Χάνουν το κοινωνικό μέρισμα στην Κάσο εξαιτίας του Ταχυδρομικού Κώδικα!

Χάνουν το κοινωνικό μέρισμα στην Κάσο εξαιτίας του Ταχυδρομικού Κώδικα!

Χάνουν το κοινωνικό μέρισμα στην Κάσο εξαιτίας του Ταχυδρομικού Κώδικα!

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 239 ΦΟΡΕΣ

Σε απόγνωση για μια ακόμα φορά οι κάτοικοι του ακριτικού μας νησιού

Άμεσες ενέργειες για να αποκατασταθεί η αδικία σε βάρος τους ζητούν από τους βουλευτές, το Υπουργείο Οικονομικών και κάθε άλλο αρμόδιο φορέα του τόπου μας, οι κάτοικοι της Καρπάθου, καθώς κινδυνεύουν να χάσουν το κοινωνικό μέρισμα που δικαιούνται εξαιτίας του.... ταχυδρομικού τους κώδικα.

Για τον λόγο αυτό, ο Σύλλογος Δωδεκανησιακών Παροικιακών Συλλόγων και το Δ.Σ. του Συλλόγου Κασιωτών Ρόδου, απέστειλαν σχετική επιστολή σε κάθε αρμόδιο φορέα, επισημαίνοντας την αδικία αυτή και ζητώντας άμεσες ενέργειες από την πλευρά του κρατικού μηχανισμού για να ξεπεραστεί το πρόβλημα.

Στην επιστολή αναφέρεται:
«Αξιότιμοι κύριοι,
Όπως είναι γνωστό έχει λήξει η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων για τη χορήγηση του «Ειδικού Κοινωνικού Μερίσματος σε Νησιώτες» του νομού Έβρου, Λέσβου, Χίου, Σάμου και Δωδεκανήσου, στα πλαίσια των προσπαθειών της κυβέρνησης να εξισορροπηθεί η απώλεια των κατοίκων, αυτών των περιοχών, από την αύξηση των συντελεστών ΦΠΑ από 01/01/2018.

Στην κατηγορία των δικαιούχων συμπεριλαμβάνονταν και οι κάτοικοι του ακριτικού νησιού Κάσου.
Σας ενημερώνουμε ότι η συντριπτική πλειοψηφία των δικαιούχων κατοίκων της Κάσου, δεν έλαβε αυτό το επίδομα παρά το γεγονός ότι όλοι οι κάτοικοι προσπάθησαν να καταθέσουν τις προβλεπόμενες δηλώσεις, λόγω μιας ιδιαιτερότητας την οποία ήταν αδύνατο να παρακάμψει το σύστημα.

Οι περισσότεροι Κασιώτες, όταν, στο παρελθόν, είχαν κάνει έναρξη στη Δ.Ο.Υ. Καρπαθού, είχαν πάρει ΑΦΜ με Τ.Κ. 85700, ο οποίος σήμερα ανήκει στην Κάρπαθο, ενώ πολύ αργότερα ελάχιστοι έλαβαν ΑΦΜ με Τ.Κ. 85800, ο οποίος σήμερα ανήκει στην Κάσο.

Επειδή κατά την υποβολή της δήλωσης του «Ειδικού Κοινωνικού Μερίσματος σε Νησιώτες», η εφαρμογή αντλούσε τα στοιχεία από το ΤΑΧΙSNET, σε κάθε δήλωση παρουσιαζόταν η διεύθυνση «Κάσος» με Τ.Κ., όμως, 85700, ο οποίος ανήκει στο γειτονικό νησί της Καρπάθου.

Όπως γνωρίζετε η Κάσος και η Κάρπαθος ανήκουν στην ίδια Περιφερειακή Ενότητα της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου «Καρπάθου – Κάσου» και χρησιμοποιείται κοινός Ταχυδρομικός Κώδικας και για τα δύο νησιά, εδώ και πολλά χρόνια.

Επίσης είναι γνωστό ότι η Κάσος και Κάρπαθος, δεν έχει αντίστοιχη Υπηρεσία και εξυπηρετείται από την Δ.Ο.Υ. Ρόδου.

Επίσης σας επισημαίνουμε ότι η μεταβολή των ατομικών στοιχείων δεν μπορούσε να γίνει μέσα στον Δεκέμβρη, κατά τον οποίο έληγε η προθεσμία, γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι του ακριτικού νησιού δεν έχουν γνώσεις πρόσβασης στο ηλεκτρονικό σύστημα του Υπουργείου και επειδή η «μη αποδοχή» των δηλώσεων, για τον παραπάνω λόγω, έγινε αντιληπτή, από τον μοναδικό λογιστή της Κάσου, εκπρόθεσμα.

Επομένως γίνεται απόλυτα αντιληπτό ότι, λόγω της ιδιομορφίας της σχετικής εφαρμογής και των συνθηκών που επικρατούν στο νησί της Κάσου, οι περισσότεροι δικαιούχοι δεν έλαβαν το «Ειδικό Κοινωνικό Μέρισμα των Νησιωτών».

Για την αποκατάσταση αυτής της αδικίας, παρακαλούμε να προβείτε άμεσα σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να τύχουν της ίσης αντιμετώπισης οι δικαιούχοι κάτοικοι της Κάσου.

Προτείνουμε να δοθεί «κατ’ εξαίρεση» παράταση προθεσμίας υποβολής των δηλώσεων για τους Κασιώτες, ή χειρόγραφη υποβολή αιτήσεων, ή αποδοχή των ηλεκτρονικών αιτήσεων (εκπρόθεσμη) των κατοίκων με διεύθυνση το νησί της Κάσου και «κατ’ εξαίρεση» τον Τ.Κ. της Καρπάθου για όσους έχουν στο μητρώο του ΤΑΧΙSNET με ταχυδρομικό κώδικα 85700.

Ευελπιστούμε στην κατανόηση της ιδιαιτερότητας και την ανταπόκρισή σας για την επίλυση του προβλήματος.

Διαβάστε ακόμη

Την ίδρυση Ενιαίου Επαγγελματικού Γυμνασίου και Λυκείου στην Κω, ζητά ο Μάνος Κόνσολας

Παρέμβαση του Μάνου Κόνσολα για την ενίσχυση του ΠΠΙ Κάσου και τις διακομιδές

Γ. Παππάς Υφυπουργός Ναυτιλίας: «Εκπτώσεις σε ακτοπλοϊκά και αεροπορικά εισιτήρια για τη μετάβαση αναπληρωτών εκπαιδευτικών στην περιοχή τοποθέτησής τους»

Γιάννης Παππάς: Λύση από τον υφυπουργό Ναυτιλίας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στα πλοία

Ομιλία Μίκας Ιατρίδη στη Βουλή για την αναμόρφωση του Κώδικα Φορολογικής Διαδικασίας: «Στόχος μας, ένας κράτος λιγότερο γραφειοκρατικό, πάντα δίπλα στον πολίτη!»

Γ. Παππάς, υφ. Ναυτιλίας: «Νέα πραγματικότητα η visa express για επιχειρηματίες του τουρισμού Καλύμνου και Λέρου»

Συνάντηση του Μάνου Κόνσολα με πολίτες, τον Δήμαρχο και δημοτικούς Συμβούλους της Σύμης

Κοινοβουλευτική Αναφορά του Βασίλη Α. Υψηλάντη για να συμπεριληφθεί η Πάτμος στα νησιά της Express Visa