Σφοδρά παράπονα με σκέψεις αποχώρησης

Το ενδεχόμενο να αποσύρουν τη συμμετοχή τους από το 4ο τουρνουά Παλαιμάχων Ποδοσφαιριστών Δήμου Ρόδου «Ιστορίας και Φιλανθρωπίας» εξετάζουν οι βετεράνοι ποδοσφαιριστές Ρόδου και Διαγόρα, καθώς θεωρούν τις συνθήκες διεξαγωγής του για τους ίδιους άνισες και επικίνδυνες. Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους, στα παιχνίδια αντιμετωπίζουν αντιπάλους κατά πολύ νεώτερους (ζητούν να μπουν κανόνες), ενώ διαμαρτύρονται για τον ορισμό των αγώνων σε γήπεδα, ο αγωνιστικός χώρος των οποίων εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τη σωματική ακεραιότητά τους. Αναλυτικά:

«Ο κύριος Γιάννης Μάκρας, που είναι ο συντονιστής αυτού του τουρνουά, πρέπει να λάβει υπ’ όψιν του ότι ο Σύνδεσμός μας έχει τον μεγαλύτερο μέσο όρο ηλικίας απ’ όλες τις ομάδες των παλαιμάχων. Δεν μπορεί δηλαδή να αγωνιζόμαστε με ομάδες που έχουν 3 και 4 και 5 τριανταπεντάρηδες ή τριανταεπτάρηδες και να αγωνίζονται με εμάς, που έχουμε μέσο όρο τα 55-60 έτη. Αυτό το πράγμα είναι απαράδεκτο, άδικο και “άνανδρο”, αλλά ιδίως επικίνδυνο για τη σωματική μας ακεραιότητα και υγεία! Πολλές φορές αισθανόμαστε ότι παίζουμε με τα …παιδιά μας! Υπήρξαν παιχνίδια που οι αντίπαλοί μας, μας κέρδισαν και… πανηγύριζαν. Η ομάδα μας έχει, όπως πάντα, τυπική συμμετοχή. Έχουμε πει πολλές φορές ότι, ό, τι είχαμε να δείξουμε και να αποδείξουμε σαν ποδοσφαιριστές, το κάναμε τότε που ήμασταν νέοι.

Επαναλαμβάνουμε ότι η συμμετοχή μας είναι τυπική και όποτε χρειαστεί, έχει να κάνει με αγώνες γνωριμίας, ψυχαγωγίας και αγώνες φιλανθρωπικού χαρακτήρα. Επίσης, έχουμε πολλές απουσίες λόγω τραυματισμών, αλλά έχουμε και πολλούς συμπαίκτες μας οι οποίοι είναι προπονητές σε διάφορες ομάδες και ακαδημίες του νησιού και έτσι δεν ήμαστε ποτέ πλήρεις. Καμία άλλη ομάδα δεν έχει αυτά τα προβλήματα.

 Ο Σύνδεσμός μας εξετάζει αυτά τα δεδομένα και αν ο κ. Μάκρας δεν μπορέσει τελικά να βρει κάποια λύση, να μπουν ορισμένοι κανόνες, με το θέμα των ηλικιών και τα επικίνδυνα γήπεδα, υπάρχει η περίπτωση η ομάδα μας να αποχωρήσει από το τουρνουά».