Αλλάζει ο αγώνας στη μνήμη  του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου

Στις 4 Μαρτίου, ημέρα Κυριακή, θα διεξαχθεί ο 11ος ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου.

Αποτελεί διοργάνωση της Νίκης Ρόδου την πρώτη Κυριακή κάθε Μαρτίου με συνδιοργανωτές τον Δήμο Ρόδου, τη δημοτική κοινότητα Απολλώνων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο «Νέοι Ορίζοντες» Απολλώνων, τον αθλητικό σύλλογο «Απόλλων Απολλώνων», και τον Αγροτουριστικό Σύλλογο Γυναικών Απολλώνων «Οι Απολλωνιάτισσες». 
Μεγάλη συμμετοχή κάθε χρόνο έχει η ομάδα τριάθλου του Απόλλωνα Ρόδου που τον έχει εντάξει στις αγωνιστικές δραστηριότητές του. 
   
Αλλάζει η διαδρομή φέτος  δίχως να αλλάξει ο βαθμός δυσκολίας του αγώνα
Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 10 το πρωί μέσα από το χωριό των Απολλώνων και οι αθλητές θα περάσουν από τα Πλατάνια, την Ελεούσα, το Φουντουκλί, θα φτάσουν κοντά στο ξενοδοχείο Έλαφος στον προφήτη Ηλία όπου θα γίνει αναστροφή και θα κατηφορίσουν για μια μικρή απόσταση επιστρέφοντας στον ίδιο δρόμο, για να στρίψουν δεξιά και τελικά να κατευθυνθούν προς τα Απόλλωνα ώστε να τερματίσουν στην πλατεία του χωριού, αφού οι απονομές θα γίνουν στην κοινοτική αίθουσα.  

Στα νέα τμήματα της διαδρομής έχει προστεθεί ένα ανηφορικό κομμάτι 7 με 8 περίπου χιλιομέτρων από την Ελεούσα μέχρι τον προφήτη Ηλία, ενώ τα 3 μετά το Φουντουκλί έχουν μεγάλο βαθμό δυσκολίας. Το τελευταίο κομμάτι, 4 με 5 χιλιόμετρα, μετά τον προφήτη Ηλία είναι απότομα κατηφορικό με στροφές για 2 χιλιόμετρα περίπου. Η κατάβαση προς Απόλλωνα μάλιστα, θέλει προσοχή για αποφυγή τραυματισμών.  

Θα υπάρχουν πέντε στάσεις ανεφοδιασμού με νερά στο 6ο, 9ο , 12ο , 15ο και 18ο χιλιόμετρο και ενδείξεις ανά χιλιόμετρο.
Στον τερματισμό θα υπάρχει μικρός μπουφές με νερά , χυμούς, καφέ, τσάι και φρούτα και διάφορα σνακ και μακαρονάδα με τη γνωστή απολλωνιάτικη σάλτσα με κιμά αλλά και νηστίσιμη σάλτσα λόγω σαρακοστής και πιθανές εκπλήξεις των ανθρώπων του χωριού των Απολλώνων για τους φιλοξενούμενους συμμετέχοντες, που θα απολαύσουν την πατροπαράδοτη απολλωνιάτικη φιλοξενία.

Μπορούν να συμμετάσχουν όσοι αθλητές – αθλήτριες επιθυμούν με δική τους ευθύνη για την τους υγεία τους, ασχέτως του αν ανήκουν σε σωματείο ή είναι ανεξάρτητοι αθλητές. Οι δηλώσεις συμμετοχής θα γίνουν την τελευταία εβδομάδα πριν τον αγώνα και έως και μια ώρα πριν την έναρξη του θα μπορούν να δηλωθούν δρομείς στον χώρο εκκίνησης. 
Θα ισχύσουν όλες οι κατηγορίες ηλικιών σύμφωνα με τον ΣΕΓΑΣ: έως 18, 18-34, 35-39, 40-44, 45-49, 50-54, 55-59, 60-64, 65-69, 70+ για τους Άνδρες. Για τις Γυναίκες είναι οι ίδιες με μια περισσότερη, γιατί θεωρούνται βετεράνες από τα 30, οπότε οι πρώτες κατηγορίες είναι: έως 18, 18-29, 30-34 και συνεχίζουν κανονικά. 

Οι πρώτοι αθλητές – αθλήτριες σε κάθε κατηγορία θα κερδίσουν κύπελλο, όπως και χρυσό, ασημένιο και χάλκινο μετάλλιο ανάλογα με την κατάταξη τους, ενώ όλοι οι υπόλοιποι θα πάρουν δίπλωμα κατάταξης – συμμετοχής, αλλά θα υπάρχει αναμνηστικό μετάλλιο για όσους δεν είναι στις τρεις πρώτες θέσεις. 

Επίσης θα υπάρχει κύπελλο στον πρώτο της γενικής κατάταξης και κύπελλο στην πρώτη γυναίκα της γενικής κατάταξης. Ο Δήμος Ρόδου και ο ΡΟΔΑ θα βοηθήσει με την προσφορά λεωφορείου από τη Ρόδο προς Απόλλωνα και για την επιστροφή μετά τον αγώνα. 

Τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθούν οι χορηγοί του αγώνα που είναι απαραίτητοι για την φετινή διεξαγωγή του ημιμαραθωνίου.

Μάλιστα, έχει δημιουργηθεί ομάδα «ημιμαραθώνιος αγώνας δρόμου Σορωνή – Απόλλωνα στη μνήμη του Τσαμπίκου Χατζηνικολάου» στο facebook όπου υπάρχουν πληροφορίες για τις αλλαγές του αγώνα, αποτελέσματα και φωτογραφίες από τους προηγούμενους αγώνες του 2017, 2016, 2015, 2014 και του 2013 και θα προστεθούν και όλοι οι άλλοι αγώνες σιγά – σιγά.

Για οποιαδήποτε ερώτηση ή απορία, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να επικοινωνούν με την ομάδα στο facebook ή καλώντας στο 6931848664 με τον Σάββα Χατζηνικολάου, υπεύθυνο της διοργάνωσης του αγώνα.