Στεφανίδη και Κυριακοπούλου στο Παρίσι

Οι δύο κορυφαίες Ελληνίδες αθλήτριες του επί κοντώ με σπουδαίες διακρίσεις στο ενεργητικό τους συναντιώνται σήμερα σε ένα από τα σημαντικότερα μίτινγκ κλειστού στίβου της Ευρώπης.

Η Κατερίνα Στεφανίδη και η Νικόλ Κυριακοπούλου θα είναι στο Παρίσι και θα βρεθούν αντιμέτωπες για πρώτη φορά μετά από πολλούς μήνες και συγκεκριμένα το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Άμστερνταμ, εκεί όπου η Στεφανίδη κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο και η Κυριακοπούλου ήταν τέταρτη.

Η Κατερίνα Στεφανίδη ξεκίνησε τη σεζόν με 4,71 μ. στη Νέα Υόρκη, δίχως όμως να μείνει απόλυτα ικανοποιημένη από την παρουσία της και πλέον σκέφτεται ακόμη μεγαλύτερες… πτήσεις. Απόλυτα ικανοποιητικό ήταν το ντεμπούτο της Νικόλ Κυριακοπούλου, μετά την πολύμηνη απουσία λόγω της γέννησης της κόρης της.

Η έμπειρη αθλήτρια του ΑΓΕΣ Κάμειρος 2009 ξεκίνησε τη χρονιά με 4,60 μ. και είχε καλά άλματα στα 4,71 μέτρα. Στον ίδιο αγώνα μετέχουν μεταξύ άλλων οι Πτατσνίκοβα (4.51 μ.), Κιλίπνο (4.50μ.), Ρομάνα Μαλάκοβα (4,42μ.) και Αντζέλικα Μόζερ (4,41μ.). Κυριακοπούλου και Στεφανίδη θα αγωνιστούν μαζί και στο μίτινγκ της Ρουέν στις 10 του μηνός.

Στο Παρίσι θα αγωνιστεί και ο πρωταθλητής του μήκους Μίλτος Τεντόγλου. Ο αθλητής διανύει πολύ καλή σεζόν, αφού έχει ήδη πετύχει δύο φορές ατομικό ρεκόρ με αποκορύφωμα το 7,93 μ. στην Οστράβα.

Ο νεαρός κυνηγάει πλέον τον πρώτο του αγώνα πάνω από 8,00 μ. σε κλειστό στίβο. Ο κορυφαίος άλτης του 2017,  Λούβο Μανιόνγκα (8,65 μ. ρεκόρ) θα είναι στο Παρίσι, όπως και ο Ράντεκ Γιούσκα με φετινό 7,98 μέτρα.