Σοβαρό πρόβλημα με τους  αγροτικούς δρόμους στ’ Απόλλωνα

 Τον προβληματισμό του για την κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή των Απολλώνων με τους αγροτικούς δρόμους, εξέφρασε μιλώντας στην «Ροδιακή» ο πρώην αντιδήμαρχος και δημοτικός σύμβουλος Καμείρου κ. Βασίλης Χαλκίτης.

Μιλώντας πλέον ως απλός πολίτης, αλλά με σημαντική εμπειρία από την παρουσία του στα κοινά και την αυτοδιοίκηση, επισημαίνει τις σοβαρές παραλείψεις που παρατηρούνται στο έργο των αρμόδιων υπηρεσιών, αλλά και τους σοβαρούς κινδύνους που διατρέχουν οι ιδιοκτησίες των συγχωριανών του σε περίπτωση έντονων βροχοπτώσεων.

 Ειδικότερα ο κ. Χαλκίτης αναφέρει: «Από πέρσι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τους αγροτικούς δρόμους στ’ Απόλλωνα, όμως παρά τις εκκλήσεις και τις ενοχλήσεις μας, δεν άλλαξε τίποτα.

Για παράδειγμα αγροτικός δρόμος που βρίσκεται κοντά σε κεντρική αρτηρία και οδηγεί σε περίπου 20 ιδιόκτητους αγρούς, έχει γίνει εξαιρετικά απροσπέλαστος. Για να περάσεις από εκεί χρειάζεσαι 4χ4. Οι περισσότεροι επιλέγουν να κάνουν τον κύκλο του οικισμού για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Μας ενημέρωσαν ότι το γκρέιντερ του δήμου δεν μπορεί να πάει στο σημείο. Ναι αλλά υπάρχουν άλλα οχήματα που μπορούν. Δεν είναι δύσκολο να ρίξουν λίγο χαλίκι, ώστε να βελτιωθεί η κατάσταση και να αποφύγει ο κόσμος την ταλαιπωρία».

 


 Ο κ. Χαλκίτης στέκεται όμως και στους κινδύνους που μπορεί να προκύψουν: «Δεν έχουν γίνει ούτε τα αυτονόητα σε ό,τι αφορά στην αντιπλημμυρική προστασία. Το κανάλι που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, κάτω από τον αγροτικό δρόμο, δεν έχει καθαριστεί εδώ και πολύ καιρό.

Έχουν φυτρώσει μέσα συκιές, υπάρχουν κλαδιά, σκουπίδια, ακόμη και παλέτες. Βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από τα σπίτια και σε περίπτωση έντονης βροχόπτωσης ίσως υπάρξει πρόβλημα. Καλό είναι να υπάρχει μια συνεργασία του τοπικού συμβουλίου Απολλώνων με τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες, για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του δημοτικού μηχανισμού προς όφελος των πολιτών».

Χαρακτηριστικές του προβλήματος είναι οι φωτογραφίες που δημοσιεύει σήμερα η «Ροδιακή».

 


 

 


«Γιατί είναι κλειστό το γήπεδο»
 Σύμφωνα με τον κ. Βασίλη Χαλκίτη το τελευταίο διάστημα το γήπεδο των Απολλώνων δεν είναι προσβάσιμο στην αθλούμενη νεολαία του χωριού, αφού έχει κλείσει και ανοίγει για ελάχιστo διάστημα.

«Θα θέλαμε να λάβουμε μια απάντηση για τον λόγο που συνέβη αυτό. Απ’ όσο γνωρίζω έγινε διαμαρτυρία από τον Απόλλωνα Απολλώνων, γιατί δεν εκπροσωπείται ο αθλητικός σύλλογος, στην επιτροπή του γηπέδου που λαμβάνει τις αντίστοιχες αποφάσεις», καταλήγει.