Έντονο ενδιαφέρον  για τις παραλίες στη Ρόδο

Μεθαύριο, Παρασκευή 26 Ιανουαρίου, είναι η καταληκτική ημερομηνία για όσους έχουν το δικαίωμα να ασκήσουν προτιμησιακό δικαίωμα για τις παραλίες και, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής έχουν κατατεθεί πάνω από πενήντα αιτήσεις στο Δήμο Ρόδου!

Ως γνωστόν, φέτος, η διαδικασία για την παραχώρηση των παραλιών της ΕΤΑΔ στο Δήμο έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Δεκέμβριο και οι δημοπρασίες αναμένεται να διεξαχθούν νωρίτερα από κάθε άλλη φορά, δηλαδή μέσα στο Φεβρουάριο.

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Οικονομικών κ. Σάββας Διακοσταματίου, πρόσφατα απηύθυνε κάλεσμα στους ενδιαφερόμενους να προσέλθουν στο Δήμο και να ασκήσουν το προτιμησιακό τους δικαίωμα ενώ τόνισε ότι αυτό έχει να κάνει με το αν οι επιχειρήσεις είναι όμορες στον αιγιαλό ή όχι.

Σημειώνεται ότι μετά από την Παρασκευή δεν θα γίνεται πλέον καμία αίτηση δεκτή καθώς θα έχει παρέλθει η ημερομηνία και ο χώρος για τον οποίο δεν ασκήθηκε προτιμησιακό δικαίωμα θα μπει στις δημοπρασίες.

Όπως προκύπτει, λοιπόν, από τις δεκάδες αιτήσεις που έχουν κατατεθεί μέχρι στιγμής στο Δήμο, το ενδιαφέρον για την άσκηση του προτιμησιακού δικαιώματος φαίνεται ότι είναι αυξημένο και από κάποιους εκφράζονται ορισμένες ανησυχίες για το κατά πόσον αυτό θα αλλάξει τα μέχρι τώρα δεδομένα με τους δραστηριοποιούμενους επί χρόνια στις πιο κοσμικές παραλίες του νησιού.

Πάντως, υπενθυμίζεται ότι όταν ρωτήθηκε σχετικά ο Αντιδήμαρχος, φάνηκε να μην συμμερίζεται τους φόβους ότι θα χαθούν πόστα με την άσκηση του προτιμησιακού δικαιώματος αφού, όπως είπε, τα προηγούμενα χρόνια ήταν γύρω στις εκατό επιχειρήσεις που έκαναν χρήση αυτού.

Σύμφωνα με τον ίδιο, σε μία παραλία ενδέχεται να υπάρξει θέμα στην οποία ο ίδιος θεωρεί ότι πρέπει να τα πάρουν τα προτιμησιακά, ανεξάρτητα μετά πως θα δουλέψουν.

Διότι, όπως εξήγησε, μεγάλες παραλίες, όπως τ’ Αφάντου, η Τσαμπίκα, η Ιαλυσός, δεν υπάρχει πρόβλημα αφού είναι μεγάλη η έκταση και μπορεί να υπάρξει εκατό μέτρα απόσταση από πόστο σε πόστο όπως ορίζει ο νόμος, αλλά σε παραλίες που είναι μικρές εκεί υπάρχει θέμα.