνίσματα είναι πρωτότυπα και έχουν περισσότερο τον χαρακτήρα παιχνιδιού για την εξοικείωση περισσότερο με το άθλημα. Οι αγώνες αυτοί ήταν επιτακτική ανάγκη, κυρίως για τη Ρόδο, όπου υπάρχουν ακαδημίες στίβου οκτώ διαφορετικών συλλόγων κι έτσι θα έπρεπε οι ευκαιρίες συμμετοχής των παιδιών να είναι σαφώς περισσότερες σε σχέση με άλλες χρονιές.

Τα παιδιά χθες αγωνίστηκαν στα 50, τα 120 και τα 350μ., στο άλμα άνευ φορά, τη ρίψη μπάλας 1κ. με ημιγονάτιση, το μήκος και τα 8χ50μ. Μετά από τους συγκεκριμένους αγώνες, στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα» διεξήχθη η ημερίδα κλειστού στίβου με την ονομασία «Χειμώνας 2018» από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου με συμμετοχές από αρκετές κατηγορίες, στο πλαίσιο προετοιμασίας των αθλητών-αθλητριών μας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας στις 10 και 11 Φεβρουαρίου.