Το παραμύθι της κυβέρνησης πρέπει να λήξει με το δυνατό μικρότερο κόστος

Το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου έδωσε από τη Ρόδο, προχθές το βράδυ, ο τομεακός Περιφερειάρχης της Νέας Δημοκρατίας για το Νότιο Αιγαίο και πρώην Υπουργός Ναυτιλίας και Αιγαίου κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΝΟΔΕ.

Το 2018 σηματοδοτεί το έτος της πολιτικής αλλαγής για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, είναι κάτι που κατέστη σαφές από όλους όσοι πήραν το λόγο στη ζεστή εκδήλωση που διοργάνωσε η ΝΟΔΕ στο ξενοδοχείο Mediterranean την Τετάρτη το βράδυ. Στις ομιλίες, επίσης, κυριάρχησε, όπως ήταν αναμενόμενο, το θέμα της κατάργησης των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στην περιοχή μας, ενώ ο κ. Βαρβιτσιώτης καταφέρθηκε εναντίον του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. κ. Πάνου Καμμένου, ζητώντας από τους Δωδεκανήσιους να τον καταψηφίσουν!


Στην κατάμεστη αίθουσα παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας, ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος, ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Ρόδου κ. Βαγγέλης Μανδρακός, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, οι πρώην βουλευτές κ. Βασίλης Υψηλάντης και κα Μίκα Ιατρίδη, η εκπρόσωπος της Γραμματείας Οργανωτικού κα Αδαμοπούλου, ο Πρόεδρος της περιφερειακής οργάνωσης Νοτίου Αιγαίου, κ. Σωτηρόπουλος, οι Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιάννης Φλεβάρης και Χαράλαμπος Κόκκινος, ο Αντιπρόεδρος του ΤΕΕ Δωδεκανήσου κ. Αντώνης Γιαννικουρής, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, ο πολιτευτής της Ν.Δ. κ. Στέφανος Δράκος, οι πρώην Πρόεδροι της ΝΟΔΕ, ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ, μέλη των τοπικών οργανώσεων και βέβαια της ΝΟΔΕ κ.α.

Τους παρευρισκόμενους καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ κ. Παύλος Μπακίρης, ο οποίος είπε, μεταξύ άλλων, ότι η δύναμη της Ν.Δ. είναι ο κόσμος της και ότι το μήνυμα του κόμματος είναι μήνυμα ελπίδας ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα. Είπε, στη συνέχεια, ότι η νησιωτικότητα είναι πάνω απ’ όλα η ταυτότητά μας, είναι η πατρίδα μας αλλά συνειδητοποιούμε και τις χαμένες ευκαιρίες. Και συμπλήρωσε: «Το παραμύθι Αριστεράς-ΑΝ.ΕΛ. πρέπει να λήξει με όσο το δυνατό μικρότερο κόστος» ενώ έκλεισε λέγοντας ότι το 2018 σηματοδοτεί την πολιτική αλλαγή.

Χαιρετισμοί
Πρώτος χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Χατζημάρκος ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η περιοχή μας έχει ανοιχτά πολλά μεγάλα θέματα αυτή την περίοδο και ο κ. Βαρβιτσιώτης τα γνωρίζει αφού, απ’ όσες θέσεις έχει υπηρετήσει, έχει αποδείξει τη σχέση του, την αγάπη του και τη γνώση του για τα νησιά. Μάλιστα, τον ευχαρίστησε για το μικρό διάστημα όπου ο ίδιος ήταν στη θέση του Περιφερειάρχη και εκείνος Υπουργός Ναυτιλίας.

Και είπε χαρακτηριστικά ο Περιφερειάρχης: «Είναι αδύνατον και αδιανόητο η παραγωγικότερη και δημιουργικότερη περιοχή της Ελλάδας-και αυτό δεν είναι τοπικισμός-να είναι στην κατάσταση που είναι σήμερα. Είναι έγκλημα, όχι μόνο για την τοπική κοινωνία, είναι έγκλημα εθνικό. Γιατί κάπου πρέπει να πατήσεις, σ’ αυτά που είναι πλεονεκτήματά σου, εκεί που έχεις ευκαιρίες, εκεί που έχεις το συγκριτικό σου μεγάλο πλεονέκτημα, εκεί που έχεις τη δύναμη, εκεί πατάς για να σηκωθείς. Για να πετύχεις την ανάταση που έχει ανάγκη όλη η χώρα. Και αναρωτιέται κανείς πως με τις πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα μπορεί να υπάρξει ανάταση». 

Για τη νησιωτική πολιτική, μάλιστα, είπε ότι πρόκειται για μία…χιλιοταλαιπωρημένη έννοια και μία έκφραση χιλιοειπωμένη. «Θα πρέπει να παραδεχτούμε-συνέχισε ο Περιφερειάρχης-ότι…κάποτε υπήρχε νησιωτική πολιτική και αυτό το ανακαλύπτουμε όταν τώρα έχει ανακαλυφθεί και έχει ξηλωθεί και το τελευταίο ψήγμα μέτρου που στήριζε τα νησιά της χώρας. Ανακαλύφθηκε και καταργήθηκε. Και τώρα τα αναπολούμε εκείνα τα μέτρα».


Είπε, ακόμη, ότι εκείνο που θέλουν τα νησιά είναι συμμαχίες και διεμήνυσε: «Εμείς δουλεύουμε και θα συνεχίσουμε να δουλεύουμε, θ’ απαντήσουμε σε όλα όσα πρέπει, και κυρίως στη φαυλότητα, εντός και εκτός, στην ώρα της. Αλλά σήμερα έχουμε να καλύψουμε τις ανάγκες μιας κοινωνίας οι οποίες είναι τεράστιες. Έχουμε να καλύψουμε ένα πάρα πολύ μεγάλο κενό που είναι η απόσταση που μας χωρίζει σε ό,τι αφορά την εμπιστοσύνη ανάμεσα στην κοινωνία και τους πολιτικούς στο σύνολό τους». Και είπε κλείνοντας:

«Πιστεύω ότι, στο DNA αυτού του πολιτικού χώρου ήταν πάντα να βάζει πλάτη και να σηκώνει τη χώρα στα πάρα πολύ δύσκολα. Δεν θα αποφύγει η Νέα Δημοκρατία αυτό το ρόλο, ούτε τη μοίρα της, και είναι καλό για τη χώρα, είναι καλό και για τη Ν.Δ. Ξανά στα δύσκολα θα τη σηκώσει τη χώρα, έχουμε εμπιστοσύνη και θα βάλουμε όλοι την πλάτη που χρειάζεται να βάλουμε».

Στο χαιρετισμό του ο κ. Κόνσολας παρότρυνε με την ομιλία του ο κ. Βαρβιτσιώτης να ξεκινήσει τον προεκλογικό αγώνα και είπε: «Δεν υπάρχει άλλη επιλογή από το να είναι η Ν.Δ. πρώτη στα Δωδεκάνησα και οι τελευταίες εκλογές να καταγραφούν ως μία ατυχής στιγμή». Είπε, ακόμη, ότι όλα τα στελέχη είναι μία ομάδα και δεν υπάρχουν διαγκωνισμοί ενώ «οι εχθροί είναι έξω».
Η κα Αδαμοπούλου είπε ότι το κόμμα δυναμώνει και ότι έχει καταρτιστεί νέος κανονισμός περιφερειακών και τοπικών οργανώσεων, ενώ αυτή την περίοδο τα στελέχη οργώνουν όλη την Ελλάδα.

Ο κ. Υψηλάντης, με τη σειρά του, είπε ότι το 2018 εύχονται να είναι η αρχή του τέλους μίας κυβέρνησης που πέρασε στην ελληνική κοινωνία με όπλο το ψέμα και την πολιτική απάτη. Για τον κ. Βαρβιτσιώτη είπε ότι είναι πολύ καλός φίλος των νησιών και της Δωδεκανήσου ενώ η προχθεσινή συγκέντρωση δείχνει ότι όλα τα στελέχη είναι εδώ για το καλό του τόπου αλλά και απάντηση στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Όπως είπε, μάλιστα, έχουν περάσει τρία χρόνια και το μόνο που έχουμε δει εμείς οι νησιώτες είναι μία βάναυση πολιτική κατά των νησιών.

Ο κ. Δράκος, τέλος, είπε και εκείνος ότι ο κ. Βαρβιτσιώτης είναι παλιός γνώριμος «του φουρτουνιασμένου Αιγαίου» και είναι ατυχία ότι συνυπήρξαν για λίγο με τον Περιφερειάρχη όταν ήταν Υπουργός. Οι χαιρετισμοί έκλεισαν με τον κ. Μανδρακό.

Ο κ. Βαρβιτσιώτης
Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. αλλά και ειδικά κατά του κ. Καμμένου εξαπέλυσε ο πρώην Υπουργός ανεβαίνοντας στο βήμα. Καταρχήν, ευχήθηκε να αποκτήσει η Ν.Δ. την πολιτική κυριαρχία, όχι μόνο με εκλογική νίκη αλλά και με αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Μιλώντας, για την περιοχή μας, ο κ. Βαρβιτσιώτης είπε ότι πρόκειται για την περιφέρεια που έχει συμβάλει στην ανάπτυξη όσο καμία άλλη και έχει τη μεγαλύτερη πληθυσμιακή αύξηση και το συνέδεσε με την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ. Όπως είπε, και εκείνοι όταν ήταν κυβέρνηση δέχθηκαν την πίεση αλλά δεν προχώρησαν στην κατάργησή τους γιατί είναι υποχρέωση της πολιτείας να διασφαλίζει ότι τα προϊόντα θα πωλούνται στην ίδια τιμή σε όλη τη χώρα.


Αναφορά έκανε και στις επενδύσεις και βέβαια στο γκολφ Αφάντου λέγοντας ότι,  όταν προχώρησαν τα πράγματα, βρέθηκαν κάποιοι πολιτικά στηριζόμενοι να χαρακτηρίσουν δέκα χιλιάδες στρέμματα ως αρχαιολογικό χώρο. «Εδώ μας χωρίζει…άβυσσος με το ΣΥΡΙΖΑ», είπε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε ότι πιστεύουν σε μία πολιτική αξιοποίησης του δημόσιου τομέα και όχι στα επιδόματα.
Το Αιγαίο-συνέχισε ο κ. Βαρβιτσιώτης-αποτελεί πρόκληση όχι μόνο για θέματα ανάπτυξης αλλά και για τον τουρισμό, χαρακτηρίζοντας μάλιστα αυτό που συνέβη με τις πολλές φορολογικές αυξήσεις, τραγικό.

Κριτική στην κυβέρνηση έκανε και για τους χειρισμούς της στο μεταναστευτικό αλλά και το Σκοπιανό λέγοντας ότι δεν δέχονται σαλαμοποίηση του προβλήματος και ότι θα πρέπει να τελειώνουμε με τα θέματα αλυτρωτισμού και αφού καταλήξουμε σε αυτά να έρθουμε σε μία συμφωνία ονόματος που να είναι σύνθεση ονομασία, όπως έχει περιγραφεί από την εποχή του Βουκουρεστίου.

«Και αν δεν υπήρχε η Ν.Δ. να έχει θέσει τις βάσεις μίας σκληρής διαπραγμάτευσης και αν δεν είχε υψώσει τον πήχη και η Ν.Δ. αλλά και ο κόσμος που διαδήλωνε ψηλά σήμερα θα οδηγούμασταν σε έναν καινούργιο διεθνή εξευτελισμό», είπε ακόμη και συνέχισε μιλώντας κατά του κ. Καμμένου.

Είπε συγκεκριμένα: «Σαν τον εξευτελισμό τον οποίο, δυστυχώς, υπέστημεν προχθές με αυτό τον άφρονα και ψεύτη, ιδιαίτερα στα Δωδεκάνησα, Υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, ο οποίος έχει πολιτευθεί και έφθασε να πάρει σχεδόν 10% εδώ και έλεγε πάνω από το πτώμα μου αν περάσει το ΦΠΑ, εγώ δεν θα δεχθώ τίποτα, θα γκρεμίσω κυβέρνηση κτλ. Και έχει δουλέψει κανονικότατα όλους τους νησιώτες. Και οι νησιώτες οφείλουν να του δώσουν μία ηχηρή απάντηση: Αυτός ο πολιτικός απατεώνας δεν πρέπει να βρει στην κάλπη, τουλάχιστον του Αιγαίου, ούτε την ψήφο του»!