Έντονη αντίδραση του προέδρου των Φανών για την περικοπή προκαταβολής στις κοινότητες

Την έντονη αντίδραση του προέδρου της κοινότητας Φανών Βασίλη Νικολίτση, έχει προκαλέσει το γεγονός της περικοπής της πάγιας προκαταβολής που ελάμβαναν οι κοινότητές τους προκειμένου να μπορούν να εκτελούν επισκευαστικές εργασίες και μικρές παρεμβάσεις στα χωριά τους.


Ο ίδιος σε δηλώσεις που έκανε σήμερα χαρακτήρισε απαράδεκτο το γεγονός και ακόμα πιο απαράδεκτο ότι ο αρμόδιος αντιδήμαρχος ενέκρινε όπως υποστήριξε αντίστοιχο ποσό για άλλες δημοτικές ενότητες  της Ρόδου και της Ιαλυσού.

"Δεν γίνεται να αποφασίζουν αλλιώς για την μια κοινότητα και αλλιώς για την άλλη. Τα χωριά μας έχουν πολύ περισσότερες ανάγκες για όσους δεν το γνωρίζουν σημείωσε ο πρόεδρος των Φανών Βασίλης Νικολίτσης.

Θεωρώ απαράδεκτο κάποιοι να λαμβάνουν αυτό το ποσό και κάποιοι άλλοι όχι. Επιτέλους, ας καταλάβουν όλοι και κυρίως αυτοί που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις, ότι η αυτοδιοίκηση χρειάζεται ανθρώπους να τρέχουν στους δρόμους και να βρίσκονται δίπλα στον πολίτη όταν τους χρειάζεται αλλά να μπορούν τουλάχιστον να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες.

Με αυτά τα 1.000 έως 2000 ευρώ που λαμβάναμε κάθε χρόνου, μπορούσαμε να έχουμε μια μικρή αυτονομία για να αγοράζουμε τουλάχιστον τα απαραίτητα. Δεν μπορούμε να καταλάβουμε το σκεπτικό αυτών που παίρνουν αυτές τις αποφάσεις. Μήπως ζουν σε άλλο κόσμο; - κατέληξε ο κ. Νικολίτης."

Για το θέμα αυτό αναμένεται να κάνει σχετική διαμαρτυρία μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, μαζί με άλλους προέδρους.