Πάνω από 9.000 άτομα φέτος θα  καταρτιστούν από το «ΚΕΚ Γεννηματάς»

Πάνω από 9.000 άτομα εκτιμάται ότι θα καταρτιστούν φέτος από το «ΚΕΚ Γεννηματάς» σε επίπεδο νομού, αριθμός που θα ξεπεράσει κατά πολύ τα περσινά νούμερα, καθώς τα αντικείμενα των σεμιναρίων έχουν διευρυνθεί σε πολλούς τομείς.

Όπως δήλωσε χτες η πρόεδρος του κέντρου εντεταλμένη περιφερειακή σύμβουλος Χαρούλα Γιασιράνη, φέτος τα τμήματα των μαθημάτων είναι πολύ περισσότερα και μάλιστα υλοποιούνται εκτός από τη Ρόδο και στα νησιά Κάλυμνο και Λέρο, ενώ θα ξεκινήσουν σεμινάρια και στις Κυκλάδες.

«Με το ξεκίνημα του Φλεβάρη άρχισαν τη λειτουργία τους 85 νέα τμήματα. Η απόφασή μας φέτος είναι να δοθεί προτεραιότητα στον τομέα του τουρισμού και αφορούν κυρίως τους ξενοδοχοϋπαλλήλους, λόγω του ότι ο χρόνος τους είναι περιορισμένος. Γ’ αυτό στοχεύσαμε πολύ στις ξένες γλώσσες και διδάσκονται πέντε γλώσσες, αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ιταλικά και ισπανικά καθώς και μία ακόμα γλώσσα τα τουρκικά.

Έχουμε μεγάλη συμμετοχή σε όλα τα προγράμματα και η ροή των προθέσεων των επωφελουμένων μας οδηγεί στο να κάνουμε και δεύτερους κύκλους από τις ίδιες γλώσσες» δήλωσε η πρόεδρος του ΚΕΚ προσθέτοντας ότι επίσης έχουν ξεκινήσει όλα τα σεμινάρια που έχουν να κάνουν με τον τουρισμό και τη γαστρονομία.

Αυτά αφορούν το μάνατζμεντ, την οροφοκομία τους υπαλλήλους υποδοχής, ενώ υλοποιούνται και μία σειρά από άλλα θεματικά αντικείμενα που διδάσκονται όχι μόνο για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους αλλά και για όποιους άλλους θέλουν να τα παρακολουθήσουν.

Αναφερόμενη η κ. Γιασιράνη και στα υπόλοιπα αντικείμενα δήλωσε «Έχουμε επίσης εκμάθηση ηλεκτρονικών υπολογιστών που ζητήθηκε, και ανάπτυξη δεξιοτήτων για όλο τον πληθυσμό. Αυτό αφορά τις πρώτες βοήθειες, δηλαδή την εκπαίδευση των πολιτών σε αυτές. Όλα τα σεμινάρια γίνονται δωρεάν γιατί η περιφέρεια νοτίου Αιγαίου χρηματοδοτεί το ΚΕΚ Γεννηματάς από ίδιους πόρους προσανατολισμένους στην επιμόρφωση και την κατάρτιση των πολιτών. Είναι μία απόφαση που υλοποιείται τα τελευταία χρόνια».

Στήριξη του ΕΑΠ
Επίσης όπως έκανε γνωστό, το ΚΕΚ Γεννηματάς έκανε ένα άλλο σημαντικό βήμα, φέτος. Συγκεκριμένα υπέγραψε σύμβαση με το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο το οποίο θα το υποστηρίζει διοικητικά σε όλη του τη λειτουργία για διάστημα τριών ετών με δυνατότητα επέκτασης για έναν ακόμα χρόνο.

«Στην περιοχή μας και ειδικά στη Ρόδο υπάρχουν προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές που φοιτούν στο ΕΑΠ, που είναι πανεπιστήμιο εξ’ αποστάσεως το οποίο το παρακολουθούσαν μέχρι πρότινος σε ότι αφορούσε τις θεματικές του, στην Αθήνα κυρίως.

Αναγκάζονταν λοιπόν να πληρώνουν κάθε δεύτερη εβδομάδα, ή τουλάχιστον κάθε μήνα έξοδα μετακίνησης για την Αθήνα, διαμονή και διατροφή, ώστε να μπορέσουν να παρακολουθήσουν τα μαθήματα που πρέπει.

Εμείς υποστηρίζουμε το ελληνικό ανοιχτό πανεπιστήμιο. Το φέραμε στη Ρόδο και το φιλοξενούμε και με αυτό τον τρόπο επωφελούνται όλοι οι φοιτητές. Μάλιστα οι δύο εξεταστικές, δηλαδή Φεβρουαρίου και Ιουνίου καθώς και  επαναληπτικές θα γίνονται στη Ρόδο.

Ήταν μία σημαντική τομή για τους ανθρώπους που ήταν υποχρεωμένοι να ξοδεύουν πολλά χρήματα σε δύσκολες εποχές, και τώρα θα παραμένουν στα σπίτια τους και στον τόπο τους» δήλωσε χαρακτηριστικά η κα Γιασιράνη.

Συνδιάσκεψη
αρίστων μαθητών
Επίσης όπως έκανε γνωστό στις αρχές Μαρτίου και συγκεκριμένα στις 4 και 5 του μήνα σε συνεργασία με τη λέσχη Lions Ρόδου, πρόκειται να γίνει στη Ρόδο η ετήσια συνδιάσκεψη των αρίστων μαθητών της περιφέρειας νοτίου Αιγαίου, ενώ θα γίνουν και οι ανάλογες βραβεύσεις.
«Θα έρθουν από όλα τα νησιά της περιφέρειας τα παιδιά που έχουν αριστεύσει το προηγούμενο έτος, θα κάνουν εισηγήσεις και το βράδυ της ίδιας μέρας σε άλλο χώρο θα βγουν τα αποτελέσματα της πρωινής συνδιάσκεψης και θα βραβευτούν οι άριστοι μαθητές. Η περιφέρεια ενισχύσει την αριστεία, την επικροτεί και την επιδιώκει.
Αυτό έχει να κάνει με τα κίνητρα που δίνουμε στους νέους ανθρώπους για να εξελιχθούν να αριστεύσουν και να πάνε τη χώρα παραπέρα» κατέληξε η πρόεδρος του ΚΕΚ Γεννηματάς.