Σαββατοκύριακο γεμάτο στίβο

Σήμερα το πρωί φτάνει στη Ρόδο ο Μιχάλης Αναστασάκης ως προσκεκλημένος του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 στην «7η Χειμερινή Συνάντηση Κλασικού Αθλητισμού», προγραμματισμένη γι’ αύριο από τις 9.30 το πρωί στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος».

Ο πρωταθλητής μας στη σφύρα θα κάνει την προπόνησή του στις εγκαταστάσεις της Καμείρου με τους αθλητές και τις αθλήτριες του συλλόγου σήμερα κι αργότερα θα μεταβεί στο Castello Rosso όπου και θα γίνει η εκδήλωση για την κοπή της πίτας του.

Αύριο θα διεξαχθούν σε συνεργασία και με την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου συνολικά τρεις αγώνες τους οποίους θα παρακολουθήσει ο Μιχάλης Αναστασάκης και αφορούν κατ’ αρχάς τη συνάντηση με αγωνίσματα από Παμπαίδες-Παγκορασίδες α’ μέχρι και Άνδρες-Γυναίκες, τους αναπτυξιακούς Παμπαίδων-Παγκορασίδων β’, αλλά και τον ανώμαλο δρόμο με αφετηρία και τερματισμό στο στάδιο έχοντας την ονομασία «Άγιος Σύλας Cross Country Race».

Η φετινή Χειμερινή Συνάντηση είναι η 7η ξεκινώντας την ο ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 από το 2012 και στο πλαίσιο αυτής έχουν επισκεφτεί το νησί μας κατά σειρά οι Νικόλ Κυριακοπούλου, Βούλα Πατουλίδου, Κώστας Δουβαλίδης, Κώστας Φιλιππίδης, Νίκη Ξάνθου και Φαμπιάνα Μούρερ.

Παρουσία «αστέρων» στην κοπή της πίτας
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου 17:30 στο Castello Rosso θα γίνει η κοπή της πίτας από τον ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 καθώς και η καθιερωμένη βράβευση αθλητών-αθλητριών με διακρίσεις μέσα στο 2017, όπως επίσης του επίσημου προσκεκλημένου, Μιχάλη Αναστασάκη.
Παρουσία στη σημαντική εκδήλωση θα έχουν και φέτος οι πρωταθλητές του συλλόγου, Νικόλ Κυριακοπούλου, Μαρία Γάτου, Δημήτρης Καραγιάννης, Νεφέλη Ράμμου, Κώστας Καμπάνης, Μαρία Γιορδαμνή, Αλέξανδρος Παθιάκης, ενώ δυστυχώς απούσα (διότι θα είναι την περίοδο εκείνη στην Κύπρο) θα είναι η Ράνια Ρεμπούλη.

Η σπουδαία πορεία του νεαρού Μιχάλη Αναστασάκη
Ο Μιχάλης Αναστασάκης γεννήθηκε στα Χανιά στις 3 Δεκεμβρίου του 1994 και ανήκει στον Ελευθέριο Βενιζέλο. Είναι αυτή τη στιγμή ο σημαντικότερος εν ενεργεία Έλληνας σφυροβόλος με συμμετοχές σε σπουδαίους αγώνες, έχοντας προπονητή τον εξίσου κορυφαίο, Αλέξανδρο Παπαδημητρίου.

Ο ύψους 1,83 Έλληνας αθλητής ξεκίνησε να έχει διακρίσεις από τις μικρές κιόλας κατηγορίες αγωνιζόμενος στις Ολυμπιακές Μέρες Νεότητας της Τραπεζούντας στην Τουρκία το 2011 όπου κατετάγη 8ος.

Την ίδια θέση πήρε τη χρονιά εκείνη στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων στη Λιλ της Γαλλίας, ενώ το 2013 ανέβηκε στην 6η θέση με τη συμμετοχή του στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Εφήβων Νεανίδων στην Ιταλία και συγκεκριμένα στο Ριέτι.

Σημαντική ήταν η παρουσία του το 2015 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων του Ταλίν (Εσθονία) με την 4η θέση και επίδοση 71,64μ., αλλά με το 75,89 μια χρονιά μετά ήταν επίσης 4ος  στο Ευρωπαϊκό Ανδρών-Γυναικών του Άμστερνταμ.

Η ανοδική πορεία δεν σταμάτησε εκεί, αφού το 2016 πήρε το χρυσό μετάλλιο στους Μεσογειακούς Αγώνες Νέων της Τύνιδας (Τυνησία) με 77,05.

Παράλληλα είχε και παρουσία στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο στη Βραζιλία όπου με το 71,18 έμεινε στην 20η θέση. Τελευταία μεγάλη του παρουσία ήταν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Λονδίνου το 2017 με την 28η θέση και το 70,94, έχοντας όμως ατομικό ρεκόρ 77,72 από τα Σιθώνεια στη Νικήτη Χαλκιδικής στις 11 Ιουνίου της συγκεκριμένης χρονιάς.