Στην έκθεση Agrotica ο Φ. Ζαννετίδης

Στην έκθεση Agrotica που διεξάγεται αυτές τις μέρες στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται ο αντιπεριφερειάρχης πρωτογενούς τομέα και γαστρονομίας Φιλήμονας Ζαννετίδης, εκπροσωπώντας την περιφέρεια νοτίου Αιγαίου.

Μάλιστα θα απευθύνει και χαιρετισμό ενώ θα έχει συναντήσεις με στελέχη του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης που δίνουν επίσης το παρών, καθώς και με συναδέλφους του από άλλες περιοχές της χώρας.
Όπως σημείωσε ο υπουργός αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Ευάγγελος Αποστόλου, εγκαινιάζοντας την 27η Agrotica, πρωτεύοντα ρόλο στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας μπορεί να παίξει ο αγροτικός τομέας.

«Εγκαινιάζουμε τη μεγαλύτερη Agrotica όλων των εποχών» τόνισε, υπογραμμίζοντας τη βαρύτητα της διοργάνωσης για τον αγροτικό κλάδο. Έστειλε δε από το βήμα των εγκαινίων μήνυμα στους αγρότες που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να στηρίξει τον αγροτικό κόσμο. Αναφερόμενος στους στόχους του 2018 τόνισε πως το υπουργείο θα εστιάσει στην ενεργοποίηση μέτρων που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη των βασικών δομών στήριξης των παραγωγών, ενώ σημείωσε πως ο πρωτογενής τομέας, ο αγροτικός χώρος και η ύπαιθρος αξίζουν ένα καλύτερο μέλλον.

Σημειώνεται ότι η έκθεση Agrotica διοργανώνεται, από το 1985, από τη ΔΕΘ HELEXPO, στο Διεθνές Εκθεσιακό της Κέντρο, στη Θεσσαλονίκη και είναι η μεγαλύτερη εκθεσιακή εκδήλωση του κλάδου της αγροτικής οικονομίας των Βαλκανίων και της ΝΑ Μεσογείου. 

Συγκαταλέγεται στις πρώτες εκθέσεις του αγροτικού τομέα της Ευρώπης και καταλαμβάνει όλο το εκθεσιακό κέντρο, καλύπτοντας 34.500 m2 εκθεσιακό χώρο.
Υποδέχεται περισσότερους από 120.000 επισκέπτες  από την εσωτερική αγορά και άλλες 30 χώρες, οι οποίοι στο σύνολό τους είναι εμπορικοί επισκέπτες ενώ δίνεται ιδιαίτερη έμφαση στους Hosted Buyers και στα b2b meetings.