Η Περιφέρεια θα αναλάβει την μεταφορά των μαθητών Έμπωνας - Κρητηνίας

Η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου θα αναλάβει από την επόμενη σχολική χρονιά το κόστος μεταφοράς των μαθητών στις τοπικές κοινότητες Έμπωνα και Κρητηνίας καθώς υπό τις υπάρχουσες συνθήκες δεν μπορούν να καλυφθούν οι ανάγκες που υπάρχουν, από τα μέσα μεταφοράς του δήμου.

Για το θέμα πραγματοποιήθηκε σύσκεψη χτες στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Φιλήμονα Ζαννετίδη, στην οποία παραβρέθηκαν ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας,  ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Έμπωνα Λευτέρης Καρνάβας, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Κρητηνίας Μανώλης Αμβροσιάδης και ο εντεταλμένος περιφερειακός σύμβουλος Χρήστος Ευστρατίου.

Πρόκειται για ένα πάγιο αίτημα των οικογενειών και των μαθητών του πρώην δήμου Ατταβύρου, που τέθηκε στους αρμόδιους, ώστε αφού γίνει ο σχετικός διαγωνισμός να λυθεί το πρόβλημα από την επόμενη πλέον μαθητική χρονιά.

Αμέσως μετά το τέλος της σύσκεψης ο αντιπεριφερειάρχης Φιλήμονας Ζαννετίδης δήλωσε: «Πραγματοποιήθηκε σήμερα συνάντηση για να εξεταστούν προτάσεις που έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της λειτουργίας του έργου μεταφοράς μαθητών στην περιοχή του πρώην δήμου Ατταβύρου.

Έγινε συζήτηση και τέθηκαν προτάσεις που θα συμπεριληφθούν στη νέα προγραμματική περίοδο, για να βελτιωθούν οι μεταφορές όπως ζητούν οι γονείς και φορείς της περιοχής.

Επίσης συζητήσαμε διάφορα θέματα που αφορούν τις τοπικές κοινότητες και τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη με χρηματοδότηση της περιφέρειας, όπως το φράγμα της Κρητηνίας και το γήπεδο του Έμπωνα.

Επίσης συζητήσαμε το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης που βρίσκεται σε εξέλιξη και αυτή η καλή συνεργασία θα συνεχιστεί και το επόμενο διάστημα».

Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αγαπητός Πάλλας είπε : «Είχαμε ήδη συνάντηση με όλους τους προέδρους της πρώην δημοτικής ενότητας, τους διευθυντές των σχολείων και το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων και ψάχναμε να βρούμε τρόπο για τη μεταφορά των μαθητών καθώς αυτή τη στιγμή υπάρχουν μεν δύο αυτοκίνητα του δήμου που μεταφέρουν τα παιδιά αλλά δεν επαρκούν γιατί τα παιδιά είναι περισσότερα από τις θέσεις των οχημάτων.

Επειδή υπάρχει νομοθεσία σύμφωνα με την οποία η περιφέρεια μπορεί να καλύψει τη μεταφορά των μαθητών, και οικονομικά, νομίζω ότι θα είναι ότι καλύτερο για την περιοχή να το κάνει η περιφέρεια, να γίνει ένας διαγωνισμός για την ενοικίαση κάποιων μέσων μεταφοράς για να εξυπηρετηθεί η περιοχή.

Μετά τη συζήτηση που είχαμε σήμερα καταλήξαμε στο συμπέρασμα να γίνει η πρόταση από τους διευθυντές των σχολείων ώστε να προγραμματιστεί από τη νέα σχολική χρονιά μέσα μεταφοράς για την εξυπηρέτηση των παιδιών».

Πάντως όπως υπογράμμισε ο κ. Ζαννετίδης θα πρέπει σύμφωνα με το νόμο για να προβεί η περιφέρεια σε τροποποίηση ή βελτίωση της υπάρχουσας κατάστασης να ζητηθεί αυτό από τις διευθύνσεις εκπαίδευσης και να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη και για τον αριθμό των μαθητών και για τα δρομολόγια που θα εκτελούνται. Ανάλογες περιπτώσεις έχουμε εξετάσει και για άλλες δημοτικές ενότητες που θα συμπεριληφθούν στη νέα πρόταση.