Λαπαροσκοπική αποκατάσταση διαφραγματοκήλης

Την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 , πραγματοποιήθηκε με επιτυχία, στη Γενική Κλινική Δωδεκανήσου Euromedica, η πρώτη Λαπαροσκοπική Αποκατάσταση Διαφραγματοκήλης (Λαπαροσκοπική Θολοπλαστική κατά Toupet) στη Ρόδο.

Η ασθενής έπασχε από χρόνια σοβαρή Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση λόγω μεγάλης διαφραγματοκήλης. Μετά από ενδελεχή έλεγχο αποφασίσθηκε η χειρουργική επέμβαση. Λόγω της σχετικής δυσκολίας της επέμβασης, χρειάστηκε νοσηλεία 48 ωρών αντί των 24 που είναι το σύνηθες. Η μετεγχειρητική της πορεία ήταν ομαλή.

Η επέμβαση διενεργήθηκε από την Εξειδικευμένο Λαπαροσκόπο Χειρουργό Γαστρεντερικού κ. Μιχάλη Κούρκουλο, με την υποστήριξη της υπόλοιπης χειρουργικής ομάδας, κυρίως του κυρίου Τσαμπίκου Παπαβασιλείου. Η επέμβαση κατέστη εφικτή χάρη στις προσπάθειες του υπεύθυνου του τμήματος Λαπαροσκοπικής Χειρουργικής κυρίου Τσαμπίκου Πετρωνιάτη.

Η Γαστροοισοφαγική Παλινδρόμηση είναι μια αρκετά συχνή πάθηση. Στις περισσότερες περιπτώσεις αντιμετωπίζεται μόνο με αλλαγή τρόπου ζωής, ή με φαρμακευτική αγωγή. Εφόσον τα συμπτώματα επιμένουν παρά την αγωγή, ή εφόσον το προτιμά ο ίδιος ο ασθενής, μπορεί να είναι απαραίτητη η χειρουργική επέμβαση. Τόσο η προεγχειρητική διερεύνηση όσο και η ίδια η επέμβαση πρέπει να γίνονται από άτομο με εξειδίκευση και εμπειρία στην επέμβαση, λόγω της τεχνικής πολυπλοκότητας και των προβλημάτων που μπορούν να προκύψουν.

Ως τώρα, ασθενείς με αυτή την πάθηση παραπέμπονταν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια της Αθήνας, για τη διενέργεια λαπαροσκοπικών ή ακόμα και ρομποτικών επεμβάσεων, με εξαιρετικά μεγάλο κόστος. Η Γενική Κλινική Δωδεκανήσου, Euromedica Ρόδου, είναι υπερήφανη που μπορεί πλέον να προσφέρει στον πληθυσμό της περιοχής μας, τη δυνατότητα να υποβληθεί σ αυτή τη χειρουργική επέμβαση, με ασφάλεια, στον τόπο κατοικίας τους, με την προεγχειρητική εκτίμηση, χειρουργική επέμβαση  και μετεγχειρητική παρακολούθηση, να γίνεται από εξειδικευμένους Χειρουργούς και Γαστρεντερολόγους του τόπου μας.

Επιπλέον  η  Γενική Κλινική Δωδεκανήσου  σε  συνεργασία με την Εθνική Τράπεζα  σας  προσφέρει  36  άτοκες  δόσεις  με  την  χρήση  πιστωτικών  καρτών  Visa  και  Mastercard.

Για πληροφορίες:  Τηλ. 22410 45000, 22410 45290
E-mail:  info@euromedica-rhodes.gr