Κλίμα σύμπνοιας μεταξύ  δήμου Ρόδου και εργαζομένων

…«Οικογενειακή γιορτή» ήταν η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε, χθες το μεσημέρι, στο Δημοτικό Θέατρο Ρόδου για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας των Διευθύνσεων της Καθαριότητας και του Τροχαίου Υλικού αφού οι εκπρόσωποι της Δημοτικής Αρχής τόνισαν ότι μαζί με τους εργαζόμενους αποτελούν μία «οικογένεια» και δήλωσαν υπερήφανοι για την εικόνα που παρουσίασε το νησί το 2017.

Στο Δημοτικό Θέατρο παρόντες ήταν πολλοί εργαζόμενοι ενώ χαιρετισμό απηύθυναν ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος καθώς και αρκετά μέλη της Δημοτικής Αρχής αλλά και ο εκπρόσωπος των εργαζομένων. Εκείνο που τονίστηκε απ’ όλους είναι ότι το 2017 αντεστράφη η κατάσταση με την καθαριότητα στο νησί, μετά από μία πολύ δύσκολη χρονιά, και η Δημοτική Αρχή είναι υπερήφανη γι’ αυτό, ζητώντας από όλους να συνεχίσουν την προσπάθεια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το κλίμα ήταν αρκετά καλό στη χθεσινή εκδήλωση, παρά τις διαφωνίες μεταξύ εργαζομένων και Δημοτικής Αρχής που καταγράφηκαν πρόσφατα λόγω της διεκδίκησης από τους πρώτους επιδομάτων που δεν τους καταβάλλονταν από την πρώην ΔΕΚΡ.

Αναλυτικά:
Πρώτος χαιρετισμό απηύθυνε, βέβαια, ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ανακύκλωσης κ. Μιχάλης Παλαιολόγου ο οποίος ξεκίνησε ευχαριστώντας από καρδιάς τους εργαζόμενους για τη συνεργασία που είχαν αυτά τα τρία χρόνια και, όπως είπε, «φθάσαμε να είμαστε υπερήφανοι που δουλεύουμε, αποδίδουμε και έχουμε το νησί μας καθαρό». Μάλιστα, δεν παρέλειψε να πει ότι μπορεί μερικές φορές να μην ήταν αρεστός και σε στιγμές έντασης να έχει παραφερθεί αλλά δεν έχει τίποτα με κανέναν και χαίρεται που συνεργάζεται μαζί τους. «Σας έχουμε πάντα δίπλα μας και παίρνουμε δύναμη και κουράγιο», κατέληξε.

Ακολούθησε ο συνεργάτης του στην Αντιδημαρχία, ο εντεταλμένος για το Τροχαίο Υλικό κ. Μιχάλης Σταυρής ο οποίος είπε και εκείνος ότι η αλήθεια είναι ότι πέρασαν δύσκολα αλλά με τη σχέση αλληλοεκτίμησης που έχουν τα κατάφεραν. «Φέτος δικαιωθήκαμε για τη δουλειά που έχουμε κάνει, και για την καθαριότητα και για το Τροχαίο Υλικό, και αυτή τη στιγμή είμαστε υπερήφανοι», είπε επίσης και ευχήθηκε να είναι δυνατοί για να δώσουν και άλλα πράγματα στους πολίτες.

Οι εργαζόμενοι
Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Πρόεδρος του Σωματείου των εργαζομένων στην Καθαριότητα κ. Γιάννης Ντελλάκης ο οποίος ξεκίνησε λέγοντας ότι είναι υποχρεωμένοι να συνεργαστούν για τους δημότες, για ένα καλύτερο αποτέλεσμα το οποίο μπορούμε να έχουμε. Στη συνέχεια, τόνισε ότι οι υπηρεσίες που καλούνται να παρέχουν είναι δύσκολες και επικίνδυνες γι’ αυτό και το πρώτο μέλημα είναι να προσέχουν την υγεία τους.

Στη συνέχεια, απευθυνόμενους προς τους συναδέλφους του, είπε ότι υπάρχει χρόνος για διεκδικήσεις και ότι το θέμα λύνεται με τη Δημοτική Αρχή με ειρηνική συζήτηση. Ακόμα, όμως, και αν χάνουν καμιά φορά, και αυτό είναι μέσα στο παιχνίδι. Κλείνοντας, ο κ. Ντελλάκης ευχήθηκε το 2018 οι νίκες να είναι υπέρ των εργαζομένων και η Δημοτική Αρχή να κάνει ό,τι είναι δυνατόν γι’ αυτό.

Άλλοι χαιρετισμοί
Ακολούθως, το λόγο πήρε ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΡ και επί αρκετά χρόνια υπεύθυνος για την Καθαριότητα, ο κ. Δημήτρης Καρατζιάς, ο οποίος ευθύς εξαρχής τους είπε ότι αισθάνεται σαν να βρίσκεται στο σπίτι του. «Είμαι ένα κομμάτι από εσάς. Είμαι και θα είμαι κοντά στην Καθαριότητα και το αποδεικνύω. Δουλέψαμε μαζί στις καλές εποχές και πιστεύω ότι κάποια στιγμή μπορεί να έρθουν καλύτερες ημέρες για όλους μας», τους είπε ακόμη.

Από την πλευρά της, η Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος κα Λίτσα Κρεμαστινού, η οποία προΐσταται μίας υπηρεσίας που είναι αλληλένδετη με την Καθαριότητα και το Τροχαίο Υλικό, αυτής του Πρασίνου, ευχήθηκε και εκείνη να είναι αυτή η χρονιά καλύτερη από την περυσινή. Στη συνέχεια, δεν παρέλειψε να πει ότι τους εκτιμά όλους, ότι η πόλη έχει αλλάξει και αυτό οφείλεται κυρίως στην Καθαριότητα.

Μάλιστα, ανέφερε ότι αυτό το καταλαβαίνει και από τις αντιδράσεις των πολιτών. Για την Υπηρεσία Πρασίνου ανέφερε ότι καταβάλει προσπάθειες με το λίγο προσωπικό που έχει στη διάθεσή της και που κι αυτό έχει κάνει «τα μικρά του θαύματα», όπως είπε χαρακτηριστικά. Κλείνοντας, ευχαρίστησε όλους όσοι βοηθούν στο έργο τους για την αμέριστη συμπαράστασή τους.

Χαιρετισμό απηύθυναν ακόμη ο Πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ κ. Στέφανος Κυριαζής ο οποίος είπε ότι όλοι μαζί ενωμένοι μπορούν να πετύχουν πάρα πολλά, και το μέλος της παράταξης «ΡΟ.ΔΗ.» κ. Γιάννης Γιαννακάκης ο οποίος συνεχάρη τις Διοικήσεις των Διευθύνσεων και το Προεδρείο των εργαζομένων για την προσπάθεια.

Ο Δήμαρχος
Η εκδήλωση έκλεισε με τον χαιρετισμό του Δημάρχου ο οποίος έκανε λόγο για μία «λιτή εκδήλωση που όμως έχει ψυχή» και προέβη στις εξής διαπιστώσεις:

Ξεκίνησε, λοιπόν, λέγοντας ότι ο Δήμος Ρόδου είναι ο μεγαλύτερος Οργανισμός στο Νότιο Αιγαίο καθώς απασχολεί μεγάλο αριθμό υπαλλήλων και διαθέτει πολλές υπηρεσίες. Εκείνο, όμως, που αποτελεί πρώτη προτεραιότητα για τους πολίτες και για τους επισκέπτες είναι η ομορφιά και η εμφάνιση της πόλης. Επεσήμανε, στη συνέχεια, ότι οι Διευθύνσεις Καθαριότητας, Πρασίνου και Τροχαίου Υλικού είναι αλληλένδετες αφού είναι εκείνες που δείχνουν αν μία πόλη έχει πολιτισμό, αν ο πολίτης είναι ευχαριστημένος από την καθημερινότητά του, αν μπορούμε να υποστηρίξουμε όλους αυτούς τους επισκέπτες και αυτοί να λένε ότι η Ρόδος άξια κατέχει τον τίτλο της ναυαρχίδας του τουρισμού.

Μάλιστα, απευθυνόμενος προς τον εκπρόσωπο των εργαζομένων, είπε ο Δήμαρχος: «Όλοι εμείς στο Δήμο Ρόδου είμαστε μία οικογένεια αφού αλλιώς δεν πετυχαίνουμε τίποτα. Έχουμε την ίδια αγωνία όλοι μας πως θα διατηρήσουμε αυτό το νησί όμορφο, καθαρό, περιποιημένο για ν’ ακολουθήσουν όλα τ’ άλλα».

Ο κ. Χατζηδιάκος, δεν παρέλειψε, ακόμη, να πει ότι τα δύο πρώτα χρόνια πέρασαν δύσκολα, το δεύτερο χρόνο βρεθήκαμε «στο κενό», και το 2017, ξαφνικά, ξαναπήρε η Ρόδος την εικόνα που έπρεπε. Όμως-συνέχισε-για να γίνει αυτό, η αιχμή του δόρατος είναι οι εργαζόμενοι σ’ αυτές τις Διευθύνσεις αφού μπορεί να χρειαστεί να δουλέψουν νύχτα, Σαββατοκύριακα κτλ. και αυτό είναι το μεγάλο κέρδος που έχει ο Δήμος αυτή τη στιγμή.

Αναφορά έκανε ο Δήμαρχος και στις διεκδικήσεις των εργαζομένων λέγοντας ότι «φυσικά και πρέπει να υπάρχουν», λέγοντας προς όλους να μη νομίζουν ότι η Δημοτική Αρχή δεν θέλει να ικανοποιήσει κάποια αιτήματά τους αλλά καμιά φορά το νομικό πλαίσιο και η κατάσταση που βρίσκεται η χώρα εδώ και αρκετά χρόνια δεν το επιτρέπουν. Είπε, ακόμη, ότι αυτοί είναι οι λόγοι που τους εμποδίζουν να δίνουν πρόσθετες παροχές ή να τις περιορίζουν.  Και συμπλήρωσε: «Όλα αυτά μας απασχολούν όλους γιατί είμαστε μία οικογένεια. Αν δεν συμπορευτούμε σαν μία οικογένεια θα χάσει ο τόπος και σ’ αυτόν ζούμε όλοι μαζί».

Εξέφρασε, στη συνέχεια, την πεποίθηση ο καινούργιος χρόνος θα είναι καλύτερος αν και υπάρχουν κάποιες δυσκολίες. Μάλιστα, τους έκανε γνωστό ότι ήδη μελετούν τι θα γίνει με τις συμβάσεις και είπε ότι ακόμη και αν διακοπούν θα ξεκινήσει ένα πρόγραμμα που υπήρχε παλιά για τους 55 άνω ώστε να συμπληρώσουν τα χρόνια για τη συνταξιοδότησή τους και αυτό το κυνηγάει ο Δήμος. Όπως εξήγησε, με το που λήξουν οι συμβάσεις το Μάρτιο και υπάρχει μία διακοπή μπορεί να τρέξει αυτό το πρόγραμμα μέρι τότε γιατί είναι πολύ σημαντικό όταν κάποιος βρίσκεται στη δύση της καριέρας του να τον διασφαλίσουν. «Είναι και δικό μου προσωπικό μέλημα και με κάθε τρόπο θα προσπαθήσουμε να το διασφαλίσουμε», δεσμεύτηκε ο κ. Χατζηδιάκος.

Κλείνοντας  τους είπε ακόμη ότι αφορά όλους να είναι παραγωγικοί αυτό το χρόνο και όσο μπορούν όλοι μαζί να ισορροπήσουν κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με τα εργασιακά δικαιώματα, την ασφάλεια, το Τροχαίο Υλικό και του χρόνου να λένε ότι πήγαν ακόμα καλύτερα το 2018. Τους είπε, ακόμη, ότι, πράγματι, αυτή τη χρονιά οι πολίτες ήταν ικανοποιημένοι και στα χωριά και στην πόλη και ότι «παίρνουν άριστα» για τη δουλειά που έγινε το 2017.