Ανάδειξη της Ρόδου μέσω της ποδηλασίας

Ξεκίνησαν πυρετωδώς οι προετοιμασίες για το μεγαλύτερο ποδηλατικό γεγονός της Ελλάδος, που δεν είναι άλλο από τους διεθνείς αγώνες  «International Rhodes Grand Prix» & «International Tour of  Rhodes», οι οποίοι πραγματοποιούνται για ακόμη μία χρονιά στο νησί μας από τον Ροδήλιο και  την SPORT HELLAS TOURS με συνδιοργανωτές την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Ρόδου.

Μικροί και μεγάλοι ετοιμάζονται για να παρακολουθήσουν αγώνες που υπόσχονται να τους κόψουν την ανάσα , καθώς συμμετέχουν ομάδες από όλο τον κόσμο. Ενδεικτικά, το «παρών» θα δώσουν εθνικές ομάδες της Ευρώπης , ομάδες ProContinental, Continentalομάδες και διάφορα ποδηλατικά clubs ανά τον κόσμο.

Τα πετάλια ετοιμάζονται να πάρουν …φωτιά στις  4 Μαρτίου για το «International Rhodes Grand Prix» και από τις 9 έως τις 11 Μαρτίου λαμβάνει χώρα ο «International Tour of Rhodes».

Μία αθλητική εκδήλωση που έχει πολλά οφέλη για τους συνεργάτες, υποστηρικτές και χορηγούς της διοργάνωσης αλλά και για την ίδια τη Ρόδο, καθώς φαίνεται ότι με αυτό το αθλητικό γεγονός ξεκινάει και η καλοκαιρινή σεζόν στο νησί μας. Για το λόγο αυτό πολλές επιχειρήσεις έσπευσαν να διαφημιστούν στα κιγκλιδώματα του αγώνα.

Τη διαφημιστική επιμέλεια των αγώνων έχει η Beyond Group, στην οποία μπορούν οι ενδιαφερόμενοι  να απευθυνθούν στο email: info@beyondgroup.gr ή στο τηλ. 22410 20600.

Περισσότερα για τους αγώνες
Το σύνολο των ποδηλατών που θα συμμετάσχουν είναι 154, ενώ ο Ροδήλιος για τις ανάγκες του αγώνα αυτού και μόνο, παρήγγειλε ένα κοντέινερ με κάγκελα, τα οποία αν τοποθετηθούν το ένα δίπλα από τ’ άλλο φτάνουν σε μια απόσταση 2χλμ., προκειμένου να γίνουν όλα με ασφάλεια.  Σκοπός των διοργανωτών είναι ν’ αναδειχθεί όχι μόνο η πόλη της Ρόδο απ’ όπου θα δοθούν όλες οι εκκινήσεις, αλλά και οι περιοχές με φυσικό κάλλος στο νησί όπως και άλλα χωριά.

Χαρακτηριστικό είναι πως δύο τερματισμοί θα γίνουν σε Κοσκινού και Μαριτσά ώστε οι κάτοικοί τους να πάρουν μια… γεύση από πραγματικά διεθνείς αγώνες επιπέδου και τα παιδιά το ερέθισμα να πάνε κοντά στην ποδηλασία ή όποια είναι ενταγμένα ήδη σε σύλλογο, να παραμείνουν σ’ αυτήν.

Με την πρωτοβουλία του Ροδήλιου, στο νησί αναβιώνουν στιγμές από το κοντινό παρελθόν και δίνεται η ευκαιρία να το επισκεφτούν όχι μόνο οι ποδηλάτες αλλά και συνοδοί με τις οικογένειές τους, κάνοντας πράξη την κάθε κίνηση επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Ούτως ή άλλως σημαντικό είναι και το αναπτυξιακό έργο του συλλόγου, πέραν από τη διοργάνωση των αγώνων αυτών, αλλά και οι προσπάθειές του κάθε χρόνο για όσο γίνεται περισσότερα διασυλλογικά πρωταθλήματα στην πίστα αλλά και στο δρόμο. 
 

Οι διαδρομές των αγώνων: 
Διεθνές Γκραν Πρι-4 Μαρτίου
Εκκίνηση από Ρόδο με κατεύθυνση προς την Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι κι από κει έξοδος στη Ρόδου-Λίνδου προς Αφάντου-Αρχάγγελο-Χαράκι-Κάλαθο-Λίνδο-Πεύκους-Λάρδο-Κιοτάρι-Γεννάδι-Λαχανιά-Κατταβιά-Απολακκιά-Μονόλιθο-Σίαννα-Κρητηνία-Κάμειρο Σκάλα-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Θεολόγο-Ιαλυσό και τερματισμό πάλι στη Ρόδο, απόστασης 195χλμ.

Διεθνής Γύρος Ρόδου
1ο ΕΤΑΠ-9 Μαρτίου
Ρόδος-Νέα Μαρίνα-προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι- προς Ρόδου-Λίνδου-Κολύμπια-Αρχίπολη-Ελεούσα-Απόλλωνα-Έμπωνα-Κρητηνία-Πεταλούδες-Μανδρικό-Καλαβάρδα-Φάνες-Σορωνή-Καλαμώνας-Δαματριά-Μαριτσά και μετά από δύο στροφές εκεί, τερματισμός στο χωριό. Απόσταση 150χλμ.

2ο ΕΤΑΠ-10 Μαρτίου
Εκκίνηση από Ρόδο-προς Κρεμαστή-Ψίνθο-Αρχίπολη-Ελεούσα-Διμυλιά-Προφήτη Ηλία-Λάερμα-Λίνδο-Ρόδου-Λίνδου προς Φαληράκι κι από Paradise τερματισμός στα Κοσκινού. Απόσταση 161χλμ.

3ο ΕΤΑΠ-11 Μαρτίου
Εκκίνηση από Ρόδο προς Ρόδου-Καλλιθέας-Φαληράκι παραλιακά-έξοδος προς Ρόδου-Λίνδου-Γεννάδι-Άγιος Ισίδωρος-Έμπωνα-Κρητηνία-Κάμειρος και τερματισμός στην Ρόδο. Απόσταση 157,5χλμ.

Μια αναδρομή στην προηγούμενη διοργάνωση: 
Στο International Rhodes Grand Prix, τον σπουδαίο διεθνή αγώνα απόστασης 194 χλμ, το 2017, έλαβαν μέρος 25 ομάδες από όλη την Ευρώπη, εκ των οποίων οι τέσσερις είναι εθνικές ( Ελβετία, Πολωνία, Φινλανδία και Ελλάδα) και οι υπόλοιπες επαγγελματικές. Πρόκειται για τις Rodilios Iviskos Cycling Team (Ελλάδα), SP Tableware Cycling Team (Ελλάδα), Team Tre Berg Postnord (Σουηδία),Team Embrae the World (Γερμανία), Torku Team (Τουρκία), Team Dauner AKKON (Γερμανία), Maxxis 4 Racing Cycling Team (Βρετανία), Team Espoirs Fachklinik Dr (Γερμανία), Uno X Hydrogen Development Team (Νορβηγία), Τeam Wiggins (Βρετανία), KC TUFO Prostejov (Τσεχία), Sanner and Partners (Γερμανία), Continental Team Kuota Lotto (Γερμανία), Fechilinik Elog (Γερμανία), ), Pro Cycling Team Leopard (Λουξεμβούργο), , Team velo schils interbike (Βρετανία), Veloconcept (Δανία), Copenhagen Pro Cycling (Δανία), Roth Akros (Ελβετία), Feldbinder Owayo KTM (Αυστρία) και FixIT (Νορβηγία).

Ακολούθησε η αναβίωση, μετά από 14 χρόνια, του Διεθνούς Ποδηλατικού Γύρου της Ρόδου  (International Tour of Rhodes), στον οποίο συμμετείχαν περισσότεροι από 160 ποδηλάτες από 28 εθνικές και επαγγελματικές ομάδες, μεταξύ αυτών 18 Έλληνες άσοι των πεντάλ,  που εκπροσώπησαν τη χώρα μας. Το πρόγραμμα περιελάμβανε επίσης  δύο σπριντ ευθείας, σε Σορωνή και  Φαληράκι και δύο σπριντ ανάβασης, σε Προφήτη Ηλία και Λάερμα.

Η συμμετοχή επαγγελματικών και εθνικών ομάδων στους αγώνες  ήταν εντυπωσιακή και προσέφερε  υψηλή ποιότητα θεάματος σε όλες τις διαδρομές του νησιού.  Οι αθλητές, με τη συμμετοχή τους σε αγώνες υψηλού επιπέδου,  είχαν την ευκαιρία να συνδυάσουν την προετοιμασία τους για την επερχόμενη αγωνιστική περίοδο στην Ευρώπη.

Παράλληλα το νησί μας βρέθηκε στο επίκεντρο του παγκόσμιου ποδηλατικού ενδιαφέροντος σε περίοδο πριν την έναρξη της θερινής περιόδου, καθιερώνοντας το ως τον ιδανικό προορισμό για όλες τις εποχές. Μέσα από τις ποδηλατικές διαδρομές, σε τοποθεσίες απαράμιλλης ομορφιάς, οι ποδηλάτες από όλο τον κόσμο είχαν  την ευκαιρία να γνωρίσουν τις φυσικές ομορφιές του ανοιξιάτικου  τοπίου, την πλούσια ιστορική και πολιτιστική παράδοση της Ρόδου.