Είκοσι νεκροί στα Δωδεκάνησα από τροχαία δυστυχήματα!

Ανατριχιαστικά είναι τα στοιχεία για τα τροχαία δυστυχήματα και ατυχήματα που σημειώθηκαν στο νομό μας το 2017, αφού σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της αστυνομίας ένα ολόκληρο … χωριό έχει τραυματιστεί σε αυτά!

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Ροδιακής», «βαρύς» είναι ο φόρος αίματος που απέδωσε και πέρυσι η Δωδεκάνησος στο βωμό της ασφάλτου αφού, 20 άνθρωποι άφησαν την τελευταία τους σε αυτήν, 31 τραυματίστηκαν σοβαρά και 214 ελαφρά, σε συνολικά 204 ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώθηκαν στην περιοχή μας!

Οι αριθμοί συγκλονίζουν και προβληματίζουν έντονα τις αρμόδιες αρχές αφού στη πλειοψηφία τους, οι άνθρωποι αυτοί ήταν νέοι! Παράλληλα επιβεβαιώνεται η άποψη ότι τα νησιά μας είναι «πρωταθλητές» στα τροχαία και πως παρά τις όποιες ενέργειες και καμπάνιες έχουν γίνει, ο δρόμος για την μείωση των τροχαίων στην περιοχή μας είναι ακόμη, μακρύς!

Οι αιτίες πρόκλησης ενός τροχαίου δυστυχήματος ή ατυχήματος πολλές και ποικίλες, αλλά το αποτέλεσμα – δυστυχώς- το ίδιο, σε ότι αφορά τις επιπτώσεις του σε ανθρώπινες ζωές! Μέχρι τώρα η περιοχή μας έχει καταγράψει εκατοντάδες θύματα της ασφάλτου  και ο κατάλογος αυτός συνεχώς μεγαλώνει, γεγονός που επιβεβαιώνεται κάθε χρόνο από τα συγκεντρωτικά στοιχεία και της αστυνομίας.

Σύμφωνα λοιπόν με αυτά και πιο αναλυτικά,  οι αστυνομικές υπηρεσίες της Α΄Αστυνομικής Διεύθυνσης Δωδεκανήσου κατέγραψαν όλο το χρόνο 117 τροχαία ατυχήματα, ενώ τα αντίστοιχα συμβάντα στην Β΄Αστυνομική Διεύθυνση Δωδεκανήσου ανήλθαν σε 87. Από αυτά, 19 δυστυχήματα ήταν θανατηφόρα, 30 με σοβαρό τραυματισμό και 154 με ελαφρύ τραυματισμό.

Ο μήνας με τα περισσότερα τροχαία ήταν ο Ιούλιος ο οποίος και κατέγραψε συνολικά 38 συμβάντα με 57 τραυματίες εκ των οποίων, ένας νεκρός, πέντε σοβαρά και 46 ελαφρά. Ωστόσο ο Αύγουστος και ο Οκτώβριος είναι οι μήνες που θρηνήσαμε περισσότερα θύματα της ασφάλτου (τρεις θανάσιμοι τραυματισμοί τον κάθε μήνα) σε ολόκληρο το νομό, ενώ τους μήνες Φεβρουάριο, Ιούλιο και Οκτώβριο του 2017 καταγράφηκαν οι περισσότεροι σοβαροί τραυματισμοί σε Ρόδο και Κω (5 άτομα το κάθε μήνα).

Στον αντίποδα τώρα, τους μήνες Μάιο και Νοέμβριο δεν σημειώθηκε κάποιο θανατηφόρο δυστύχημα στο νομό μας, μάλιστα τον Μάιο πέρυσι δεν είχαμε ούτε ατύχημα με σοβαρό τραυματισμό όπως επίσης και τον Ιανουάριο. Τέλος ο μήνας με τους λιγότερους ελαφρά τραυματίες (πέντε άτομα) ήταν ο Μάρτιος.

Πιο αναλυτικά τα στοιχεία έχουν ως εξής: