Απερρίφθη αίτηση αναστολής για απόπειρα σωματικής βλάβης

Απερρίφθη από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου η αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει επιβληθεί σε 65χρονο από τα Κοσκινού που κατηγορείται για απόπειρα πρόκλησης σωματικής βλάβης σε βάρος δύο αλλοδαπών  Αλβανικής καταγωγής, εργατών.

Ο 65χρονος, ο οποίος έχει καταδικαστεί από τα αρμόδια δικαστήρια και δηλώνει αθώος, τον Νοέμβριο του 2017 δια του συνηγόρου του κ. Κώστα Διακονή, κατέθεσε αίτηση αναίρεσης κατά της απόφασης του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Δωδεκανήσου που λήφθηκε σε βάρος του τον Δεκέμβριο του 2016. 

Σύμφωνα με πληροφορίες η αίτηση αυτή προσδιορίστηκε να εξεταστεί από τον Άρειο Πάγο στις 7 Μαρτίου 2018.
Παράλληλα όμως δια του δικηγόρου του κ. Κώστα Ταμπάκη κατέθεσε και αίτηση αναστολής εκτέλεσης της ποινής φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ που του έχει επιβληθεί, η οποία απορρίφθηκε χθες από το δικαστήριο.

Η υπόθεση εκδικάστηκε για πρώτη φορά τον Οκτώβριο του 2015 στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Κω, όπου ο 65χρονος κρίθηκε κατά πλειοψηφία αθώος για τις κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατά συρροή, παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία, εξύβριση κατά συρροή και απειλή που τον βάραιναν.

Ωστόσο κατά της απόφασης αυτής άσκησε έφεση ο Εισαγγελέας Εφετών Δωδεκανήσου και έτσι η υπόθεση προσδιορίστηκε και εκδικάστηκε τον Δεκέμβριο του 2016, εκ νέου στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.

Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον 65χρονο για δύο απόπειρες πρόκλησης σωματικών βλαβών, οπλοφορία, οπλοχρησία, οπλοκατοχή και κατοχή πυρομαχικών και του επέβαλλε συνολική ποινή φυλάκισης 5 ετών μετατρεπόμενη προς 10 ευρώ την ημέρα και χρηματικό πρόστιμο 2000 ευρώ.

Κατά της απόφασης αυτής, ο 65χρονος προσέφυγε ζητώντας την αναίρεση της.