Οργανώνουν τον αγώνα τους οι οπτικοί-οπτομέτρες της Ρόδου

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησαν προχθές στη Ρόδο τα μέλη του συλλόγου Οπτικών – Οπτομετρών Δωδεκανήσου (ΣΟΟΝΔΩ) προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο κλάδος τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, σημειώνουν συγκεκριμένα:

«Τη  Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 , πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, λόγω των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και των παράλογων απαιτήσεων του ΕΟΠΥΥ που θέτουν το επάγγελμα του οπτικού-οπτομέτρη, και εκατομμύρια ασφαλισμένων σε κατάσταση ομηρίας.

Με εισηγητές τον υπηρεσιακό του πρόεδρο κ. Θωμάγγελο Μιχαλάκη, το δυναμικό παρόν και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις των συναδέλφων Αντώνη Γιαννούλη, Βαγγέλη Κώστα, Ορέστη Λουκαΐδη, Χρήστου και Βασίλη Παπασάββα, Βαρβάρας Τζωρζή και Φώτη Φωτάρα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Τα καταστήματα οπτικών της Δωδεκανήσου ΔΕΝ δέχονται και ΔΕΝ θα υπογράψουν την προτεινόμενη σύμβαση συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ. Έναν αποδεδειγμένα αφερέγγυο ασφαλιστικό φορέα.

Η απόδοση της δαπάνης για τα οπτικά είδη θα συνεχίσει να γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία. Οι ασφαλισμένοι θα καταθέτουν τη βεβαίωση και την απόδειξη του οπτικού τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποζημιωθούν.

2. Ο Σύλλογός μας να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα των φοιτητών υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας του τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας στο προς ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

3. Την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

4. Να παραστεί και να αντιπροσωπεύσει το Σύλλογό μας ο υπηρεσιακός πρόεδρος κ. Θωμάγγελος Μιχαλάκης στη Γ.Σ. της ΣΟΟΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα».