Η Κάρπαθος πήρε το μήνυμα

Η Κάρπαθος πήρε το μήνυμα

Η Κάρπαθος πήρε το μήνυμα

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 364 ΦΟΡΕΣ

Γράφει ο
Ιωάννης Καρελλάς

Διανύοντας τη θερινή και καλοκαιρινή περίοδο του 2017, έμειναν τα ερωτήματα και οι εντυπώσεις. Γύρω από τη ζωή και βιωσιμότητα της Καρπάθου.

Ως προς την τουριστική σεζόν όπου είναι και ο μοναδικός πόρος ζωής και απασχόλησης του νησιού, θα πούμε και θα αναφερθούν τα πράγματα ως έχουν. Πρέπει να γνωρίζουμε σαν άνθρωποι όπου ζούμε και διανύουμε τα χρόνια της εποχής μας ότι υπάρχουν και τα καθήκοντα.

Δεν μπορούμε να απολαμβάνουμε χωρίς να προσφέρουμε. Ζητούμενο προς τη ζωή είναι ο άνθρωπος να παράγει και για να παράγεις πρέπει να αγαπάς την εργασία. Ζούμε την εποχή της τεχνολογίας όμως ο άνθρωπος πλαισιωμένος από τα προβλήματα βιωσιμότητας ενώ ονειρεύεται το καλό αύριο. Η ελεύθερη σκέψη ευρίσκεται σε απόγνωση βλέποντας την κοινωνική προστασία της εποχής μας, βλέποντας την εργασία και την αμοιβή, βλέποντας την οικογένεια να αφομοιώνεται, βλέποντας την παράδοση και τα καθήκοντα που έχει ο άνθρωπος να τα περιφρονεί και γεννιέται το ερώτημα επ’ αυτού. Ποιός θα δώσει λύση επ’ αυτού; Οι νέοι μας, απροπόνητοι πώς θα αγωνιστούν στον στίβο της ζωής;

Η Κάρπαθος, νησί της νησιωτικής Ελλάδος, έζησε τους πολέμους διατηρώντας τον πληθυσμό της, αναπτύχθηκε με τα εμβάσματα των μεταναστών, με την εργασία και το νοικοκυριό καρποφόρα πήρε και το όνομα από τους καρπούς. Ολα όμως αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Σήμερα τί γίνεται, που βρισκόμαστε ο εμφανιζόμενος Καλλικράτης, το όνομα της διασκέδασης το όνομα που δεν βρίσκεις άκρη και υπεύθυνο προς κοινωνική προστασία. Η παρουσία της κλιματολογικής αλλαγής δίνει το μήνυμα προς την Κάρπαθο, το μήνυμα της φτώχειας και της δίψας.

Το 2017 άφησε πολλά ερωτήματα τα οποία η ηγεσία της Καρπάθου τα αγνοεί, παρά την αύξηση όμως η ρεστότητα ήτανε μειωμένη. Ο τουρισμός της Καρπάθου οδηγούσε μέρα και νύχτα με τα φώτα αναμμένα. Αυτό σημαίνει ότι οι δρόμοι μας είναι ακατάλληλοι για οδήγηση.

Η εμφανιζόμενη ξηρασία θέτει σε κίνδυνο την προστασία του περιβάλλοντος αφού και οι δασικοί μας δρόμοι έχουν τα χάλια τους. Απευθύνουμε έκκληση προς την κυρία δασάρχη όπως πάρει υπεύθυνα το θέμα. Να καθαριστούν τα πρανές των επαρχιακών δρόμων Σπόα-Απέρι καθώς και τα κουνέτα. Επίσης οι δασικοί δρόμοι να διαπλατιστούν αν θέλουμε προστασία για το περιβάλλον.

Η επίσκεψη του περιφερειάρχη στις 16-12-2017 όπου είχαμε την ευκαιρία να παραβρεθούμε δεν μας έδωσε καλές εντυπώσεις, δεν μπορέσαμε να πούμε μερικά πράγματα γύρω από τα επείγοντα βιωσιμότητας της ζωής του νησιού μας. Εδώ θα πούμε ότι τα χρήματα όσα πολλά και αν είναι όταν δεν υπάρχει η σωστή διαχείριση δεν πιάνουν τόπο και δεν αποδίδουν έργο.

Η Κάρπαθος ευχαριστεί όλους όσοι βοήθησαν εις την δρομολόγηση του πλοίου Blue Star Ferries εις την ναυτιλιακή γραμμή Κάρπαθο-Ρόδο-Πειραιά, το πλοίο παρέχει ανάπτυξη προς τα νησιά Κάρπαθο-Κάσο και η πράξη είναι θετική, άξια παντός επαίνου και πάλι ευχαριστώ.

Δεν είναι μόνο η δρομολόγηση πλοίων προς τα νησιά μας αλλά υπάρχει και το πρόβλημα του ελλιμενισμού όπου η Κάρπαθος δεν διαθέτει ασφαλές λιμάνι. Γι’ αυτό ας λάβουν υπόψη οι αρμόδιοι ότι καιρός είναι να αξιοποιηθεί το ΒΡΟΝΤΗ όπου μπορεί και με ολίγο κόστος να αποκτήσει η Κάρπαθος ασφαλές λιμάνι. Αρχίζουν οι τριβές των υποψηφίων δημάρχων όπου θα διεκδικήσουν το χρίσμα του δημάρχου.

Εκ φημολογίας οι υποψήφιοι που έχουν πλεονέκτημα, όμως το ερώτημα μένει προς αυτούς ποιός θα σηκώσει το Σταυρό απ’ το βαρύ Σταυρό του Σήμερον, για να δώσει λύσεις εις τα παρόντα της Καρπάθου. Ποιός θα δώσει ΝΕΡΟ εις την ΔΙΨΑ; Δρόμοι κατεστραμμένοι χωρίς φωτισμό, χωρίς καθαριότητα το πάρκινγκ των οχημάτων και γενικά μια υπεύθυνη κοινωνική προστασία της Καρπάθου. Μιλώντας τη γλώσσα της αλήθειας θα τονίσουμε ότι ο Καλλικράτης δεν απέδωσε ως προς την σωστή μέριμνα της Καρπάθου.

Η Όλυμπος-Διαφάνι λόγω της χιλιομετρικής αποστάσεως παραμένουν εγκαταλλειμμένα χωριά αφού οι ολίγοι γεωργοί δεν έχουν δρόμο να πάνε στα αγροκτήματά τους να καλλιεργήσουν. Γι’ αυτό επιβάλλεται να επανέλθει και πάλι η Όλυμπος-Διαφιάνι ως είχε μικρός Δήμος, αυτό θα είναι όφελος για όλη την Κάρπαθο. Η παράδοση της Ολύμπου θα δώσει και θα κρατήσει την Κάρπαθο κοντά εις την Τουριστικήν Ανάπτυξιν, αυτό ας το λάβουν υπόψιν τους οι αρμόδιοι προτού να είναι αργά.

Διαβάστε ακόμη

Πάνος Δρακόπουλος: «Στη θέση των διωκόμενων εκπαιδευτικών – ο καθένας»

Ιωάννης Ηλ. Βολανάκης: Λονικέρα η ιαπωνική (Lonicera japonica), κοινώς αιγόκλημα, αγιόκλημα

Δημήτρης Προκοπίου: Θαλάσσιος τουρισμός

Ηλίας Καραβόλιας: Το συμβάν που έγινε σημείο

Αργύρης Αργυριάδης: Απορίες για μία φαραωνική μεταρρύθμιση στον χώρο της Δικαιοσύνης

Ηλίας Καραβόλιας: Οι νέοι μεγάλοι πόλεμοι

Κυριάκος Μιχ. Χονδρός: 109 χρόνια από ένα μεγάλο έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του πολιτισμού

Χρήστος Γιαννούτσος: Ψηφίζουμε στις Ευρωεκλογές επειδή δεν υπάρχει Planet B