Χωρίς καθαρίστρια έμεινε  και το ΙΚΑ της Ρόδου

Σε τρίωρη κατάληψη προχώρησαν χθες οι εργαζόμενοι στο ΙΚΑ της Ρόδου (ΕΦΚΑ) στο πλαίσιο διαμαρτυρίας για το γεγονός ότι οι υπηρεσίες τους έμειναν χωρίς καθαρίστρια εδώ και πολλές εβδομάδες.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε μιλώντας στη «Ροδιακή» ο πρόεδρος του σωματείου των Εργαζομένων κος Ανδρέας Διαμαντής, η κινητοποίηση είχε πανελλαδικό χαρακτήρα καθώς ο ΕΦΚΑ δεν ολοκλήρωσε την στοιχειώδη διαδικασία, για την ανάθεση του τμήματος καθαριότητας με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ζητήματα που έχουν πλέον να κάνουν και με θέματα δημόσιας υγείας.

«Οι συνάδελφοί μου- σημείωσε ο κος Διαμαντής- επειδή δεν πρόκειται να επιτρέψουμε τέτοιες καταστάσεις κι επειδή φροντίζουμε για την αξιοπρέπεια του χώρου που εργαζόμαστε, έχουμε  αποφασίσει εδώ και μέρες και καθαρίζουμε  από μόνοι μας τους  χώρους υγιεινής μέχρι να γίνουν τα αυτονόητα που δεν έχουν γίνει».

Ο ίδιος τόνισε ότι η κατάσταση δεν έχει προηγούμενο, αφού εκτός των άλλων αναγκάζονται και αγοράζουν και από την τσέπη τους τα είδη καθαριότητας που απαιτούνται για να διατηρούνται οι χώροι σε ανθρώπινο επίπεδο.

Εκτός από τους υπαλλήλους τεράστια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα και οι συναλλασσόμενοι με τις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ συμπολίτες μας, αφού σε κάποιους χώρους, έχουν κλείσει οι τουαλέτες ελλείψει συνεργείου καθαριότητας με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι.