Ροδιακά: Άνοιξε ο ασκός του Αιόλου...

Για  το διαχρονικό  πάρτι και το αλισβερίσι και την διασπάθιση  εκατομμυρίων στον δημόσιο τομέα, στα νοσοκομεία, τα ΚΕΛΠΝΟ και τις φαρμακευτικές εταιρίες, τα οποία πλήρωσε και πληρώνει πολύ ακριβά ο πολίτης τούτης της χώρας όλοι ήξεραν. Κανείς δεν έπεσε από τα σύννεφα. 

Κι είναι αλήθεια, ότι ο μέσος έλληνας πολίτης περιμένει (εδώ και πολλά χρόνια) να καταλογιστούν ευθύνες σε όλους όσοι διέλυσαν και υποθήκευσαν το μέλλον της χώρας μας. 

Όμως, κάθαρση σε αυτό τον τόπο, δεν πρόκειται να έρθει ποτέ, με «κουκουλοφορίστικες»  τακτικές και μαρτυρίες. Στοιχεία απαιτούνται. Ατράνταχτα κι ακλόνητα. Κι αυτά υπάρχουν μόνο σε λογαριασμούς, σε δανειοδοτήσεις, σε χρήματα και περιουσίες αμύθητες που είναι κλεισμένες σε θυρίδες και μπαούλα. 

Χρήματα τα οποία αποκτήθηκαν παράνομα και διοχετεύτηκαν σε καναλάρχες, εκδότες, δημοσιογράφους, πολιτικούς, μεγαλογιατρούς, δικαστές και δικηγόρους, πολλοί από τους οποίους μάλιστα, βλέπουμε να φορούν κατά καιρούς την ρομφαία του αρεοπαγίτη και κουνούν με στόμφο το δάχτυλο ως οι...  Αρχάγγελοι της κάθαρσης.

Η απόσταση από το σημείο που σήμερα βρισκόμαστε, μέχρι το ουσιαστικό ξεκαθάρισμα, αυτής της νοσηρής κατάστασης, είναι δυστυχώς τεράστια.

Και μπορεί να άνοιξε και μάλιστα για τα καλά ο «ασκός του Αιόλου» αλλά κανείς (με αυτά τα στοιχεία που ξέρουμε τουλάχιστον) δεν γνωρίζει αν πραγματικά ο πολιτικός κυκλώνας που άρχισε να σαρώνει για τα καλά τη χώρα μας, θα πάρει και θα... σηκώσει εκείνους που πρέπει. 

Άλλωστε, το έργο τούτο, το έχουμε ξαναδεί με άλλες σκηνές και άλλους πρωταγωνιστές. Κι επειδή τα κερασάκια τ’ ακούμε πολλά, ας κρατάμε κι αυτή τη φορά μικρό καλάθι.