Πρόστιμα για την καθαριότητα  θα επιβάλει η κοινότητα Αγίου Ισιδώρου

Τσουχτερά πρόστιμα ετοιμάζεται να επιβάλει η Τοπική Κοινότητα Αγίου Ισιδώρου στους παραβάτες που δεν τηρούν τους κανονισμούς για την καθαριότητα και την ρίψη σκουπιδιών.

Σύμφωνα με τα όσα έγινα γνωστά, το τελευταίο διάστημα παρατηρείται το φαινόμενο να πετάγονται σκουπίδια στους κάδους χωρίς να έχουν τοποθετηθεί σε σακούλες απορριμμάτων.

Ως εκ τούτου είναι πολλές οι διαμαρτυρίες κατοίκων του χωριού, των οποίων τα σπίτια βρίσκονται κοντά στο σημείο που έχουν τοποθετηθεί οι κάδοι, όπως και η εκκλησία (!), καθώς η δυσοσμία είναι ιδιαίτερα έντονη, ενώ και η εικόνα είναι ανάλογη.

Αποτσίγαρα, κονσέρβες, σπασμένα γυαλιά, υπολείμματα φαγητού είναι μερικά από αυτά που πετάγονται στους κάδους των σκουπιδιών ανεξέλεγκτα.

Ο πρόεδρος του οικισμού κ. Στέλιος Βονάκης μιλώντας στη «Ροδιακή», δήλωσε έξω φρενών με την κατάσταση, αφού όπως είπε «η υπομονή μας έχει εξαντληθεί.

Έχουν γίνει επανειλημμένως συστάσεις, αλλά φαίνεται πως ορισμένοι δεν σέβονται τίποτα». 

Μάλιστα ήδη έχει σταλεί επιστολή προς την Διεύθυνση Καθαριότητας και Ανακύκλωσης του Δήμου Ρόδου και εφόσον δεν αλλάξει η υπάρχουσα κατάσταση, τότε θα ενεργοποιηθεί η προβλεπόμενη διαδικασία των προστίμων.