Μπάσκετ με αμαξίδιο: Η κλήρωση του πρωταθλήματος και το σεμινάριο διαιτησίας

Την προσεχή Δευτέρα (29/1) έχει προγραμματιστεί η κλήρωση του νέου πρωταθλήματος μπάσκετ με αμαξίδιο το οποίο θα ξεκινήσει στις 17-18 Φεβρουαρίου, όπως έχουν ενημερωθεί οι ομάδες. 

Η κλήρωση θα γίνει στα γραφεία της Ομοσπονδίας και θα μεταδοθεί σε live streaming.

Εξάλλου, από το ερχόμενο πρωτάθλημα πρόκειται να εφαρμοστούν νέοι κανονισμοί διαιτησίας και ο σύνδεσμος διαιτητών ανέλαβε να ενημερώσει σχετικά τα σωματεία που θα λάβουν μέρος.

Μάλιστα, η αρχή έγινε το περασμένο Σαββατοκύριακο στην Κρήτη (Χανιά) όπου ταξίδεψε ο πρόεδρος του ΣΔΕΚΚ και καθηγητής διαιτησίας της IWBF, Σπύρος Τσούντσουρας για να διδάξει στο ετήσιο σεμινάριο του Συνδέσμου. 

Τα οχτώ μέλη του συνδέσμου Κρήτης που είναι ενεργά και στο σύνδεσμο διαιτητών καλαθοσφαίρισης με αμαξίδιο πέρασαν από γραπτές και αγωνιστικές εξετάσεις καθώς διεξήχθη φιλικός αγώνας μεταξύ των Αετών Κρήτης και του Ηρακλείου. Μεταξύ των διαιτητών ήταν και η δικιά μας Μαρία Πελίκα η οποία συνεχίζει τις σπουδές της στην Κρήτη και ανήκει στον τοπικό σύνδεσμο τα τελευταία χρόνια.

Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, αντίστοιχο σεμινάριο θα λάβει χώρα και στη Ρόδο προκειμένου να διδαχθούν οι δικοί μας διαιτητές για τις επικείμενες αλλαγές στους κανονισμούς.