Οργανώνουν τον αγώνα τους οι οπτικοί-οπτομέτρες της Ρόδου

Οργανώνουν τον αγώνα τους οι οπτικοί-οπτομέτρες της Ρόδου

Οργανώνουν τον αγώνα τους οι οπτικοί-οπτομέτρες της Ρόδου

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 478 ΦΟΡΕΣ

Δεν πρόκειται να υπογράψουν τις προτεινόμενες συμβάσεις

Έκτακτη γενική συνέλευση πραγματοποίησαν προχθές στη Ρόδο τα μέλη του συλλόγου Οπτικών – Οπτομετρών Δωδεκανήσου (ΣΟΟΝΔΩ) προκειμένου να συζητήσουν και να λάβουν αποφάσεις ενόψει των κρίσιμων εξελίξεων με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο κλάδος τους.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσαν, σημειώνουν συγκεκριμένα:

«Τη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018 , πραγματοποιήθηκε στη Ρόδο έκτακτη Γ.Σ. του Συλλόγου μας, λόγω των πρόσφατων νομοθετικών ρυθμίσεων των Υπουργείων Υγείας, Παιδείας και των παράλογων απαιτήσεων του ΕΟΠΥΥ που θέτουν το επάγγελμα του οπτικού-οπτομέτρη, και εκατομμύρια ασφαλισμένων σε κατάσταση ομηρίας.

Με εισηγητές τον υπηρεσιακό του πρόεδρο κ. Θωμάγγελο Μιχαλάκη, το δυναμικό παρόν και τις ουσιαστικές παρεμβάσεις των συναδέλφων Αντώνη Γιαννούλη, Βαγγέλη Κώστα, Ορέστη Λουκαΐδη, Χρήστου και Βασίλη Παπασάββα, Βαρβάρας Τζωρζή και Φώτη Φωτάρα αποφασίστηκαν τα ακόλουθα:

1. Τα καταστήματα οπτικών της Δωδεκανήσου ΔΕΝ δέχονται και ΔΕΝ θα υπογράψουν την προτεινόμενη σύμβαση συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ. Έναν αποδεδειγμένα αφερέγγυο ασφαλιστικό φορέα.

Η απόδοση της δαπάνης για τα οπτικά είδη θα συνεχίσει να γίνεται σύμφωνα με την ισχύουσα διαδικασία. Οι ασφαλισμένοι θα καταθέτουν τη βεβαίωση και την απόδειξη του οπτικού τους στις Περιφερειακές Διευθύνσεις του ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποζημιωθούν.

2. Ο Σύλλογός μας να σταθεί αλληλέγγυος στον αγώνα των φοιτητών υπέρ της διατήρησης της αυτονομίας του τμήματος Οπτικής και Οπτομετρίας στο προς ίδρυση Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής.

3. Την προκήρυξη εκλογών για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου και Ελεγκτικής Επιτροπής.

4. Να παραστεί και να αντιπροσωπεύσει το Σύλλογό μας ο υπηρεσιακός πρόεδρος κ. Θωμάγγελος Μιχαλάκης στη Γ.Σ. της ΣΟΟΕ που θα πραγματοποιηθεί στις 11 Φεβρουαρίου 2018 στην Αθήνα».

Διαβάστε ακόμη

Ανοικτός για το κοινό ο ξενώνας της Αγίας Αικατερίνης στη Μεσαιωνική Πόλη

Θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στην Ακρόπολη της Ρόδου

Κοινή επιστολή του δημάρχου Ρόδου και του προέδρου του ΙΣΡ για τη διευθέτηση των περικοπών που υφίστανται οι εργαστηριακοί γιατροί

Καθορίστηκαν τα εκλογικά τμήματα στα οποία θα ψηφίσουμε στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου

Αθώοι λόγω αμφιβολιών κρίθηκαν από το Πενταμελές Εφετείο Δωδεκανήσου οι δύο εφοριακοί που κατηγορούνταν για δωροληψία

Συνεδρίασε το συντονιστικό για τη δασοπροστασία των νησιών

Από 4 έως 7 Ιουλίου οι «Διάλογοι της Νισύρου»

«Μάνες της τέχνης» - Πρωτότυπη εκδήλωση στο ΚΑΠΗ Δήμου Ρόδου αύριο με αφορμή τη γιορτή της μητέρας