Φθάνουν κατά χιλιάδες από παντού στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία (βιντεο)

Kατά χιλίαδες φτάνουν στην πλατεία Συντάγματος οι διαδηλωτές από όλη τη χώρα προκειμένου να δώσουν ηχηρό «παρών» στο συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στις 2 μετά το μεσημέρι στην Πλατεία Συντάγματος.

Στο Σύνταγμα όλα είναι έτοιμα για το μεγάλο συλλαλητήριο  με κεντρικό ομιλητή τον Μίκη Θεοδωράκη, ο οποίος -παρά την επίθεση με μπογιές που δέχθηκε στο σπίτι του το μεσημέρι του Σαββάτου- καλεί τον κόσμο να μην πτοηθεί και να διαδηλώσει μαζικά.

 Χιλιάδες διαδηλωτές από όλη την Ελλάδα έχουν αρχίσει να καταφθάνουν από το πρωί προκειμένου να δώσουν το παρών στο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα. Η εξέδρα του συλλαλητηρίου έχει στηθεί στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, στη συμβολή της Ερμού με την πλατεία Συντάγματος. 

 
 


Η πλατεία έχει αρχίσει να γεμίζει από πολίτες από όλη τη Μακεδονία, την Κρήτη, την Πελοπόννησο και τα νησιά του Ιονίου που φτάνουν με κάθε μέσο στο κέντρο της Αθήνας για να διατρανώσουν ότι η Μακεδονία είναι ελληνική.Πρώτοι έφτασαν στον Πειραιά οι Κρητικοί τραγουδώντας τον Εθνικό Ύμνο και το Πότε θα κάνει ξαστεριά. 
ην ίδια ώρα ξεκινούσαν από τη Θεσσαλονίκη τα πρώτα πούλμαν με προορισμό την Αθήνα με τους επιβάτες τους να τραγουδούν το «Μακεδονία Ξακουστή» αλλά και να στέλνουν μηνύματα στον Νίμιτς ζητώντας να τον πάνε στο μουσείο της Αμφίπολης.

 
 
 
 
Γεμάτα φεύγουν τα λεωφορεία και από την Πάτρα παρά το ψιλόβροχο που έπεφτε το πρωί στην αχαϊκή πρωτεύουσα:
 


 

 

Πηγή: http://www.protothema.gr/, http://news.in.gr/