Πάντα εμπρός!

Του Βαγγέλη Παυλίδη από το  πavlidiscartoons.com

Παλαιότερα, τότε που υπήρχαν γραμμόφωνα, φωνόγραφοι, πικάπ, όταν κάποιος επαναλάμβανε τα ίδια και τα ίδια λέγαμε πως “κόλλησε η βελόνα”. Κάπως έτσι λοιπόν και τώρα αφού, στην εποχή της ψηφιακής αναπαραγωγής του ήχου, δεν βρίσκω ανάλογη έκφραση.

Δεν ήλπιζα λοιπόν να βγεί κάτι πολύ ουσιαστικό απο τις συναντήσεις του πρωθυπουργού με τους αρχηγούς των κομμάτων για το Μακεδονικό, μα περίμενα κάτι… κάτι, βρε παιδιά, τοσοδούλικο έστω μα κάτι. Αντ’ αυτού ακούσαμε τα ίδια που ακούμε μέρες τώρα, με πολύ λίγα ξεκάθαρα “ναι” ή “όχι” υπέρ ή κατά, μα με πολλά, πάρα πολλά “ναι μεν αλλά”. Κόλλησε η βελόνα.

Επειδή η επόμενη κυβέρνηση είναι πιθανό να είναι η ΝΔ, αξιοπρόσεχτη είναι η προσπάθειά της να ικανοποιήσει με τις δηλώσεις της εξ ίσου την μετριοπαθή και την άκρα Δεξιά -μέσα κι έξω απο το κόμμα- κρατώντας ταυτόχρονα το πρόσωπο του μετριοπαθούς Κεντροδεξιού κόμματος που προσπαθεί να καλλιεργήσει.

Δύσκολα και μπερδεμένα τα πράγματα αφού παράλληλα μοναδικός στόχος της ΝΔ είναι να ρίξει την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ το ταχύτερο δυνατό και άσχετα απο τις όποιες αρνητικές επιπτώσεις για την χώρα.

Εξ ου και ασαφής και ακαταλαβίστικη η θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Καταλάβατε;