Λαμπρή η εκδήλωση  της ΕΑΣ Δωδεκανήσου

Με κάθε επισημότητα, όπως κάθε χρόνο, και με την παρουσία των επισήμων της τοπικής αυτοδιοίκησης και όχι μόνο, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο το βράδυ η εκδήλωση για την κοπή της πίτας από την ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Δωδεκανήσου στο ξενοδοχείο PLAZA, παράλληλα με τις βραβεύσεις όλων όσοι διακρίθηκαν μέσα στο 2017.

Το «παρών» έδωσε η διοίκηση της Ένωσής μας με τον πρόεδρο Βασίλη Ζήκα, τον αντιπρόεδρο Αντώνη Μπίλλη, το γενικό γραμματέα Δημήτρη Χαντσαρίδη, τον ειδικό γραμματέα Χρήστο Χατζηχριστοδούλου, τον ταμία Σπύρο Ράμμο και το μέλος Μιχάλη Παυλούς.
Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν ο τεχνικός σύμβουλος Σάββας Διακονικόλας μαζί με την υπεύθυνη στη γραμματεία Κλεοπάτρα Τσιτσιπά.

Οι κορυφαίοι
Ως κορυφαίοι της χρονιάς βραβεύτηκαν οι Μαρία Μαγκούλια από την Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000 (σφαίρα) και ο Μιχάλης Σεΐτης του ΑΟ Σταματίου (σπριντ-ΑμεΑ), με τις πλακέτες να παραλαμβάνουν οι εκπρόσωποί τους καθώς βρισκόντουσαν οι ίδιοι εκτός Ρόδου λόγω προετοιμασίας για τους αγώνες. Επίσης βραβεία παρέλαβαν όσοι κατέκτησαν μετάλλια σε πανελλήνια πρωταθλήματα στίβου το 2017 αλλά έγινε επίσης εκτενής αναφορά και σ’ αυτούς που μπήκαν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους.

Ειδική βράβευση υπήρξε για τα τρία υψηλότερα βαθμολογημένα δωδεκανησιακά σωματεία στην πανελλήνια κατάταξη του ΣΕΓΑΣ για το 2017, κατά σειρά ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009, Ένωση Καζώνη-Κάλυμνος 2000 και Εύδαμος Κω, αλλά και για ανθρώπους που έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα στην ανάπτυξη του στίβου στην περιοχή μας.

Αυτοί ήταν ο πρόεδρος της Ένωσης Καζώνη-Κάλυμνος 2000 Γεώργιος Ρούσσος, ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου PLAZA Γεώργιος Γεωργάς, ενώ για λογαριασμό του Βασίλη Χατζησταματίου, Ροδίτη πρωταθλητή και μέλους της Εθνικής της ομάδας τη δεκαετία του ’60 , ήταν εκεί ο γιος του στην παραλαβή της πλακέτας, αφού ο ίδιος απουσίαζε στο εξωτερικό.

Οι επίσημοι
Από πλευράς επισήμων, στην εκδήλωση παραβρέθηκαν: ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού, Πολιτισμού κι Αθλητισμού, Μαριέττα Παπαβασιλείου, ο δήμαρχος Ρόδου Φώτης Χατζηδιάκος, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Σάββας Διακοσταματίου, ο πρόεδρος του ΔΟΠΑΡ Στέφανος Κυριαζής, ο πρώην δήμαρχος Ροδίων και πρόεδρος του Ιδρύματος Σταματίου Μάνος Κόκκινος,  ο αντισυνταγματάρχης Α. Καραπιπέρης ως εκπρόσωπος του Στρατού, η σχολική σύμβουλος Φυσικής Αγωγής Αδαμαντία Φατσέα, ο πρόεδρος της Ένωσης Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου Αντώνης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Ένωσης Κριτών Στίβου Δωδεκανήσου Νικήτας Ριζόπουλος. Ως εκπρόσωπος του μητροπολίτη Ρόδου Κυρίλλου ήταν εκεί ο πατήρ Μιχαήλ που ευλόγησε και την πίτα.

Οι εθελοντές
Παράλληλα, εκτός όλων των άλλων, πραγματοποιήθηκε στο τέλος της εκδήλωσης η βράβευση των ομάδων και των μεμονωμένων εθελοντών για την πραγματοποίηση τον περασμένο Οκτώβρη, για πρώτη φορά στη Ρόδο, του Run Greece. Αυτοί ήταν οι:

Εθελοντικές ομάδες
ΕΚΑΒ, Κλινική Euromedica, Ορθοπεδική Κλινική Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου, Λέσχη Ερασιτεχνών Φωτογράφων CROP, ΕΤΑΙΠΡΟΠΦΥΚΑ, Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Σύλλογος Ραδιοσυχνοτήτων Πολιτών Δωδεκανήσου (ΕΟΠΚ CB), Ένωση Ραδιοερασιτεχνών Δωδεκανήσου, Εθελοντική Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Σαλάκου, Σώμα Ελλήνων Προσκόπων Δωδεκανήσου, Σύλλογος Φυσικοθεραπευτών Δωδεκανήσου, Σύλλογος Πτυχιούχων Φυσικής Αγωγής Δωδεκανήσου, Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού Δωδεκανήσου, Rodos Cycling, Ομάδα Παύλου Καζαντζόγλου, ΕΥΘΥΤΑ-Παρατηρητήριο Οδικής Ασφάλειας, Λύκειο Ελληνίδων Ρόδου «¨Εργάνη Αθηνά», Χριστιανική Ένωση Νεανίδων Ρόδου.

Μεμονωμένοι Εθελοντές
Θαρρενή Ζαννετίδη, Ειρήνη Φαρμακίδου, Ιωάννα Φαφούτη, Καίτη Κυπραίου, Φερενίκη Μιχαηλίδη, Μανώλης Σπανός, Φάνης Σακελλαρίδης, Κασσάνδρα Βαλλή, Αθηνά Ζιώγου, Δημήτρης Σαλαχούρης, Μάρα Σαλαχούρη, Μαίρη Σαλαχούρη, Ασπασία Σαλαχούρη, Σταματία Σαλαχούρη, Βαλερί Σαμοθράκη, Καίτη Ζερβού, Σοφία Νταλλαρή, Βαγγέλης Βερδελλής, Σταματία Πάττα, Ιωάννα Κασίτα, Ξανθούλα Δελαπόρτα, Βασίλης Καράλας, Στυλιανή Λάμα, Μαρία Διακοσταυριανού, Σεβαστή Σάφα, Βικέντιος Τερανόβα, Μαρίνα Μέντου, Παρασκευή Παπαδοπούλου, Ευαγγελία Σκυριώτη, Ασημίνα Τριανταφύλλου, Χριστίνα Τρουμούχη.