Οι λογαριασμοί της ΔΕΗ είναι της ντροπής

Γράφει ο Γεώργιος Β. Παπαγεωργίου

Η ΔΕΗ μας ενημερώνει με το ειδοποιητήριο ότι ο λογαριασμός σας συνοπτικά περιλαμβάνει τις κάτωθι χρεώσεις, που καθιστούν την οφειλή του καταναλωτή αμέσως “αδύνατη πληρωμής” και από μέρους της ΔΕΗ ως “ανεπίδεκτη εισπράξεως” λόγω του υπέρογκου ποσού που ενώ η οφειλή σε ρεύμα είναι π.χ. 68,50 ευρώ, ένα ποσό υποφερτό για νέο εργαζόμενο που ζει μόνος του, πτυχιούχος που παίρνει 650 ευρώ, μαζί με τις υπόλοιπες χρεώσεις φτάνει στο εξωφρενικό 144 ευρώ.

Γράφει λοιπόν η ΔΕΗ: για παράδειγμα προς αποφυγήν

ΔΕΗ (εννοεί το ρεύμα που κατανάλωσα)          68,50 ευρώ

ΑΔΜΗΕ-ΔΕΔΔΗΕ (τί είναι πάλι αυτό:)          17,73 ευρώ

ΥΚΩ (νησιά-κοινωνικό τιμολόγιο-πολύτεκνοι κ.λπ.)         5,65 ευρώ

ΕΤΜΕΑΡ (ανανεώσιμες πηγές ενέργειας)          18,23 ευρώ

ΛΟΙΠΕΣ ΧΡΕΩΣΕΙΣ (άγνωστες)          0,05 ευρώ

ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ (χωρίς εξηγήσεις)          -10,82 ευρώ

ΔΙΑΦΟΡΑ (ΕΦΚ/ειδικό τέλος 5% κ.λπ)          2,88 ευρώ

ΦΠΑ (δεν λείπει πλέον από πουθενά)          13,12 ευρώ

ΧΡΕΩΣΕΙΣ ΔΗΜΟΥ (για τον δήμο μας)          17,42 ευρώ

ΕΡΤ (για την εθνική ανεξάρτητη,

αμερόληπτη δική μας τηλεόραση)          11,24 ευρώ

ΣΥΝΟΛΟ:         144,00 ευρώ

Να σκεφτεί κανείς ότι η ΔΕΗ μας και διάφορες άλλες επιχειρήσεις όπως αυτές των ΔΕΥΑ, θεωρούνται ως κοινής ωφελείας, αλλά βέβαια και κοινωνικής διάστασης με την έννοια ότι οι χρεώσεις τους θα έχουν ηθική, λογική, κοινωνική βάση και θα είναι δίκαιες και υποφερτές προκειμένου ο καταναλωτής-πελάτης-θύμα-ελληνικός λαός να μπορέσει να εξοφλεί εγκαίρως τις υποχρεώσεις του και να μην κινδυνεύει να ζει στο σκοτάδι χωρίς φως και νερό.

Ο λαός λοιπόν πληρώνει τα επιδόματα των πολυτέκνων (χαλάλι τους) για το δημογραφικό της χώρας, ο λαός πληρώνει το κοινωνικό τιμολόγιο, ο λαός χρηματοδοτεί την ΔΕΗ για νέες επενδύσεις, όλα ο λαός, με την μόνη διαφορά ότι τώρα πλέον δεν μπορεί του μειώσατε τους μισθούς και συντάξεις, ενώ παράλληλα τον υπερφορολογείτε, έφτασε στα όριά του, προσέξτε.

Αγαπητή μου λοιπόν ΔΕΗ, με τέτοιου είδους χρεώσεις δεν πρόκειται ποτέ να εισπράξεις εγκαίρως τα οφειλόμενα, όσες δόσεις και αν υπόσχεσαι, τα ανείσπρακτά σου θα αυξάνονται.

ΔΕΗ άλλαξε πολιτική, το ίδιο και εσείς, πολιτικοί αλλάξτε πολιτική.