Κρίμα και άδικο  για τη Δόξα Ψίνθου

Με τον πλέον δυσάρεστο, ταυτόχρονα όμως και από πολλούς αναμενόμενο τρόπο, γράφτηκε το επίλογος της πορείας της Δόξας Ψίνθου στις επίσημες διοργανώσεις της φετινής αγωνιστικής περιόδου.

Οι «βυσσινί» πέρασαν ένα ταραγμένο καλοκαίρι, «κουβαλώντας» μαζί τους στο πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας Blue Star Ferries προβλήματα που όπως αποδείχθηκε, ήταν αδύνατον να αντέξουν οι πλάτες τους. Οι ελάχιστοι άνθρωποι που έμειναν να ασχολούνται με την καθημερινότητα του συλλόγου απλά λύγισαν, αποφασίζοντας να βάλουν ένα τέλος στο-και αγωνιστικό-μαρτύριο της ομάδας και να την αποσύρουν από το πρωτάθλημα. Η ανακοίνωσή τους αναφέρει τα ακόλουθα:

 «Η διοικούσα επιτροπή της Δόξας Ψίνθου ανακοινώνει πως η ομάδα παραιτείται από το πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας για το υπόλοιπο της σεζόν, κάτι που θα γνωστοποιηθεί και με έγγραφο στην ΕΠΣΔ το πρωί της Τετάρτης. Δυστυχώς, τα πολλά προβλήματα δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε αξιοπρεπώς στο πρωτάθλημα. Όλοι οι ποδοσφαιριστές μας είναι ελεύθεροι να συνεχίσουν σε ομάδα της αρεσκείας τους». 

 Αυτό που μετράει πλέον για την ιστορική Δόξα είναι η επόμενη μέρα, με την τοπική κοινωνία να καλείται να λάβει, χωρίς να πιέζεται από το χρόνο, αποφάσεις σχετικές με το μέλλον του συλλόγου.

  Η ομάδα έχει το δικαίωμα να επανέλθει στις διοργανώσεις της αγωνιστικής περιόδου 2018-2019, δηλώνοντας συμμετοχή στη Β’ κατηγορία. Αν το πράξει, θα ξεκινήσει την πορεία της στο πρωτάθλημα έχοντας αρνητικό πρόσημο 6 βαθμών, ενώ θα κληθεί να καταβάλλει χρηματικό πρόστιμο ύψους 500 ευρώ. 

 Τα εναπομείναντα παιχνίδια του φετινού πρωταθλήματος θα κατακυρώνονται υπέρ των αντιπάλων της με σκορ 3-0.