Βράβευση κορυφαίων  παρουσία της Μαγκούλια

Την παραμονή του πανελλήνιου πρωταθλήματος κλειστού στίβου, Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου, θα πραγματοποιήσει ο ΣΕΓΑΣ τη γιορτή του για να τιμήσει αυτούς που ξεχώρισαν το 2017.

Στην αίθουσα «Μελίνα Μερκούρη» του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας στις 19:00 θα διεξαχθεί η εκδήλωση, όπου θα βραβευθούν οι οκτώ αθλητές και αθλήτριες που ξεχώρισαν από τη διαδικτυακή ψηφοφορία που έγινε με τη συμμετοχή των φιλάθλων του στίβου, ενώ θα τιμηθούν και όλοι όσοι συνέδραμαν και στήριξαν τον κλασικό αθλητισμό το 2017.
Στην εκδήλωση θα παραβρεθεί σύσσωμη η πολιτική ηγεσία του αθλητισμού, ο πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος ως λάτρης του στίβου ενώ έχει προσκληθεί και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος.

Η συγκεκριμένη εκδήλωση έχει μεγάλη σημασία και για τον δωδεκανησιακό στίβο λόγω του ότι η Μαρία Μαγκούλια, πρωταθλήτρια από την Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000 στη σφαιροβολία, αναδείχθηκε η κορυφαία του 2017 στις Κορασίδες. Η Κάλυμνος μάλιστα είχε κι άλλη συμμετοχή για ψηφοφορία στις κορυφαίες παλαιότερα και συγκεκριμένα το 2010, όταν η Μαρία Ζωγραφάκη του Καζώνη τότε αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Ελλάδος στα 2000μ. στιπλ Κορασίδων με 6.50.46 στις Σέρρες και είχε σημειώσει πανελλήνιο ρεκόρ που κρατάει έως και τώρα, χωρίς όμως ν’ αναδειχθεί κορυφαία της χρονιάς. 

Οι κορυφαίοι
Η Κατερίνα Στεφανίδη και ο Κώστας Φιλιππίδης είναι οι κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς, όπως προέκυψε από την ψηφοφορία που "έτρεξε" στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.
Οι φίλοι του στίβου είχαν την ευκαιρία από τα μέσα Δεκεμβρίου κι έπειτα να ψηφίσουν και να αναδείξουν τους κορυφαίους ανά κατηγορία. Η Στεφανίδη και ο Φιλιππίδης είναι οι δύο που απέσπασαν το μεγαλύτερο ποσοστό στην κατηγορία Ανδρών/Γυναικών.

Η Στεφανίδη (66%) πραγματοποίησε εξαιρετικές εμφανίσεις το 2017, αφού κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις. Παράλληλα αναδείχθηκε κορυφαία αθλήτρια της χρονιάς στην Ευρώπη και ήταν στην τελική τριάδα στον κόσμο, ενώ κατέκτησε την κορυφή και στους αγώνες Diamond League. Τη δεύτερη θέση στις γυναίκες κατέκτησε η Μαρία Μπελιμπασάκη (22%) και την τρίτη η Βούλα Παπαχρήστου (12%). Ο Κώστας Φιλιππίδης (41%) ανέβηκε στη δεύτερη θέση στο βάθρο των νικητών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κλειστού, όμως, στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος το καλοκαίρι, αφού τραυματίστηκε και έχασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Στη δεύτερη θέση στους Άνδρες βρέθηκε ο Λυκούργος Τσάκωνας (38%) και στην τρίτη ο Κώστας Δουβαλίδης (21%).

Το μεγαλύτερο ποσοστό στο σύνολο των ψηφοφοριών συγκέντρωσε ο Γιάννης Κυριαζής (70%), νικητής στους Άνδρες Κ23. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού άφησε στη δεύτερη θέση τον Ζαχαρία Τσαμουδάκη (18%) και στην τρίτη τον Κυριάκο Ζώτο (12%). Στην αντίστοιχη κατηγορία των Γυναικών, η νίκη πήγε στην σφυροβόλο Ηλιάνα Κοροσίδου (31%), δεύτερη ήταν η πρωταθλήτρια των 10.000 μ. Ειρήνη - Ρία Μιχαλά (29%) και τρίτη η πρωταθλήτρια του ακοντισμού Θεοδώρα Αραμπατζή (21%).

Ο πρωταθλητής Ευρώπης στο μήκος, Μίλτος Τεντόγλου και η πρωταθλήτρια των 400 μ. εμπ. Άννα Κιαφα κατέκτησαν την κορυφή στην κατηγορία Κ20. Ο Τεντόγλου συγκέντρωσε το 25% της προτίμησης του κοινού έναντι του 22% του Γιώργου Τζατζιμάκη και το 15% του Θάνου Καλάκου. Πίσω από την Άννα Κιάφα (48%), ήταν η Σοφία Αλικανιώτη (16%) και η Αφροδίτη Μανιού (15%).

Ο Γιώργος Μηλιαράς και η Μαρία Μαγκούλια, δύο παιδιά που ξεχώρισαν με την παρουσία τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 στο Γκροσέτο, αναδείχθηκαν κορυφαίοι στην κατηγορία Κ18. Ο Μηλιαράς συγκέντρωσε το 27% των ψήφων και ακολούθησαν οι Χρήστος Φραντζεσκάκης (20%)  και Αλέξης Αργυρόπουλος (19%). Στα κορίτσια, την Μαγκούλια (28%), διαδέχθηκαν οι Δόση (21%) και Μπαλαμούτη (19%).