Συνέχεια των Mini Αθletics* Games

Η επιτυχία των Mini Αθletics* Games την πρώτη φορά εφαρμογής τους στο κλειστό προπονητήριο του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», κάνει τους ανθρώπους της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου να συνεχίσουν την ούτως ή άλλως σημαντική αναπτυξιακή κίνησή τους. Στους αγώνες αυτούς συμμετέχουν παιδιά από 9 έως 11 ετών και μέσα από πρωτότυπα παιχνίδια ανακαλύπτουν τις δυνατότητές τους στον στίβο αλλά και σε ποιο αγώνισμα μπορεί να έχουν κλίση. Με τον τρόπο αυτόν μένουν κοντά στον κλασικό αθλητισμό αλλά και μπορούν να βελτιώσουν κατά πολύ τις επιδόσεις τους για τη συμμετοχή στο κοντινό μέλλον στα διασυλλογικά και τα πανελλήνια πρωταθλήματα. 

Ο 2ος αγώνας είναι προγραμματισμένος για το Σάββατο 17 Φεβρουαρίου στο βοηθητικό στάδιο «Διαγόρας» και θ’ ακολουθήσει αυτός της 10ης Μαρτίου στις ίδιες εγκαταστάσεις. Στις 14 Απριλίου θα γίνει στην Κω, την 21η Απριλίου στο ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα», ενώ ο τελικός θα γίνει 10 Ιουνίου στο στάδιο «Ιωάννης Πρώτος». Παράλληλα έχουν προγραμματιστεί πια για το φθινόπωρο άλλοι δύο αγώνες σε νησιά: αυτός της Σύμης στις 22 Σεπτεμβρίου και της Λέρου την 21η Οκτωβρίου. 

*ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Στην ονομασία των αγώνων υπάρχει το γράμμα «Θ» ανάμεσα στα λατινικά, εσκεμμένα από τους διοργανωτές, και δεν αποτελεί ορθογραφικό ή τυπογραφικό λάθος. 

Τι ισχύει για τα Mini Αθletics Games, βάσει του οποίου πραγματοποιήθηκε ο πρώτος αγώνας στο προπονητήριο του ΔΑΚ «Καλλιπάτειρα».
ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ:
ΑΓΩΝΑΣ: 1αMini Aθletics Games    
ΦΥΛΟ: ΑΓΟΡΙΑ     
ΔΡΟΜΙΚΟ: 50 ΜΕΤΡΑ
ΑΝΤΟΧΗ: 350 Μ. ΠΑΛΙΝΔΡΟΜΟ
ΑΛΜΑ: ΑΛΜΑ Χ.Φ.
ΜΙΚΤΟ: 8Χ50Μ
ΦΥΛΟ: ΚΟΡΙΤΣΙΑ     
ΔΡΟΜΙΚΟ: 120 ΜΕΤΡΑ
ΑΛΜΑ: ΜΗΚΟΣ
ΡΙΨΗ: ΜΠΑΛΑ 1KG
ΜΙΚΤΟ: 8Χ50Μ

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
Στους Αγώνες δικαίωμα συμμετοχής έχουν ΜΟΝΟ αθλητές-αθλήτριες που ανήκουν οπωσδήποτε στη δύναμη των Σωματείων – Μελών του Σ.Ε.Γ.Α.Σ. (όπως ορίζεται στην τελευταία Υπουργική απόφαση) και να τους έχει εκδοθεί Δελτίο Αθλητικής Ιδιότητας (γεννημένα το 2009 την ημέρα τον γενεθλίων τους μπορούν να εκδώσουν δελτίο).
Κάθε παιδί μπορεί να δηλωθεί σε ένα (1) δρομικό, σε ένα (1) άλμα Ή μία (1) ρίψη, και στην σκυτάλη.
Στην σκυτάλη μπορούν να δηλωθούν περισσότερες ομάδες από κάθε σύλλογο, αλλά στην αξιολόγηση θα μετράει η καλύτερη επίδοση από τις ομάδες το συγκεκριμένου συλλόγου.

ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΗΣ
Οι αθλητές-αθλήτριες με τις ομάδες τους θα προσέρχονται στην ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΗΣΕΩΣ, 45’ πριν από την ώρα διεξαγωγής κάθε αγωνίσματος, προκειμένου να δηλώσουν τη συμμετοχή τους. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ.

ΙΑΤΡΙΚΕΣ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Με τη φροντίδα και την ευθύνη των Συλλόγων οι αθλητές –τριες πρέπει να έχουν εξετασθεί Ιατρικώς πριν από τους αγώνες, όπως προβλέπει ο Νόμος 2725/99. ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ. Οι υπεύθυνοι της αίθουσας κλήσης θα καταχωρούν στα πινάκια ΜΟΝΟ τους αθλητές των οποίων το δελτίο θα είναι θεωρημένο σύμφωνα με το νόμο. Το Δελτίο Υγείας ισχύει για ένα (1) έτος από τη θεώρησή του. Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου θα φροντίσει για την παρουσία Ιατρού.

Ομαδική Συμμετοχή και επίδοση.    
Συμμετοχή & επίδοση μέχρι 5 αθλητές –αθλήτριες:     1 Βαθμός
Συμμετοχή & επίδοση 6 αθλητές –αθλήτριες:         2Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 7 αθλητές –αθλήτριες:        3Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 8 αθλητές –αθλήτριες:        4Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 9 αθλητές –αθλήτριες:        5Βαθμοί
Συμμετοχή & επίδοση 10 αθλητές –αθλήτριες και πάνω: 6Βαθμοί

Δύο (2) Βαθμοί επίσης για κάθε ομάδα που θα έχει συμμετοχή αθλητή-αθλήτριας-αθλητών σε αγώνισμα-αθλητική δραστηριότητα.

Δρομικά, Αντοχή και Σκυτάλη 8x50 μ. ταχύτητα και εμπόδια. 
Βαθμολογούνται οι (5) πέντε πρώτες θέσεις ως εξής: 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.
50μ ταχύτητα: Εκκίνηση από όρθια θέση.
120μ δρόμος: Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ. Κάθε αθλητής αθλήτρια τρέχει στον διάδρομό του μέχρι την αφετηρία των 60μ. και επιστρέφει στον τερματισμό.
350μ παλίνδρομο (shuttle run): Όρθια εκκίνηση από την αφετηρία των 50μ και πήγαινε-έλα 7 φορές μέχρι τον τερματισμό των 60μ. 
8x50 μ. ταχύτητα και εμπόδια: Όρθια εκκίνηση από τον τερματισμό των 60μ. Κάθε αθλητής – αθλήτρια από κάθε ομάδα έχει 2 διαδρόμους. Στην μία διαδρομή τρέχουν ταχύτητα και στην άλλη διαδρομή τρέχουν ταχύτητα με εμπόδια. Οι αθλητές θα μεταφέρουν ως σκυτάλη ένα λαστιχένιο δαχτυλίδι μέχρι την αφετηρία των 50μ. όπου θα περιμένει ο αθλητής-αθλήτρια για να παραλάβει το δαχτυλίδι και να τρέξει προς τον τερματισμό των 60μ. Αυτό συνεχίζεται μέχρι να ολοκληρωθούν οι προσπάθειες ολων των αθλητών – αθλητριών της ομάδας. Η ομάδα αποτελείται από αγόρια και κορίτσια (4+4) ή (3+5) ή (5+3).

Προσπάθειες στα άλματα
Άλμα Χ.Φ.: Εκτελείτε όπως στο KID’S ATHLETICS.
Άλμα σε Μήκος μέχρι 8-9 διασκελισμούς: Εκτελείτε κανονικά με την διαφορά ότι θα ακυρώνετε η προσπάθεια εάν το παιδί δεν πραγματοποιήσει μέχρι 8 ή 9 διασκελισμούς.
Τα παιδιά και οι ομάδες θα εκτελέσουν δύο προσπάθειες στα άλματα. Προστίθενται και οι δύο προσπάθειες του κάθε αθλητή-τριας – ομάδας και με βάση αυτό παίρνει κατάταξη θέσης ως εξής 1η6β., 2η4β., 3η3β., 4η2β., 5η1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι. Στην συνέχεια προστίθενται όλοι οι βαθμοί για την ομαδική κατάταξη του αγωνίσματος.

Προσπάθειες στις ρίψεις
Ρίψη μπάλας 1kg (ημιγονάτιση): Εκτελείτε όπως στο KID’S ATHLETICS.
Ανάλογα με τα μέτρα ρίψης κάθε προσπάθειας γίνετε πρόσθεση των βαθμών για να βγει η κατάταξη των αθλητών-τριών. Στην συνέχεια προστίθενται οι συνολικοί βαθμοί κάθε αθλητή-τριας για την κατάταξη του συλλόγου στο αγώνισμα. 1η 6β., 2η 4β., 3η 3β., 4η 2β., 5η 1β., και 0.5 β. οι υπόλοιποι.Κανονισμοί διεξαγωγής MINI AΘLETICS GAMES    
Οι Αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους κανονισμούς στίβου της IAAF (Kid’sAthletics – Teen’s Athletics) και του Σ.Ε.Γ.Α.Σ.

Επίλυση τεχνικών θεμάτων
Ότι δεν προβλέπεται από την Προκήρυξη θα ρυθμίζεται από τον Τεχνικό Διευθυντή & Οργανωτή του προγράμματος MINIAΘLETICSGAMES, Διακονικόλα Σάββα, Τεχνικό Σύμβουλο της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου.
ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ:
Υπεύθυνος της Ημερίδας ορίζεται ο Τεχνικός Σύμβουλος Κος Σάββας Διακονικόλας και με καθήκοντα και αρμοδιότητες που αναφέρονται στο άρθρο 112 των Κανονισμών Στίβου Σ.Ε.Γ.Α.Σ.
ΧΡΟΝΟΜΕΤΡΗΣΗ – ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Οι γυμναστές – προπονητές – στελέχη σωματείων αναλαμβάνουν ρόλους ΄΄κριτών΄΄ και γραμματείας για την άρτια διεξαγωγή της αθλητικής δραστηριότητας. Θα προηγηθεί συνάντηση την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου και ώρα 20:00 με τους προπονητές των σωματείων στο ΔΑΚ Καλλιπάτειρα.

OIKONOMIKA
Τα σωματεία που θα λάβουν μέρος μπορούν να συμβάλλουν στα έξοδα των απονομών, διπλώματα – (μετάλλια)*. Δεν καλύπτονται έξοδα μετακίνησης και διατροφής