Αθωώθηκε 35χρονος για επεισόδιο με επόπτη

Αθώος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων 35χρονος που κατηγορούνταν για απλή σωματική βλάβη σε βάρος επόπτη ποδοσφαιρικού αγώνα, στην Ιαλυσό.

Η υπόθεση δικάστηκε σε δεύτερο βαθμό καθώς πρωτόδικα (τον Γενάρη του 2017) ο 35χρονος είχε κριθεί ένοχος και είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 18 μηνών με τριετή αναστολή για την κατηγορία της απλής σωματικής βλάβης με αφορμή αθλητική εκδήλωση. Κατά της απόφασης αυτής, ο 35χρονος άσκησε έφεση και έτσι προχθές το Τριμελές  Εφετείο Δωδεκανήσου Πλημμελημάτων τον απάλλαξε από την κατηγορία κρίνοντας τον αθώο. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, όλα έγιναν στις 21 Οκτωβρίου 2011 στην Ιαλυσό και με αφορμή αθλητική εκδήλωση και συγκεκριμένα πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα μεταξύ των ομάδων «Γ.Α.Σ. Ιαλυσού – Αναγέννηση» και «Φοίβος Κρεμαστής». 

Την ώρα εκείνη ο 35χρονος κατηγορούνταν ότι γρονθοκόπησε στο πρόσωπο τον βοηθό επόπτη του αγώνα την ώρα που ο τελευταίος επιχειρούσε να εισέλθει στο Οικονομίδειο γήπεδο Ιαλυσού, με αποτέλεσμα να του προκαλέσει σωματική κάκωση και να ζαλιστεί και να πέσει στο έδαφος. Από την ακροαματική διαδικασία του δικαστηρίου δεν προέκυψε ότι ο δράστης της συγκεκριμένης πράξης ήταν ο 35χρονος για αυτό και κρίθηκε αθώος.