Λύσεις στα προβλήματα της  Σορωνής υποσχέθηκε ο δήμαρχος Ρόδου

Τη διάθεση να δρομολογήσει λύσεις σε σημαντικά προβλήματα που απασχολούν την Σορωνή, έδειξε ο Δήμαρχος Ρόδου κ. Φώτης Χατζηδιάκος, στο πλαίσιο της κοπής πίτας της Δημοτικής Ενότητας Καμείρου, την περασμένη Τετάρτη.

Σε συνάντηση με τον πρόεδρο της Κοινότητας κ. Αντώνη Σαββάκη, παρουσία των αντιδημάρχων Αγαπητού Πάλλα και Βασιλικής Ξεπαπαδάκη, καθώς και των προέδρων της ΔΕΥΑΡ και του Λιμενικού Ταμείου, Αλέξανδρου Μανωλάκη και Μιχάλη Χριστοδούλου αντίστοιχα, δόθηκαν οδηγίες και εντολές για άμεση αντιμετώπιση ζητημάτων, όπως το κτηριακό, η διάβρωση των ακτών, η λειψυδρία, η συντήρηση δρόμων κλπ.

 Σε ό,τι αφορά ειδικότερα το ζήτημα των κτηριακών εγκαταστάσεων στη Σορωνή που στεγάζουν τις υπηρεσίες της Δημοτικής Ενότητας, την Κοινότητα και το ΚΕΠ της περιοχής, όπως είχε αποκαλύψει η «Ροδιακή», αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με ρωγμές κ.α.

Ο Δήμαρχος έδωσε εντολή στους μηχανικούς του Δήμου Ρόδου να ελέγξουν άμεσα το κτήριο και να εντοπίσουν τα υφιστάμενα προβλήματα, ώστε στη συνέχεια να προχωρήσουν οι διαδικασίες αποκατάστασης.

Νέα γεώτρηση από την ΔΕΥΑΡ
 Όπως ενημέρωσε ο παριστάμενος πρόεδρος της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, σύντομα θα ξεκινήσουν δοκιμαστικές εξορύξεις νέων γεωτρήσεων στο νησί και μέσα σε αυτές θα είναι και η Σορωνή, αφού πέρσι το καλοκαίρι αντιμετώπισε σημαντικό πρόβλημα με την επάρκεια του νερού. Εφόσον εντοπιστεί νέα πηγή άντλησης πόσιμου ύδατος, τότε αναμένεται να ελαχιστοποιηθούν τα προβλήματα λειψυδρίας που εντοπίζονται κυρίως τη θερινή περίοδο.

Η διάβρωση των ακτών
 Ο κ. Χατζηδιάκος αναγνώρισε ότι όντως υπάρχει πρόβλημα με την διάβρωση των ακτών στην περιοχή και ζήτησε να συγκροτηθεί μια ομάδα ειδικών για να παρακολουθεί στενά το θέμα, σε συνεργασία με τον πρόεδρο του Λιμενικού Ταμείου. Μάλιστα όπως ενημέρωσε ο Δήμαρχος έχουν ανοίξει προγράμματα χρηματοδότησης για αντίστοιχα ζητήματα, γεγονός που αναμένεται να βοηθήσει στην αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Συντήρηση δρόμων
Ένα ακόμη πρόβλημα που τέθηκε από τον κ. Αντώνη Σαββάκη, ήταν η κακή κατάσταση των δρόμων στον οικισμό. Πρόκειται για οδούς που διανοίχθηκαν σχετικά πρόσφατα με βάση το ρυμοτομικό σχέδιο, αλλά οι οποίοι στη συνέχεια παραμελήθηκαν με αποτέλεσμα να χαθεί η χάραξή τους. Στο συγκεκριμένο θέμα υποσχέθηκε να δοθεί άμεση λύση ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Αγαπητός Πάλλας.

Το ιδιοκτησιακό του άλσους Αγίου Σουλά
Το ζήτημα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος του άλσους Αγίου Σουλά, βρέθηκε για μια ακόμη φορά στο επίκεντρο της συζήτησης με τον κ. Χατζηδιάκο. Υπενθυμίζεται ότι στο χώρο εμπλέκονται συναρμόδιες υπηρεσίες, όπως το Δασαρχείο και η Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου.

Ο πρόεδρος της Κοινότητας Σορωνής, ζήτησε να γίνει χρήση του νόμου ο οποίος προβλέπει ότι εφόσον υπάρχουν εντός του άλσους αθλητικές εγκαταστάσεις, τότε μπορεί να παραχωρηθεί στον οικείο δήμο. Και σε αυτό το ζήτημα υπήρξε διαβεβαίωση ότι θα μεριμνήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες για την ολοκλήρωση των διαδικασιών.

Μελέτη για την παιδική χαρά
Τέλος ο Δήμαρχος υποσχέθηκε να προχωρήσει και η μελέτη για την παιδική χαρά του οικισμού. Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει στη «Ροδιακή» ο κ. Σαββάκης έχει υποδειχθεί εδώ και αρκετό διάστημα ο χώρος, ενώ υπάρχει ενδιαφέρον από ιδιώτη για να χρηματοδοτήσει μέσω χορηγίας την αγορά του εξοπλισμού.

Το μόνο δηλαδή που απαιτείται είναι η τακτοποίηση των γραφειοκρατικών ζητημάτων, τα οποία ο κ. Χατζηδιάκος διαβεβαίωσε ότι σύντομα θα ξεπεραστούν.