Συμβάσεις για έξι έργα υπεγράφησαν από τον δήμαρχο

Συμβάσεις για έξι έργα  υπεγράφησαν από τον δήμαρχο

Συμβάσεις για έξι έργα υπεγράφησαν από τον δήμαρχο

Rodiaki NewsRoom

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΚΕ 666 ΦΟΡΕΣ

Το χαμένο χρόνο, μετά την εμπλοκή που είχε δημιουργήσει ο νόμος για τους διαγωνισμούς, ευελπιστεί να αναπληρώσει ο Δήμος της Ρόδου και χθες ο Δήμαρχος κ. Φώτης Χατζηδιάκος και οι ανάδοχοι εργολάβοι, που είναι ροδίτες, υπέγραψαν τη σύμβαση έξι νέων τεχνικών έργων.

Σε μία λιτή παρουσίαση στην αίθουσα εθιμοτυπίας, χθες το μεσημέρι, ο κ. Χατζηδιάκος, πλαισιωμένους από τους Αντιδημάρχους κα Μαρίζα Χατζηλαζάρου και κ. Τέρη Χατζηιωάννου, τους εργολάβους που θα εκτελέσουν τα έργα και τον Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μπεκιάρη, τόνισε, καταρχήν, ότι κύρια υποχρέωση του Δήμου είναι οι υποδομές και τα έργα.

Εξήγησε, στη συνέχεια, ότι, αυτό γίνεται μετά από πολύ καιρό, αφού υπήρχε η εμπλοκή με τους διαγωνισμούς που ανέστειλε όλες τις δραστηριότητες, διακηρύξεις κτλ. ενώ ακολούθησε άλλος νόμος που επίσης έβαλε εμπόδια στις υπογραφές των συμβάσεων. Οι Τεχνικές Υπηρεσίες είχαν προχωρήσει στις μελέτες και στην απαιτούμενη διαδικασία για να υπογράψουν και τα χρήματα ήταν δεσμευμένα στον προϋπολογισμό και το Τ.Π. του Δήμου.

Έτσι, για λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή τους δεν μπορούσαν να υπογράψουν κάποια σύμβαση. Τώρα, λοιπόν, βρίσκονται στην ευχάριστη θέση να προχωρήσουν τα έργα, προσδοκώντας τουλάχιστον να κερδίσει ο Δήμος το χαμένο έδαφος που οφειλόταν σε γραφειοκρατικές εμπλοκές.

Τα έργα
-Επισκευή-συντήρηση σχολικών κτιρίων, προϋπολογισμού 1.145.000 ευρώ και σύμβαση 415.932,52 ευρώ. Ανάδοχος «Τσακίρης Ε.Κ.Τ.Ε.Ρ. Ο.Ε.»
Σύμφωνα με τον κ. Χατζηδιάκο, πρόκειται για μία μελέτη που έγινε καθ’ υπόδειξη των προϊσταμένων της Α’ βάθμιας και Β’ βάθμιας Επιτροπής σε πάρα πολλά σχολικά κτίρια και συγκεκριμένα: Στη δ.κ. Ρόδου περίπου δέκα σχολικά κτίρια, στις δ.ε. Καλλιθέας, Αφάντου, Καμείρου, ακόμα στο νηπιαγωγείο Καλάθου, το νηπιαγωγείο Γενναδίου, τις δ.ε. Αρχαγγέλου, Ιαλυσού, Αταβύρου.

Πρόκειται για μία χρηματοδότηση με προγραμματική σύμβαση από την Περιφέρεια και μέσα από τη διαδικασία προκύπτει κάποια έκπτωση. Με την υπογραφή, λοιπόν, της σύμβασης χθες και την ανάληψη του έργου από τον ανάδοχο, για το υπόλοιπο από τις εκπτώσεις, οι Τ.Υ. έχουν έτοιμες τις μελέτες πάλι για επεμβάσεις στις σχολικές δομές του Δήμου.

Επεσήμανε, ακόμη, ο Δήμαρχος ότι στην πρώτη αυτή σύμβαση είχαν προβλέψει εργασίες μονώσεων και ασφάλειας κυρίως, δηλαδή τα απαραίτητα και για τη συντήρηση αλλά και την ασφαλή φοίτηση των μαθητών στα σχολεία αυτά.

-Συντήρηση σχολικών μονάδων εκτός πόλεως Ρόδου, προϋπολογισμού 131.900 ευρώ και σύμβαση ποσού 54.776,80 ευρώ. Ανάδοχος «Τσακίρης Ε.Κ.Τ.Ε.Ρ. Ο.Ε.».
Αυτό το έργο χρηματοδοτείται από το ειδικό κονδύλι που έρχεται κάθε χρόνο για τα σχολεία και το οποίο φέτος ανέρχεται στα 268 χιλιάδες ευρώ.

-Βελτιωτικές παρεμβάσεις στην τοπική κοινότητα Αρχίπολης, προϋπολογισμού 60 χιλιάδες ευρώ και σύμβαση 27.833,73 ευρώ. Ανάδοχος «Τσακίρης Ε.Κ.Τ.Ε.Ρ. Ο.Ε.»
Όπως ανέφερε, χαρακτηριστικά, ο Δήμαρχος, το έργο χρηματοδοτείται από πόρους που…ανακάλυψαν από τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειες, είχε συγκεντρωθεί ένα ικανοποιητικό ποσό από τα προηγούμενα χρόνια και τα χρήματα αυτά πηγαίνουν ανταποδοτικά στις κοινότητες στα γεωγραφικά όρια των οποίων βρίσκονται τα αντίστοιχα πάρκα των ΑΠΕ.

Είναι μία εργολαβία που αφορά στη συντήρηση του κοινοτικού καταστήματος, αποκατάσταση κάποιων τοιχίων στο νεκροταφείο, αποκατάσταση δρόμων κ.α. Και πάλι με τις εκπτώσεις αυτές θα ακολουθήσουν και άλλες εργασίες και θα προχωρήσουν σε άλλες μελέτες ή θα προωθήσουν τις διακηρύξεις για την εκτέλεση των έργων που έχουν μελετηθεί για τις περιοχές αυτές.

-Κατασκευή πεζοδρομίων από ιρλανδική διάβαση Κολυμπίων έως Ξενοδοχείο LEVANTE δημοτική ενότητα Αφάντου, προϋπολογισμού 193.720 και σύμβαση ποσού 80.107,65 ευρώ. Ανάδοχος «Τσακίρης Ε.Κ.Τ.Ε.Ρ. Ο.Ε.».
Πρόκειται για ένα…πολύπαθο έργο είπε ο Δήμαρχος, η χρηματοδότησή του προέρχεται από τα ανταποδοτικά από την εκποίηση ακινήτου παλαιότερα, επί Δήμου Αφάντου.
Μετά από την έκπτωση που έχει δοθεί, με το υπόλοιπο οι Τ.Υ. θα προχωρήσουν στη διακήρυξη για άλλα έργα που μελετούν στη δ.ε. Αφάντου.

-Ηλεκτροφωτισμός δημοτικού γηπέδου Γενναδίου, προϋπολογισμού 234.000 ευρώ και σύμβαση 91.593,27 ευρώ. Ανάδοχος «ΚΑΣΔΑΓΛΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.»
Ταλαιπωρημένο από τις διαδικασίες χαρακτήρισε το έργο αυτό ο Δήμαρχος και είπε ότι χρηματοδοτείται από τα ανταποδοτικά της ΔΕΗ στη Νότια Ρόδο. Ήταν έτοιμο από το 2016 αλλά είχε μία αστοχία στις δημοσιεύσεις, μετά τους μπλόκαρε ο νόμος και ξεκίνησαν τις διαδικασίες από την αρχή. Είπε, ακόμη, ότι μαζί με το Γεννάδι, η ΔΕΥΑΡ σε συνεργασία με τη ΔΕΔΔΗΕ, έχει ξεκινήσει την εκτέλεση των άλλων προβλεπομένων ανταποδοτικών έργων στην Κατταβιά που είναι το δίκτυο άρδευσης-ύδρευσης και το αποχετευτικό και ταυτόχρονα η ΔΕΔΔΗΕ προχωράει στην υπογειοποίηση των καλωδίων με μία εργολαβία που έχει ξεκινήσει από τις 2 Ιανουαρίου ενώ μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου θα εγκατασταθεί και ο εργολάβος που έχει αναδειχθεί από τον διαγωνισμό που έχει διενεργήσει η ΔΕΥΑΡ.

-Αποπεράτωση και διαμόρφωση περιβάλλοντος χώρου Μουσείου Μεσαναγρού, προϋπολογισμού 74.400 ευρώ και σύμβαση ποσού 39.977,95 ευρώ. Ανάδοχος «ΣΤΑΜΑΤΗΣ ΛΙΝΑΡΔΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε.».
Και αυτό είναι ένα ταλαιπωρημένο έργο το οποίο είχε ξεκινήσει από πολύ παλιά και πλέον εκτελείται από χρηματοδοτήσεις του ΕΣΠΑ στο πλαίσιο μίας π.σ. με την Περιφέρεια.
Κλείνοντας, ο κ. Χατζηδιάκος θέλησε να ευχαριστήσει τις Τ.Υ. οι οποίες έχουν ετοιμάσει δύο τεχνικές εκθέσεις η μία για να προχωρήσει η διακήρυξη για την κατασκευή οστεοφυλακίων στα κοιμητήρια των δ.κ. Ρόδου και Παστίδας, που επίσης χαρακτήρισε σημαντικά έργα.

Η άλλη είναι για την τοποθέτηση πινακίδων σήμανσης του οδικού δικτύου. Ακόμα, σήμερα θα υπογραφούν τρεις ακόμα διακηρύξεις, οι ασφαλτοστρώσεις σε δεκαπέντε χωριά της δυτικής πλευράς, η β’ φάση των πεζοδρομίων στην πόλη με τον προϋπολογισμό του 2017 και οι συντηρήσεις των σχολικών κτιρίων εντός της πόλεως Ρόδου.

Όπως είπε ο Δήμαρχος, στόχος είναι η βελτίωση των υποδομών στην πόλη και τα χωριά, και δεν παρέλειψε να τονίσει ότι οι εργολάβοι είναι ροδίτες, αγαπούν τον τόπο τους και θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό και για την ποιότητα των έργων αλλά και για την τήρηση του χρονοδιαγράμματος. Και είπε:

«Τουλάχιστον με τη συνέπεια να κερδίσουμε το χαμένο έδαφος αυτό γιατί οι ανάγκες του νησιού είναι τόσες που σας διαβεβαιώνω ότι ακολουθεί σειρά αντίστοιχων έργων για το 2018».
Από την πλευρά τους οι εργολάβοι υποσχέθηκαν ότι θα κάνουν ό,τι μπορούν στον ταχύτερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε ακόμη

Συμφωνία Δημάρχου Ρόδου και Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης για άμεση λύση στο πρόβλημα υποστελέχωσης του Κτηματολογίου

Την Παρασκευή θα συνεδριάσει η περιφερειακή επιτροπή Νοτίου Αιγαίου

Ορκίστηκαν Δημοτικοί Σύμβουλοι οι κυρίες Ματίνα Γιαννέλη και Ελπίδα Ατσίδη

Αίτημα για τις δαπάνες καρκινοπαθών που πάνε στην Αθήνα για ακτινοθεραπείες

Σε 160 ανέρχονται τα μικρά και μεγάλα νησιά της Δωδεκανήσου

Τα ερωτήματα που κατέθεσε η Λαϊκή Συσπείρωση προς συζήτηση στη Συνεδρίαση Λογοδοσίας της περιφέρειας

Ολοκλήρωση έργων αντιπλημμυρικής – αντιδιαβρωτικής προστασίας στη Ρόδο

Δράση “Explore the Aegean ΙΙ” από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου