Την Κάρπαθο υποσχέθηκε να επισκεφθεί  η υπουργός Τουρισμού τους επόμενους μήνες

Ικανοποιημένοι και με όρεξη για εξίσου δυναμική συνέχεια, επέστρεψε η αντιπροσωπεία της Επιτροπής Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου από την πρόσφατη συμμετοχή της στην Διεθνή Τουριστική Έκθεση Salon de Vacances(1-4/02), στην οποία, ως γνωστόν, τιμώμενος προορισμός ήταν Κάρπαθος.

Τα εγκαίνια του περιπτέρου του ΕΟΤ- την πρώτη μέρα της Έκθεσης- από την Υπουργό Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, τον Γ.Γ. Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλα, την Πρέσβη της Ελλάδας στο Βέλγιο Ελευθερία Γαλαθιανάκη και την προϊσταμένη Γραφείου ΕΟΤ Κάτω Χωρών κα Ελένη Σκαρβέλη, ήταν αναμφίβολα από τις πιο όμορφες στιγμές.

Η κα Κουντουρά χαιρέτησε την εκδήλωση και ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση του Προέδρου της Επιτροπής Τουρισμού υποσχόμενη ότι θα επισκεφθεί το νησί μας στους επόμενους μήνες.
Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Τουρισμού κος Μιχάλης Λυτος απηύθυνε χαιρετισμό στο πολυπληθές ακροατήριο και η κα Φωτεινή Φράγκου έκανε εκτενή παρουσίαση του νησιού. 

Να σημειωθεί ότι παρουσιάστηκε για πρώτη φορά η εφαρμογή (application) για τα μονοπάτια της Καρπάθου - Karpathian Paths, ενώ στον μπουφέ με τα ελληνικά εδέσματα τα καρπάθικα κεράσματα, όπως ψιλοκούλουρα, χειροποίητα γλυκά και μπακλαβάδες κέρδισαν τις εντυπώσεις! Επίσης, σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης διεξαγόταν διαγωνισμός στο περίπτερο του ΕΟΤ με έπαθλο τετραήμερη διαμονή στην Κάρπαθο!

Την εκδήλωση παρακολουθησαν εκτός από την κα Υπουργό Τουρισμού, στελέχη και αξιωματούχοι του Ευρωκοινοβουλίου, ο Δήμαρχος Ροδουκ. Φ. Χατζηδιάκος, δημοσιογράφοι, τουριστικοί παράγοντες και πλήθος επισκεπτών της Έκθεσης.

Η Επιτροπή Τουρισμού και Ανάπτυξης του Δήμου Καρπάθου ευχαριστεί θερμά τους χορηγούς και όσους συνέβαλαν στην οργάνωση και την επιτυχία της εκδήλωσης.