Ανακαινίζονται αρκετά από τα ξενοδοχεία του νησιού

Συνεχίζουν να είναι αισιόδοξα τα μηνύματα της νέας τουριστικής περιόδου για τη Ρόδο, σύμφωνα με τα στοιχεία που παίρνουν στα χέρια τους οι τουριστικοί επιχειρηματίες του νησιού σχεδόν από όλες τις αγορές της Ευρώπης.

Η ροή των προκρατήσεων εξακολουθεί να είναι αρκετά ικανοποιητική, ενώ ασφαλή συμπεράσματα θα έχουμε εντός των ημερών όταν καταρτιστούν οι λίστες με τα ακριβή στοιχεία, των τουρ οπερέιτορς και όταν οριστικοποιηθούν τα slots των αεροπορικών εταιριών στο αεροδρόμιο Ρόδου.
Πάντως υπάρχει κλίμα αισιοδοξίας για την εξέλιξη της φετινής τουριστικής περιόδου, με το ζητούμενο να είναι ο τρόπος που θα διαχειριστούμε αυτή τη θετική εικόνα.

Τα ξενοδοχεία  ανακαινίζονται
Περιμένοντας λοιπόν τη φετινή χρονιά να πάει πολύ καλά, αρκετά ξενοδοχεία πραγματοποιούν εδώ και μερικούς μήνες ανακαινίσεις και έργα υποδομής, επενδύοντας πολλά χρήματα για να αναβαθμίσουν τις υπηρεσίες τους. Εκτιμάται ότι σχεδόν τα μισά από τα ξενοδοχεία του νησιού έχουν προχωρήσει σε εργασίες βελτίωσης, συμπεριλαμβανομένων ακόμα και των μικρών μονάδων.

Πολλά δημιούργησαν νέα τμήματα, άλλα ανακαίνισαν τα δωμάτια και τους κυρίως χώρους τους, ενώ άλλα εφοδιάστηκαν με νέο εξοπλισμό για να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις των πελατών τους. 
Άλλωστε προσβλέπουν στην προσέλκυση ποιοτικών τουριστών ενώ όπως είναι γνωστό, φέτος θα ανοίξουν και αρκετές νέες μονάδες ιδιαίτερα σύγχρονες. Όπως είναι γνωστό μάλιστα η Ρόδος ετοιμάζεται να αποκτήσει και ξενοδοχείο 6 αστέρων.

Είναι έτοιμο το νησί;
Στον αντίποδα και με δεδομένο ότι σε περίπου ενάμιση μήνα θα ξεκινήσει η τουριστική περίοδος, υπάρχει ανησυχία στους επαγγελματίες για την προετοιμασία του προορισμού. Εκτός απροόπτου στις 25 Μαρτίου θα έχουμε τα πρώτα τσάρτερ και το νησί δεν έχει ξεκινήσει να ετοιμάζεται.
Χρειάζεται ένας καλλωπισμός του προορισμού που θα περιλαμβάνει καθαρισμούς και παρεμβάσεις ευρείας κλίμακας σε όλα τα επίπεδα και κυρίως στα κεντρικά σημεία τα οποία είναι ο καθρέφτης του νησιού.

Παραλίες, οδικό δίκτυο, φωτισμός, πάρκα, και κύριες υποδομές είναι τα σημεία στα οποία πρέπει να δοθεί βάρος εγκαίρως, αν θέλουμε να μην αφήσει το νησί άσχημες εντυπώσεις σε όσους έρθουν τον επόμενο μήνα για τις διακοπές τους.

Άλλωστε από τη στιγμή που προσβλέπουμε σε επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου, είμαστε υποχρεωμένοι να φροντίσουμε ώστε να είναι έτοιμο το νησί όσο γίνεται γρηγορότερα. 
Από την άλλη δεν έχει ακόμα πραγματοποιηθεί η ευρεία σύσκεψη των φορέων για το συντονισμό όλων τη νέα τουριστική περίοδο αν και αυτή πρέπει να γίνεται πάντα στο τέλος κάθε σαιζόν για να υπάρχει περιθώριο επεμβάσεων και διόρθωσης των κακώς κειμένων.

Με την ευκαιρία, υπάρχουν παράπονα ότι στην περιοχή Κάτω Πέτρες έχουν κοπεί σε μικρά κομμάτια τα δέντρα «αθάνατοι» και τα κλαδιά είναι αμάζευτα εδώ και μήνες στην άκρη του δρόμου. 
Οι τουριστικοί φορείς θέτουν επίσης ερωτήματα όπως τι θα γίνει με τη νέα αγορά, καθώς η εικόνα που παρουσιάζει σήμερα είναι θλιβερή, και τι γίνεται με τον ΠΡΟΤΟΥΡ, για τον οποίο επιθυμούν ενημέρωση σχετικά με το αν θα ενεργοποιηθεί φέτος. Όσο για τη νέα γέφυρα Αφάντου ευελπιστούν να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες μέχρι τις 20 Μαρτίου όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, ώστε να αποκατασταθεί η ομαλότητα στην κυκλοφορία των οχημάτων και ειδικά των πούλμαν στην περιοχή.