Ρόδος: Κατηγορείται για κλοπές σε σπίτια και ληστεία σε χρυσοχοείο

Για δύο κλοπές σε σπίτια και μία ληστεία σε χρυσοχοείο της Ρόδου, κατηγορείται 24χρονος Πακιστανός ο οποίος θα λογοδοτήσει στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου τον επόμενο μήνα.

Ο αλλοδαπός είχε συλληφθεί για την υπόθεση αυτή, μαζί με 39χρονη αθίγγανη και το καλοκαίρι του 2016 κάθισαν στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όπου το δικαστήριο μετέτρεψε την κατηγορία της κλοπής κατά συναυτουργία από δύο ή περισσότερους δράστες, σε απλή κλοπή κατ’ εξακολούθηση για τον 24χρονο Πακιστανό στον οποίο και επέβαλε ποινή φυλάκισης 5 ετών με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη, και επίσης για απλή κλοπή έκρινε ένοχη και την 39χρονη ΡΟΜΑ καταδικάζοντας την σε 3 χρόνια φυλάκιση με αναστολή.

Κατά της απόφασης αυτής ο Πακιστανός άσκησε έφεση η οποία θα εκδικαστεί από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο στις 12 Φεβρουαρίου.

Η υπόθεση εξιχνιάστηκε τον Αύγουστο του 2015 από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλάμβανε συνολικά πέντε άτομα.

Οι εμπλεκόμενοι κατηγορούνταν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, της παραμέλησης εποπτείας ανήλικου, της αποδοχής και διάθεση προϊόντων εγκλήματος

Πιο συγκεκριμένα, για τις περιπτώσεις αυτές είχαν συλληφθεί ο 24χρονος Πακιστανός και μια 35χρονη ημεδαπή, κατηγορούμενοι για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών, παραμέλησης εποπτείας ανηλίκων και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος.

Επίσης, η δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλάμβανε έναν ανήλικο ΡΟΜΑ 15 ετών, την 39χρονη αθίγγανη, έναν 41χρονο, και ακόμη δυο άτομα, οι οποίοι κατηγορούνταν για τα κατά περίπτωση αδικήματα της διάπραξης διακεκριμένων κλοπών και της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο αστυνομικής έρευνας και αξιοποίησης στοιχείων εξακριβώθηκε ότι:
• Στις 23.07.2015 το μεσημέρι οι τρεις κατηγορούμενοι (15χρονος, 24χρονος και 39χρονη) μπήκαν από ανασφάλιστη πόρτα σε χρυσοχοείο ημεδαπού στην πόλη της Ρόδου και συγκεκριμένα στη Νέα Αγορά, και εκμεταλλευόμενοι την απουσία του αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 3.000 ευρώ περίπου, 29 δαχτυλίδια χρυσά 18 και 14 καρατίων αξίας περίπου 10.000 ευρώ, περίπου 20 ρολόγια αξίας κατά προσέγγιση 3.000 ευρώ.

• Στις 31.07.2015 στις 9 το πρωί οι δυο κατηγορούμενοι (15χρονος και 24χρονος) μπήκαν από ανασφάλιστο παράθυρο σε κατοικία ημεδαπού στην Ιαλυσό και αφού παραβίασαν μία ξύλινη συρταριέρα αφαίρεσαν 8 χρυσές αλυσίδες λαιμού, 6 χρυσά βραχιόλια, 6 χρυσές αλυσίδες χεριού, 3 χρυσά δαχτυλίδια και ένα ρολόι.

Ακολούθως οι δράστες των κλοπών παρέδωσαν τα κλοπιμαία στην 35χρονη, μητέρα του 15χρονου, η οποία τα πούλησε στον 41χρονο και σε δυο ακόμη άγνωστα άτομα, έναντι του χρηματικού ποσού των 1.060 ευρώ το ποίο και μοιράστηκαν οι κατηγορούμενοι.