Στις 25 Μαρτίου θα φθάσει το πρώτο τσάρτερ στη Ρόδο

Την Κυριακή 25 Μαρτίου αναμένεται στη Ρόδο το πρώτο charter, που θα εγκαινιάσει τη φετινή τουριστική περίοδο στο νησί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν μέχρι στιγμής, εκείνη τη μέρα και μάλιστα νωρίς το πρωί περιμένουμε πτήση της αεροπορικής εταιρίας Austrian από τη Βιέννη με Αυστριακούς τουρίστες που εκτός απροόπτου θα «ανοίξουν» τη σαιζόν του 2018 στο νησί. Πάντως θα πρέπει να επισημανθεί ότι ακριβή εικόνα θα έχουμε σε λίγες μέρες, όταν οριστικοποιηθούν τα slots δηλαδή οι χρονοθυρίδες των αεροπορικών εταιριών για τις πτήσεις τους στο νησί, κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στην πρώτη εβδομάδα του Φεβρουαρίου.

Τότε θα γνωρίζουμε με σιγουριά και ποια θα είναι η πρώτη πτήση charter της χρονιάς, αν και εκείνο το διάστημα πάντα έχουμε τις πρώτες πτήσεις από το εξωτερικό. Θα πρέπει να επισημανθεί ότι τα μηνύματα για την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου φέτος είναι αρκετά ικανοποιητικά και μάλιστα αναμένεται αύξηση στην τουριστική κίνηση.

Προ ημερών η υπουργός τουρισμού Έλενα Κουντουρά έκανε λόγο για 32 εκατομμύρια τουρίστες στην Ελλάδα το 2018, αρκετά αυξημένη σε σχέση με πέρσι, παρά το όποια προβλήματα αντιμετωπίζει ο τουρισμός σήμερα.