Ξεκινάει την Τρίτη το  σχολικό πρωτάθλημα του Βόλεϊ!

Την διεξαγωγή των σχολικών πρωταθλημάτων του βόλεϊ ανακοίνωσε η Διεύθυνση της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, σε συνεργασία πάντα με την Περιφερειακή Διεύθυνση Α΄βαθμιας και Β΄βαθμιας εκπαίδευσης Νοτίου Αιγαίου.

Όπως έγινε γνωστό χθες, οι αγώνες θα ξεκινήσουν την Τρίτη 6 Φεβρουαρίου στο κλειστό της Καλλιθέας και αναμένεται να διαρκέσουν γύρω στην μια βδομάδα, ανάλογα φυσικά με την συμμετοχή των σχολείων. 

Στους αγώνες αυτούς όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η προκήρυξη τους, μετέχουν παιδιά που έχουν γεννηθεί τα έτη 2000, 2001, 2002 και 2003 και φοιτούν στην πρώτη τάξη του Λυκείου. 

Ο αριθμός μαθητών η μαθητριών που δικαιούται η ομάδα κάθε σχολείου να δηλώσει, είναι 14 (δεκατέσσερις) 
Υπεύθυνοι για τις ομάδες θα είναι φυσικά οι καθηγητές φυσικής αγωγής η καθηγητής άλλης ειδικότητας που υπηρετεί στο σχολείο και θα ορισθεί από τον Διευθυντή και οι οποίοι είναι οι μοναδικοί που μπορούν να παρευρίσκονται στον αγωνιστικό χώρο. Όπως αναφέρει η προκήρυξη, ομάδα χωρίς συνοδό δεν μπορεί να συμμετέχει στους αγώνες. 

Στα επιμέρους τονίζονται επίσης πώς 
-Οι συνοδοί των ομάδων είναι υπεύθυνοι για την κόσμια συμπεριφορά των μαθητών –τριών πριν, κατά την διάρκεια και μετά τον αγώνα. Σχολείο που θα δημιουργήσει επεισόδια η φθορές στον αγωνιστικό χώρο, θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό και θα υποχρεωθεί να αποκαταστήσει τις φθορές. 

Με την προκήρυξη αυτή πάντως ,κάθε ομάδα σχολείου υποχρεούται να στείλει στην ΟΕΣΑΔ λίστα με τους μαθητές-τριες, από τους οποίους-ες θα γίνεται η επιλογή της κατάστασης συμμετοχής σε κάθε αγώνα από τους διδάσκοντες καθηγητές οι οποίοι συναινούν στην προκήρυξη. Μαζί με την λίστα, απαιτούνται σχολική ταυτότητα, ιατρική βεβαίωση ενός χρόνου, με την οποία θα διευκρινίζεται πώς ο εν λόγω αθλητής-τρια δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα υγείας, φωτοτυπία αστυνομικής ταυτότητας .

Οι αγώνες θα διεξάγονται σε δυο νικηφόρα σετ και σε περίπτωση ισοπαλίας τάϊ μπρέηκ 15 πόντων. Στους αγωνες θα ισχύσουν οι επίσημοι κανονισμοί του αθλήματος.