Όταν οι Αυγενικός  και Δανάς είχαν συμπαίκτη τον Σλούκα

Η Ξάνθη και το κλειστό γυμναστήριο «Φίλιππος Αμοιρίδης» φιλοξένησαν το 17ο All Star Game, το 2009. 

Το φίλαθλο κοινό της ακριτικής πόλης έγινε μάρτυρας της μεγαλύτερης διαφοράς που σημειώθηκε ποτέ στα 21 ως τώρα, All Star Games αφού η ελληνική ομάδα – με προπονητή τον τεχνικό του Κολοσσού, Γιάννη Σφαιρόπουλο – νίκησε εκείνη των ξένων με 34 πόντους, διαφορά που «άγγιξε» και ένα χρόνο μετά. Ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής ενώ ο Δημήτρης Καραδολάμης και ο Γουίλιαμ Ντάνιελς ήταν οι νικητές των διαγωνισμών. 

Στο διήμερο 14, 15 Μαρτίου 2009 η Ξάνθη έβαλε τα γιορτινά της και έγινε ο 12ος διαφορετικός σταθμός των ελληνικών All Star Games. Η πόλη υποδέχτηκε με ζεστασιά τη γιορτή του μπάσκετ και το κλειστό «Φ.Αμοιρίδης» ήταν γεμάτο σε κάθε γωνιά του στη 2η μέρα του διημέρου όταν και έγιναν οι δύο διαγωνισμοί και βέβαια το παιχνίδι των επιλέκτων.

Στο διαγωνισμό των καρφωμάτων η κόντρα του Γουίλιαμ Ντάνιελς με τον νικητή των επόμενων δύο διαγωνισμών Λανς Χάρις του Κολοσσού, κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον του κόσμου. Οι δύο Αμερικανοί άφησαν εκτός τελικού τους Γκράντι και Κένταλ και παρότι δεν πήραν το άριστα από την κριτική επιτροπή, έδωσαν μια ενδιαφέρουσα «μάχη». Ο Χάρις έκανε δύο ωραία καρφώματα αλλά το τρίτο του ήταν άκυρο. Κέρδισε το χειροκρότημα όμως όταν έβγαλε τη φανέλα του αφού από κάτω φορούσε μια δεύτερη, εκείνη του Στίβεν Σμιθ που λίγες μέρες πριν είχε υποστεί ρήξη αχίλλειου τένοντα κι έχασε, μεταξύ άλλων και το All Star Game, καθώς ήταν μεταξύ των Αμερικανών που είχαν επιλεγεί να συμμετάσχουν.  

Η ομάδα της Ρόδου είχε κι άλλους εκπροσώπους στη γιορτή του μπάσκετ. Οι Αλέξανδρος Αυγενικός και Γιώργος Δανάς είχαν παίξει με τις Ελπίδες του Νότου κι είχαν συμπαίκτη τον Κώστα Σλούκα!