Θα προσληφθούν 75 άτομα μόνιμοι στο δήμο Ρόδου

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ η προκήρυξη για 75 μόνιμες θέσεις προσωπικού στο Δήμο της Ρόδου, οι περισσότερες από τις οποίες είναι στην καθαριότητα και πριμοδοτούνται με επιπλέον εμπειρία όλοι οι συμβασιούχοι που έχουν εργαστεί στο Δήμο με οκτάμηνες συμβάσεις στον τομέα αυτό.

Συγκεκριμένα, για το θέμα ενημέρωσε χθες ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Ρόδου, κ. Ευγένιος Κορναρόπουλος, σύμφωνα με τον οποίο προκηρύσσονται συνολικά 75 θέσεις από τις οποίες οι 70 είναι για την καθαριότητα και οι 5 ηλεκτρολόγοι για τον ηλεκτροφωτισμό.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον ίδιο, απεστάλη την προηγούμενη εβδομάδα και δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ και, μάλιστα με διαδικασίες εξπρές, η προκήρυξη για τις μόνιμες θέσεις, δηλαδή για τις θέσεις τακτικού προσωπικού ανταποδοτικών υπηρεσιών στους Δήμους. Αυτό είναι το προσωπικό για τις υπηρεσίες καθαριότητας κα οι ηλεκτρολόγοι ηλεκτροφωτισμού.

Όπως εξήγησε ο Γενικός, πρόκειται για τις θέσεις που είχε ανακοινωθεί τον περασμένο Ιούλιο με το νομοσχέδιο, ότι θα πριμοδοτηθούν με επιπλέον εμπειρία όλοι οι συμβασιούχοι που έχουν εργαστεί στο Δήμο, με συμβάσεις οκτάμηνες στην καθαριότητα και η προκήρυξη βγήκε μέσα στο Σαββατοκύριακο.

Έτσι, λοιπόν, για τις θέσεις δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, που είναι για τους επόπτες καθαριότητας, ηλεκτρολόγους, οδηγούς και χειριστές, η προθεσμία για δηλώσεις ξεκινάει από τις 20 Φεβρουαρίου και λήγει στις 7 Μαρτίου, ημέρα Τετάρτη, στις 2:00 μ.μ. Για τις θέσεις υποχρεωτικής εκπαίδευσης, που είναι για τους εργάτες, το σύστημα ανοίγει 8 Μαρτίου, ημέρα Πέμπτη, και λήγει στις 23 Μαρτίου, ημέρα Παρασκευή, στις 2 μ.μ.

Σημειώνεται ότι, ένα μικρό ποσοστό των θέσεων και για το Δήμο Ρόδου έχει υπολογιστεί από το Υπουργείο Πρόνοιας και το Υπουργείο Εσωτερικών να διατεθεί σε ειδικές ομάδες, δηλαδή πολυτέκνους ή ΑμΕΑ ή άτομα που έχουν πρώτου βαθμού συγγένεια με ΑμΕΑ. 

Όσο για τις θέσεις ο Δήμος Ρόδου αιτείται τις παρακάτω:
-Πέντε ηλεκτρολόγους
-Δύο επόπτες καθαριότητας
-15 οδηγούς
-18 χειριστές μηχανημάτων έργου 

Οι υπόλοιπες είναι εργάτες γενικών καθηκόντων ή εργάτες συνοδεία απορριμματοφόρων και εργάτες καθαριότητας γενικά.
Μάλιστα, σημαντικό είναι αυτό που έκανε γνωστό ο Γενικός, ότι δηλαδή όποιος διαβάσει την προκήρυξη , υπάρχει η πρόβλεψη για ειδική μοριοδότηση  από την εμπειρία που έχουν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, βάσει της νομοθεσίας που είχε βγει το καλοκαίρι.

Δηλαδή, υπάρχει ειδική μνεία στους πίνακες μέσα που κάνει λόγο για ειδική εμπειρία έως εικοσιτέσσερις μήνες βάσει του άρθρου 24 του νόμου 4479/2017. Μάλιστα, αυτή η εμπειρία μοριοδοτείται μέχρι 24 μήνες με 17 μόρια το μήνα, σε αντίθεση με την εμπειρία για όποιον είναι εκτός αυτού του νόμου που μοριοδοτείται με επτά μόρια το μήνα. Και επεσήμανε, στη συνέχεια: «Είναι, λοιπόν, πρόδηλο ότι τα παιδιά τα οποία εργάζονται αυτή τη στιγμή, αν πληρούν όλες τις υπόλοιπες προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος και εξετάζει το ΑΣΕΠ για την προκήρυξη, παίρνουν ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι των υπολοίπων».
Διευκρίνισε, ακόμη, ότι επειδή υπάρχουν και άλλες προϋποθέσεις, όπως κριτήρια εντοπιότητας, κριτήρια που έχουν να κάνουν με προσωπικά δεδομένα του καθενός κτλ., ο ίδιος απευθύνει πρόσκληση στον κόσμο, επειδή είναι μία μεγάλη προκήρυξη, να καταθέσουν τα χαρτιά τους.

Για το έκτακτο προσωπικό, δεν έχουν έρθει οι φετινές εγκύκλιοι του Υπουργείου για τον προγραμματισμό του-περιμένουν από μέρα σε μέρα να έρθουν οι σχετικές εγκύκλιοι για να δουν αν υπάρχει δυνατότητα πρόσληψης κάποιου εποχικού προσωπικού για την προετοιμασία της πόλης αφού έχουν καθυστερήσει αρκετά φέτος, όχι με δική τους ευθύνη.

Πάντως, εκτιμά ότι στο Υπουργείο, λόγω αυτής της προκήρυξης, δεν έχουν ασχοληθεί μέχρι τώρα με το θέμα των εποχικών.
Οπότε, στο Δήμο της Ρόδου εξετάζουν διάφορα «παραθυράκια» που ενδεχομένως υπάρχουν μέσα στη νομοθεσία για τους ΟΤΑ και τα οποία τους δίνουν το δικαίωμα να βρουν προσωπικό έστω για δίμηνες ή τρίμηνες συμβάσεις για να μπορέσει να προετοιμαστεί η πόλη.