Σε προτεραιότητα της Περιφέρειας η κατασκευή των δικτύων ύδρευσης

Αποκαλυπτικός για τους στόχους της περιφερειακής αρχής το 2018 ήταν ο περιφερειάρχης νοτίου Αιγαίου Γιώργος Χατζημάρκος ο οποίος χθες ήταν καλεσμένος στα στούντιο του notosnews και της εκπομπής «Ουδέτερη Ζώνη».

Όπως έκανε γνωστό μέσα στο 2018 θα δώσει τη λύση για την οριστική αντιμετώπιση του προβλήματος της λειψυδρίας, με την υλοποίηση της δεύτερης φάσης του Φράγματος Γαδουρά που περιλαμβάνει την κατασκευή των δικτύων ύδρευσης όλου του νησιού από το Φράγμα. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στα 90 εκατ. ευρώ και ο κ. Χατζημάρκος ασκεί πιέσεις και βρίσκεται σε επαφή με στελέχη της κυβέρνησης για την εξασφάλιση της  χρηματοδότησης του σημαντικού αυτού έργου πνοής για το νησί της Ρόδου. Πάντως ο Περιφερειάρχης εμφανίστηκε αισιόδοξος λέγοντας πως θα είναι επιτυχία της περιφερειακής αρχής το έργο αυτό να δημοπρατηθεί εντός του 2018.

Αναφορικά με την υδροδότηση του νησιού από το Φράγμα Γαδουρά ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε ότι, το νερό δεν έχει ακόμη τιμολογηθεί στη ΔΕΥΑΡ στην οποία από το 2016 διανέμεται δωρεάν από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, τονίζοντας ωστόσο που η συνεργασία που έχει με την διοίκησή της δεν είναι και τόσο καλή.

Σε ό,τι αφορά τις βαριές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο που προτίθεται να κάνει η Περιφέρεια  για να καταστεί σύγχρονο,  ο κ. Χατζημάρκος υπογράμμισε το νέο χτύπημα με βρώμικο όπως τον χαρακτήρισε τρόπο που δέχεται η περιφερειακή αρχή, από τα ίδια οικονομικά συμφέροντα που καθυστέρησαν την έναρξη λειτουργίας του Φράγματος Γαδουρά πίσω από τα οποία κρύβονται ανέφερε πολιτικά κίνητρα.

«Κάποιοι ανεβάζουν την θερμοκρασία καθώς πλησιάζουμε στις εκλογές, θα πάρουν όμως τις απαντήσεις τους γιατί πίσω από τις επιθέσεις που δεχόμαστε από τα οικονομικά συμφέρονται βρίσκονται πολιτικά κίνητρα» είπε ο κ. Χατζημάρκος.

Παράλληλα ανακοίνωσε ότι, η Περιφέρεια ετοιμάζει νέα παρέμβαση στο οδικό δίκτυο του νησιού μας που αφορά την εγκατάσταση και λειτουργία 24ωρης παρακολούθησής του, από ειδικό συνεργείο και, το έργο αυτό πρόκειται να υλοποιηθεί το δεύτερο εξάμηνο του 2018.

Όμως ιδιαίτερα αιχμηρός ήταν ο κ. Χατζημάρκος και για την FRAPORT για την οποία δηλώνει απογοητευμένος από την μέχρι σήμερα παρουσία της στο αεροδρόμιο της Ρόδου λέγοντας πως δεν έχει τα αντανακλαστικά που οφείλει να έχει ένας ιδιώτης για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που υπάρχουν.

Τέλος για το συλλαλητήριο που θα γίνει μεθαύριο στην Αθήνα για το Μακεδονικό ζήτημα ο κ. Χατζημάρκος δήλωσε ότι, αν μπορούσε θα ήταν εκεί και τόνισε πως τα νησιά μας δεν μπορούν να δικαιούνται να απέχουν, αφού δέχονται καθημερινά την αμφισβήτηση των εθνικών δικαιωμάτων τους.