Ζημιές στον φάρο του Ενυδρείου και στην αποβάθρα της Ψαροπούλας

ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΠΡΟΧΘΕΣΙΝΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΕΚΑΛΥΦΘΗ ΥΠΟ ΤΗΣ ΘΑΛΑΣΣΗΣ Η ΑΜΜΩΔΗΣ ΑΚΤΗ ΤΟΥ ΕΝΥΔΡΙΟΥ

Ζημίαι εις Φάρον και την αποβ. Ψαροπούλας

Συνεπεία των τελευταίων σφοδρών νοτίων ανέμων και της θαλασσοταραχής η έναντι του Υδροβιολογικού Ινστιτούτου αμμώδης ακτή εκαλύφθη υπό της θαλάσσης, η καθύζησις δε της άμμου επροκάλεσεν σοβαράς ζημίας εις το κυκλικόν περίζωμα επί του οποίου στηρίζεται ο ερυθός φάρος. Τμήμα της δεξιάς πλευράς του περιζώματος κατεκρημνίσθη ολοσχερώς, κινδυνεύει δε να παρασυρθεί και το υπόλοιπον περίζωμα. Ζημίας επίσης υπέστη και η βάσις της αποβάθρας της Ψαροπούλας.

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ
Ο ΦΟΙΒΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ 2-1
ΑΣΤΗΡ-ΕΥΚΛΗΣ 2-2 ΚΑΙ ΑΠΟΛΛΩΝ-ΚΛΕΑΝΘΗΣ 1-1
Ο ΚΟΚΚΙΝΟΜΑΓΟΥΛΟΣ ΝΙΚΗΤΗΣ ΤΩΝ ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΩΝ


Ο Φοίβος κατόπιν ωραιοτάτου και συναρπαστικού αγώνος επεβλήθη του Ολυμπιακού με 2-1 διά το πρωτάθλημα της β’ κατηγορίας.

Ο μετέπειτα νικητής ανώτερος του αντιπάλου του επέτυχε να σημειώσει 2 τέρματα διά των Μάτση (44’) και Μαρίνου (74) έναντι ενός του Ολυμπιακού διά του Τζεϊχούν (74’) και ούτω εξησφάλισε τρεις πολυτίμους βαθμούς που τον θέτουν πρώτον εις τον πίνακα της βαθμολογίας με 18 τοιούτους.

Κατ’ αυτόν διεκρίθησαν οι Μάτσης, Μαρίνος, Στεργιενάκης της νικήτριας και Χατζηνικήτας Ι και ΙΙ της ηττηθείσης.

Ο διαιτητής κ. Βεργωτής άριστος.
- Η βαθμολογία του πρωταθλήματος Β’ κατηγορίας έχει ως κάτωθι:
1ος Φοίβος 18 βαθμοί επί 7 αγώνων, 2ος Ολυμπιακός 15 βαθμ. επί 7 αγώνων, 3η ΑΕΠ 14 βαθμ. επί 6 αγώνων, 4ο Ιάλυσος 13 βαθμ. επί 5 αγώνων 5ος Διγενής 9 βαθμ. επί 5 αγώνων.

- Εις το γήπεδον Τριαντών ο Απόλλων εξήλθεν ισόπαλος του Κλεάνθους με 1-1 και εις το γήπεδον Παστίδας ο Αστήρ εξήλθε ισόπαλος του Ευκλή με 2-2.

- Εις τον ποδηλατικόν αγώνα Ρόδου-Κολύμπια - Ρόδου επρώτευσεν ο Κοκκινομάγουλος (ΑΟΝ), 2) Τοπάλογλου (ΑΟΝ), 3ος Μπαρπούσας (Διαγόρας), Χαρτοφύλης (Δωριέως), 5) Μπαρπούσας ΙΙ (Διαγόρας).

- Την πρωίαν της Κυριακής εις το γήπεδον του Πεισιρόδου συνηντήθησαν αι ομάδες α! ΑΟΝ-Παλαιμάχων.
Ο αγών διεκόπη εις το 22’ του αγώνος λόγω ραγδαίας βροχής.

Μέχρι του σημείου της διακοπής το αποτέλεσμα ήτο ισόπαλον 1-1.

Τα τέρματα εσημείωσαν οι Παπαδόπουλος (α’) και Αλ. Σουλούνιας από πέναλτυ των παλαιμάχων.
Την προσεχή Κυριακή θα λάβει χώραν εις το Εθνικόν Στάδιον αγών Κυπέλλου Ελλάδος μεταξύ των ομάδων Ατρομήτου Πειραιώς-Ιαλύσου. Η ομάς του Ατρομήτου θα αφιχθεί εις Ρόδον την προσεχή Κυριακή.
- Λόγω της παραιτήσεως του κ. Κοζά εκ της ΕΠΣΔ την προσεχή Τετάρτη θα ανασυσταθεί η επιτροπή Διαιτητών.

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΠΑΡΧΟΥ ΚΩ
Υπό του τοποθετηθέντος ως Νομάρχου Καστοριάς, τέως επάρχου Κω κ. Γεωργίου Μιχαλοπούλου, απηυθύνθη προς τον λαόν της επαρχίας Κω αποχαιρετιστήριον μήνυμα, εις το οποίον εκφράζονται ευχαριστίαι εις όλους εκείνους οίτινες συνετέλεσαν εις την πρόοδον της επαρχίας. Το έργον της ανασυγκροτήσεως της επαρχίας ταύτης, τονίζει ο κ. Μιχαλόπουλος, είναι μακράς πνοής. Καταλήγων ο τέως έπαρχος Κω ευχαριστεί τον λαόν διά επτά δείγματα του πολιτισμού του και εύχεται εις την ιστορικήν και ωραίαν επαρχίαν πάσαν ευτυχίαν και πρόοδον.