Με έναν γιατρό θα μείνει σύντομα το νησί της Σύμης

Με έναν γιατρό θα μείνει σύντομα το νησί της Σύμης

Με έναν γιατρό θα μείνει σύντομα το νησί της Σύμης

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 602 ΦΟΡΕΣ

Η κατάσταση είναι οριακή, επισημαίνει ο δήμαρχος Λ. Παπακαλοδούκας

Σε άμεσο κίνδυνο τίθεται η ζωή και η ασφάλεια των κατοίκων της Σύμης, αφού το νησί από τις 12 Φεβρουαρίου θα μείνει με έναν αγροτικό γιατρό!

Αυτό καταγγέλλει ο δήμαρχος Σύμης κ. Λευτέρης Παπακαλοδούκας, ζητώντας την παρέμβαση του υπουργού Υγείας κ. Ξάνθου, του υφυπουργού Ναυτιλίας κ. Σαντορινιού και της 2ης ΥΠΕ Πειραιώς και Αιγαίου.

Ειδικότερα, στην επιστολή που έστειλε, αναφέρει τα εξής:
“Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι το ελάχιστο πλέον εναπομείναν προσωπικό του Πολυδύναμου Ιατρείου Σύμης αδυνατεί να ανταπεξέλθει στις ανάγκες περίθαλψης και ιατρικής φροντίδας προς τους μονίμους κατοίκους, αλλά και τους επισκέπτες του νησιού, όπως αυτές καθημερινά παρουσιάζονται και προοδευτικά διογκώνονται.

Στις 12 Φεβρουαρίου εγκρίθηκε η 15ημερη άδεια του αγροτικού ιατρού Γεωργίου Πατσάκη και κατά συνέπεια μετά τη 12-2-2018 η Σύμη παραμένει με ένα αγροτικό ιατρό καθώς έχει προηγηθεί και η αποχώρηση του κ. Ξανθού Τσαμπίκου πρώην διευθυντή του Π.Π.Ι. Σύμης λόγω συνταξιοδότησης.
Τίθεται σε άμεσο κίνδυνο η ζωή και η ασφάλεια των κατοίκων του νησιού (πάνω από 3.000 μόνιμοι κάτοικοι, εκ των οποίων 500 περίπου παιδιά).

Δεδομένου, περαιτέρω ότι,
-είναι αδύνατον η μία ιατρός υπόχρεος υπηρεσίας υπαίθρου, να ανταπεξέλθει σε ταυτοχρόνως λαμβάνοντα χώρα τακτικά αλλά και επείγοντα περιστατικά ,
-η μορφολογία και η οικιστική διαίρεση του νησιού είναι τέτοια που επιβάλλει ιατρικές επισκέψεις σε διαφορετικά σημεία του δήμου,
-ενώ σε περίπτωση διακομιδής ασθενούς στη Ρόδο (καθώς είναι το πλησιέστερο νοσοκομείο) υποχρεωτικά συνοδεύεται από το γιατρό, με αποτέλεσμα το νησί να μένει χωρίς ιατρό. Παρακαλούμε άμεσα για τις ενέργειές σας, όπως αντιμετωπιστεί το γρηγορότερο και με τον καλύτερο τρόπο η σοβαρή κατάσταση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο νησί μας, με την αντικατάσταση της δεύτερης θέσεως ιατρού υπόχρεου υπηρεσίας υπαίθρου και την τοποθέτηση ειδικευμένου ιατρού.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΠΑΠΑΚΑΛΟΔΟΥΚΑΣ”.

Διαβάστε ακόμη

Δεκάδες και χθες οι προσκυνητές από τη Ρόδο που μετέβησαν στην Ιερά Μονή Πανορμίτη στη Σύμη

Να στελεχωθεί άμεσα το Κέντρο Υγείας ζητά ο δήμος Σύμης

Μεταφραστικό Εργαστήρι στο Πανορμίτειο Γυμνάσιο και Λυκειακές Τάξεις Σύμης από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο

Ξεκινούν άμεσα λιμενικά έργα στη Σύμη - Επίσκεψη κλιμακίου του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Νότιας Δωδεκανήσου

Ιστορική αποκατάσταση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των κοινόχρηστων χώρων και εκτάσεων του δήμου Σύμης

«Δεν θυμάμαι τίποτα, είχα πιει», δηλώνει ο 30χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει 32χρονη σε καφέ στη Σύμη

Eπιστολή διαμαρτυρίας στον πρωθυπουργό

National Geographic: Προτείνει τη Σύμη ως τοπ προορισμό για έναν πολύ διαφορετικό λόγο