Διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις από Φινλανδία

Διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις από Φινλανδία

Διψήφιο ποσοστό αύξησης στις κρατήσεις από Φινλανδία

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 322 ΦΟΡΕΣ

Η Ρόδος θα είναι και φέτος από τους κύριους προορισμούς

Θετικό το κλίμα και από την Φινλανδία για την φετινή χρονιά μια και οι κρατήσεις όλων σχεδόν των τουρ οπερέιτορς παρουσιάζουν διψήφιο ποσοστό αύξησης σε σύγκριση με πέρυσι.

Το συμπέρασμα αυτό απεκόμισαν οι τουριστικοί παράγοντες που επισκέφτηκαν την έκθεση που έγινε στο Ελσίνκι την περασμένη εβδομάδα.

Σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στελέχη των τουρ οπερέιτορς η αύξηση αυτή οφείλεται στην θετική οικονομική πορεία της οικονομίας της χώρας και στη δυνατότητα που δημιουργεί για περισσότερα ταξίδια από τους πολίτες της.
Τα οργανωμένα ταξίδια εξάλλου σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε ο επίσημος φορέας των τουριστικών γραφείων εκεί, αυξήθηκε 7,7% το 2017 σε σύγκριση με το 2016. (783.399 από 727.462). Τουλάχιστον ανάλογη αύξηση αναμένεται και φέτος.

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία η Ελλάδα παραμένει στη δεύτερη θέση προτίμησης των Φινλανδών μετά την Ισπανία με 193.828 οργανωμένα ταξίδια μια αύξηση του 12,4% σε σχέση με το 2017.

Τα Χανιά και η Ρόδος αποτελούν τους κύριους προορισμούς για τους Φινλανδούς στην Ελλάδα. Η Ρόδος ήταν απούσα από την έκθεση μια και δεν υπήρχε συμμετοχή της ούτε μέσω περιπτέρου του ΕΟΤ, ενώ η Κρήτη είχε παρουσία μέσω του ΕΟΤ. Επίσης ο Δήμος Καρπάθου προώθησε την περιοχή μέσω αντιπροσώπου που έστειλε.

Από την πλευρά των τουρ οπερέιτορς περίπτερα είχαν μόνο το Aurinkomatkat και το Apollomatkat που είχαν μερίδια αγοράς 27,4% και 8,9% αντίστοιχα το 2017. Το Aurinkomatkat μάλιστα επανήλθε στην κορυφή και ξεπέρασε την TUI που είχε 26,5%. Η Thomas Cook είναι τρίτη με 20,9%.

Στο περίπτερο της Aurinkomatkat που είναι θυγατρική της FINNAIR έγινε συζήτηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της κ. Pekka Vauramo και την αντιπρόεδρο Eija Hakakari με τον Ηλία Κωτιάδη, αντιπρόσωπο της Aurinko στην Ρόδο για την δυνατότητα επέκτασης της σεζόν, πράγμα το οποίο θα μελετηθεί σοβαρά από τα διευθυντικά στελέχη του Aurinkomatkat, που φέτος πετά για πενήντα πέντε συνεχή χρόνια στο νησί μας.

Διαβάστε ακόμη

Κως και Ρόδος στους κορυφαίους προορισμούς εσωτερικού της Aegean Airlines από τη βάση της Θεσσαλονίκης για την περίοδο του Πάσχα

Tus Airways: Nέα σύνδεση Λάρνακα - Ρόδος

Μαζική απόβαση των Ισραηλινών στη Ρόδο για το εβραϊκό Πάσχα

Aρχές Μαΐου θα έχουν ανοίξει όλα τα ξενοδοχεία της Ρόδου

Τούρκοι τουρίστες... «κατέλαβαν» τα ελληνικά νησιά

110 πτήσεις τσάρτερ το Σαββατοκύριακο 20-21 Απριλίου στο αεροδρόμιο της Ρόδου

Χιλιάδες Τούρκοι τουρίστες στη Ρόδο

Ασπρονήσια: Οι εξωτικές νησίδες του Ανατολικού Αιγαίου στα ανατολικά των Λειψών που μαγεύουν τους επισκέπτες