Στον αδελφό μας αείμνηστο Σάββα Β. Παπαγεωργίου

Γράφει ο
Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Τον Ιούνιο 2017 και εν ζωή ο αδελφός μας αείμνηστος για όλους Σάββας Β. Παπαγεωργίου, διακεκριμμένος νομικός και επίτιμος Πρόξενος της Δημοκρατίας της Αυστρίας, εκλεκτός δημότης πολίτης της Ρόδου που έχαιρε βαθειάς και ιδιαίτερης εκτίμησης από την Ροδιακή κοινωνία, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αυστρίας εξέδωσε απόφασιν απονομής στον εκλιπόντα του Χρυσού Παρασήμου για τις υπηρεσίες του ως επιτίμου Προξένου στο Νομό Δωδεκανήσου προς την Δημοκρατία της Αυστρίας.

Την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου του 2018 στις 6 μ.μ. και σε επίσημη τελετή που οργάνωσε η Πρέσβειρα της Αυστρίας κ. Andrea IKIC-BOHM και ο κύριος Filip IKIC απενεμήθη μετά θάνατον στον εκλιπόντα το παράσημον το οποίον παρέλαβε η σύζυγός του Ισμήνη το γένος Παπαϊωάννου πλαισιωμένη από την κόρη της και όλους τους συγγενείς, αδέλφια της ιδίας και του εκλιπόντος, αδελφή και αδέλφια, ανιψιές, σύγαμβρον και πολλούς εκλεκτούς φίλους των οικογενειών και του ιδίου.

Η επίσημη τελετή, λιτή, απέριττη, σε βαθύ συγκινησιακό κλίμα και αναμνήσεων με την προβολήν μιας όμορφης σκηνοθετημένης μικρής ταινίας που μας θύμησε τις όμορφες στιγμές, τότε που ο αείμνηστος αδελφός μας, ανελάμβανε επίσημα τα καθήκοντα του επιτίμου πρόξενου της Δημοκρατίας της Αυστρίας, τα οποία ως διεβεβαίωσε στην ομιλία της η Πρέσβειρα, προσέφερε πάντα μετά πάσης προθυμίας, υπεύθυνα, ουσιαστικά, αποτελεσματικά και τα οποία χαρακτήρισε πολύτιμα και για τις δύο χώρες, ένας καλός και επιτυχημένος Πρόξενος που όμως η μοίρα δεν βοήθησε να το παραλάβη ο ίδιος, αφού τον Ιούλιο του 2017 απεβίωσε αιφνιδίως, εν μέσω βαθειάς θλίψεως.

Στην επίσημη τελετή επίδοσης του παρασήμου, εκτός όλων των συγγενών και φίλων, παρέστησαν και τίμησαν τον εκλιπόντα, ο Περιφερειάρχης Ν. Αιγαίου κ. Χατζημάρκος, ο Δήμαρχος Ροδίων κ. Χατζηδιάκος, ο πρώην Δήμαρχος κ. Καραγιάννης, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ρόδου κ. Περίδης και πολλοί αξιότιμοι φίλοι, συνεργάτες, συνάδελφοι και εκπρόσωποι άλλων φορέων της Ροδιακής κοινωνίας, τους οποίους και ευχαριστούμε εκ βάθους καρδιάς.

Για την ιδιαίτερη τιμή στον αδελφό μας που αφορούσε την απονομή Χρυσού Παρασήμου της Δημοκρατίας της Αυστρίας ευχαρίστησε μια αντιφώνησίν της εκ μέρους της οικογένειας και όλων των παρευρισκομένων η σύζυγος του αδελφού μας Ισμήνη.
Ακολούθησε μουσική δωματίου και δεξίωση, ήτο ένα πραγματικό μνημόσυνο.
Λίτσα, Γιώργος, Θανάσης