Αποφασίζουν τα σωματεία  για τα φάιναλ φορ

Τα περισσότερα πρωταθλήματα βρίσκονται στην τελική ευθεία για να ολοκληρωθεί η κανονική τους περίοδος και να πάρουν σειρά τα φάιναλ φορ ή τα πλέι οφ, αν μιλάμε για το ανδρικό. 

Εκκρεμούν οι ορισμοί των τελικών φάσεων όσον αφορά στην έδρα που θα φιλοξενηθούν καθώς μόλις προχθές εστάλη επισήμως από τη διοργανώτρια αρχή πρόσκληση ενδιαφέροντος προς τα σωματεία για την ανάληψη των φάιναλ φορ. 
Η Τοπική Επιτροπή κάλεσε τους συλλόγους να καταθέσουν συγκεκριμένες προτάσεις για τις επικείμενες διοργανώσεις, που να περιλαμβάνουν δυνατότητα κάλυψης όσο το δυνατόν περισσότερων εξόδων. Από διαμονή των μετακινούμενων ομάδων μέχρι νερά και γιατρούς. 

Τα διοικητικά συμβούλια των σωματείων βρίσκονται σε φάση συζητήσεων και καταγραφής των εξόδων και πόσα μπορούν να καλύψουν ενώ έχουν ένα σεβαστό χρονικό περιθώριο για να καταλήξουν σε συγκεκριμένες προτάσεις προτού συνεδριάσει η Τοπική Επιτροπή και πάρει τις τελικές της αποφάσεις. 

Όπως έγινε γνωστό, τα σωματεία θα πρέπει να υποβάλλουν εγγράφως ποιο (ή ποια) φάιναλ φορ θέλουν να διοργανώσουν και ποιες οι δυνατότητές τους όσον αφορά στα έξοδα. Η ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων αυτών είναι έως τις 12 Φεβρουαρίου. 

Μέχρι στιγμής, έχουν προγραμματιστεί τα τέσσερα από τα συνολικά εννέα φάιναλ φορ κι είναι αυτά που «επείγουν», δεδομένου ότι στα τέλη Μαρτίου με αρχές Απριλίου θα διεξαχθούν στην Αθήνα οι προκριματικοί αγώνες των πανελλήνιων πρωταθλημάτων υποδομών. 
Συγκεκριμένα, στις 10-11 Μαρτίου έχει οριστεί το φάιναλ φορ των κορασίδων, στις 17-18/3 των εφήβων (η προκριματική φάση στην Αθήνα είναι στις 31 Μαρτίου – 4 Απριλίου) αλλά και των νεανίδων και στις 24-25 του μήνα των παίδων (προκριματικά στις 11-15 Απριλίου). 

Σε εκκρεμότητα είναι ακόμη το F4 των ανδρών (τα πλέι οφ θα διεξαχθούν 23-26/2 και 2-5/3 ενώ αν χρειαστεί τρίτο παιχνίδι στις 9-12 Μαρτίου, οι αγώνες κατάταξης στις 23-26/3), των γυναικών (είναι σίγουρο ότι θα διεξαχθεί μετά το Πάσχα), των παμπαίδων (η ημερομηνία θ’ ανακοινωθεί μετά το Πάσχα), των παγκορασίδων και των μίνι (εάν τελικά το τουρνουά συνεχιστεί).