Επίσκεψη του Τούρκου Προξένου στη Ρόδο στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών

Επίσημη επίσκεψη στο Διεθνές Κέντρο Συγγραφέων και Μεταφραστών Ρόδου του Δ.Ο.Π.Α.Ρ.  πραγματοποίησε ο Τούρκος Πρόξενος στη Ρόδο κ. Bariş Kalkavan, το πρωί της Δευτέρας 22 Ιανουαρίου 2017.

Ο Τούρκος επιτετραμμένος ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ. και συνομίλησε με τα στελέχη του για τις εκδηλώσεις και δράσεις που διοργανώνει το Κέντρο καθώς και για τη δυνατότητα συνεργασίας στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Δ.Κ.Σ.Μ.Ρ.

Το Κέντρο, κατά τα προηγούμενα χρόνια και στο πλαίσιο των διεθνών του επαφών, έχει αναπτύξει σειρά δράσεων με τη γειτονική χώρα, με άξονα τη λογοτεχνική δημιουργία και τον πολιτισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα το Πρόγραμμα «Λογοτεχνικές Διαδρομές», το οποίο έχει τεθεί υπό τη αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού του Υπουργείου Εξωτερικών και η πρώτη διεθνής συνάντηση αφορούσε την παιδική λογοτεχνία Ελλάδας και Τουρκίας.

Και οι δύο πλευρές εξέφρασαν την πρόθεση να εργαστούν με γνώμονα την προώθηση της λογοτεχνικής δημιουργίας εκατέρωθεν, αλλά και την δημιουργία προϋποθέσεων συνεργασίας μέσω κοινών εκδηλώσεων και συναντήσεων, με στόχο την περαιτέρω γνωριμία των λογοτεχνών, ποιητών, μεταφραστών των δύο χωρών.

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, ο οποίος επιβεβαίωσε την πρόθεση για υλοποίηση δράσεων που ενισχύουν τους πολιτιστικούς δεσμούς μεταξύ λαών.